Dette innlegget er skrevet av Helene Degerstrøm

Hei ! Idag tenkte jeg at jeg skulle komme med en fantastisk turanbefalning. Turen jeg anbefaler er i Nord-Troms fylke, nærmere bestemt Lyngen. Lynsalpene er et velkjent eldorado av mektige fjelltopper og fantastiske turmuligheter sommer som vinter. Blåvatnet i Lyngen har på sommeren vært mye besøkt, kanskje spesielt de siste årene. Vannet befinner seg i Nord-Lenangen i Lyngen. P1030769 P1030738    Blåvatnet ligger ikke høyere enn 189 Moh, og selve gåturen er knappe 8 km lang i lett terreng. Man parkerer ved vegen i Sør-Lenangsbotn. For å komme seg til Lyngen og blåvatnet kan man enten kjøre fra Tromsø og Nordover mot Lyngen, eller med ferge fra det som kalles Breivikeidet til Svensby i Lyngen.

Photo: @fjellfalck
Photo: @fjellfalck

 Blåvatnet er et brévann. Derfor har vannet en intens, nydelig blåfarge. Vannet kommer fra Lenangsbreen som befinner seg i fjellene rett ovenfor blåvatnet. 

Photo @fjellfalck
Photo @fjellfalck
Photo @fjellfalck
Photo @fjellfalck

Turen passer både for barn, voksne og eldre, og anbefales på det sterkeste. Blåvatnet er en tur som bør tas på sommeren, og senest på høsten. Overnatting kan være litt kronglete, da det er mye stein der, men en og annen moseflekk til å sette teltet på finnes. Selv var jeg på overnatting der tidligere i sommer. Det var fantastisk å vokne til spektakulær utsikt, blåvatnet og de mektige fjellene i bakgrunnen.

God tur ! Hilsen Helene//@helenesdeger

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this