Det var jo ikke slik vi skulle gå en ny vår i møte.  Men slik har det blitt, og slik vil det være en god stund fremover. Pandemien som herjer er en helt ny situasjon som involverer oss alle. I mellomtiden må vi gjøre det beste ut av det meste. Prøve å beholde et rolig sinn etter beste evne. Holde på rutiner så godt det lar seg gjøre og så godt vi orker. Få en dose frisk luft hver dag. Men det viktigste av alt, forholde oss til det helsemyndighetene sier. Trygge turer, vaske hendene å holde avstand, slik at vi får beholde denne friheten vi ennå har. Jeg håper inderlig at folk bruker vett så vi ikke mister denne muligheten.  Man ser andre land som har innført fullstendig karantene. 

Vi er heldige her i Norge som har store naturområder vi kan bevege oss fritt på. Dette må vi benytte oss av nå. Det er lett å finne et lite sted helt for seg selv, slik man også unngår disse klyngene som har oppstått noen steder. Så lenge vi utelater de mest ekstreme turene, holder oss skadefri slik at helsevesenet slipper å bruke unødvendige resurser på eventuelle utrykninger,  er det greit å være på tur i egen kommune.

Kanskje man ikke har mulighet for å bevege seg så langt fra hjemmet. Da er bakhagen, turer i nærmiljøet eller overnatting på terrassen tingen. Frisk luft, kanskje et bål som spraker, er vi ekstra heldige får vi stjernehimmelen som tak. Ikke minst er det et utrolig godt avbrekk fra de fire veggene som vi har oppholdt oss i langt over normalen den siste uken. Det vil nok ikke stoppe med denne ene uken , vi er jo godt i gang med i uke nummer to. Det stopper nok ikke der heller. Dette kommer nok til å vare en stund, men det vil ta en ende til slutt. I mellomtiden må vi prøve å komme oss helskinnet gjennom disse store forandringene.

Kanskje finner du et fast sted du kan rømme til når du får lyst å selge hele familien på Finn. Vi er jo ikke bygd for å hverken være inaktive eller bo under samme tak over en lang periode uten avbrekk. Barna er vant til faste rutiner på dagtid. Nå skal man prøve å opprettholde dette i hjemmet, mens du samtidig skal ha hjemmekontor. Det er en prøvelse for de fleste. Derfor er tur kanskje viktigere enn noen gang. Komme seg ut å få klarne hodet.

Jeg bor jo ute i skogen så jeg har funnet meg en liten teltplass ca 20 minutter fra hytten. Fin plass å telte,  like fin plass til å henge opp hengekøyen. Når jeg er tursyk og ikke har mulighet for noe annet, blir dette min nærtur. Å ligge i hengekøyen å se på stjernehimmelen er noe helt eget. Jeg glemmer både tid og sted. En særdeles fin og god avkobling.  Spesielt i disse tider.  Ofte skjer det mye spennende på himmelen en mørk og klar natt. Man kan lære seg litt om stjerneformasjonene, se etter satellitter og stjerneskudd. Plutselig ser du noe annet uforklarlig også. Da kan jo du ligge der å lure.

Kanskje tar man en slag sjakk ved bålet. Ta med god mat og få et godt avbrekk i hverdagen. Vi alle som har sittet foran bålet, vet jo hvilken stor ro og varme dette gir.  Det er jo dette vi trenger nå. Om du ikke har turutstyr er det ingen hindring. Ta med overmadrassen og dynen på terrassen, det er jo særdeles god komfort på tur vil jeg si:))

Etter å ha fått orden på campen, var det bare å fyre opp middagsgrytene.

Er det noe som smaker bedre enn utemat….

Etter et godt måltid er jo det innafor med en cowboyer i hengekøyen:)

Kos i soveposen. Ren avkobling.

Men så melder suget etter kaffe og sjokolade seg…

Nydelig ettermiddagslys.

Blåtimen.

Det er denne roen vi får foran bålet vi trenger nå.

Nansen tok tidlig kveld. Ikke lett å se den hvite ulla hans i teltet:)

Våknet til en grå morgen. Og i det jeg skulle pakke teltet ser jeg at det ligger mye aske. Prøvde å riste den av men det satt ganske fast. Fikk bort omtrent alt med en våtserviett. Greit å få bort aske før du pakker teltet.

Utpå dagen, etter litt bålkos, pakket vi og tok turen ned til hytten. Vi hadde fått oss et fint avbrekk i en spesiell hverdag.

Noen tanker på veien.

Noe positivt kan komme ut av dette. Kanskje vi endelig begrenser forbruket vårt, nå når vi ikke får handle som vanlig. Kanskje mange av oss ser at det er mye vi klarer oss uten. Jeg håper iallefall det. Om ikke annet får iallefall moderjord en pustepause. Selv om det kanskje ikke var akkurat slik man tenkte vi skulle redusere forurensning. Håper vi lærer noe av dette.

Ta godt vare på deg selv og dine. Vær nøktern – tenk fornuftig og behold roen.

Du finner meg på IG her.

Eller min blogg.

Norsk Friluftsliv og Helsedirektoratet sier:

• Dagstur og telttur er OK, så lenge du oppholder deg i egen kommune.
• Bruk sunn fornuft.
• Det viktigste er å holde minimum en meters avstand til andre, og ikke samles i gjenger/grupper.

Koronavettregler fra Røde Kors

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this