Kirketaket er en virkelig klassiker på toppturski i Romsdal. Folk kommer kjørende langveisfra for å oppleve akkurat denne toppen. Men visste du at Kirketaket også byr på enkel og til dels luftig klatring langs østryggen til ca grad 3?

Da jeg kom fra jobb i slutten av juni så jeg at det fremdeles lå rikelig med snø i sørflanken ned fra Kirketaket. I tillegg hadde en venn av meg nylig lagt ut bilder fra østryggen noe som gjorde meg ekstra gira. Hva med å kombinere en klatretur med å kjøre ned fjellsiden med rumpeakebrett, tenkte jeg. Som sagt, så gjort. Sammen med ei venninne tok vi turen.

Klatreutstyr og rumpeakebrett er kanskje ikke den vanligst kombinasjon av utstyr man har i sekken, men hvorfor ikke? Et rumpeakebrett veier jo nesten ingenting og går man i fjellet og møter en snøbakke så er det jo vanvittig moro å ake ned denne bakken i stedet for å gå!

Turen vår startet på Kavliheia og gikk innover til Kavlisetra. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært på tur i dette området, men det like vakkert hver gang. Setrene er omkranset av fantastiske fjell uansett hvor du ser og husdyr gjør turopplevelsen perfekt. Nesten som et maleri! Dagen i dag var ikke noe unntak. Noen hester ble veldig nysgjerrig på oss, men Ariel syntes de var vel litt skummel og holdt seg unna.

Kirketaket (3)

Vakkert skue innover til Kavlisetra.

Turens første del gikk til skaret mellom Kjøvskardstind og Kirketaket langs T-merket sti. Rett før skaret tok vi en lunchpause mens vi studerte østryggen. Ville vi klare turen sammen med Ariel? Ariel sitt klatreutstyr var pakket i sekken, men man vet jo aldri med slike turer.

Kirketaket (4)

Østryggen på Kirketaket.

Kirketaket (14)

Ariel er et stort smil på tur – også turer som er litt utfordrende for henne.

Fra skaret startet turen med enkel klyving. Ariel er helt rå på å ta seg frem i slikt terreng så hun fikk til stadighet beskjed om å vente på den trege matmora si. Ruta fulgte ryggen og det var ikke noe problem å finne en fornuftig vei langs en rygg som bare ble mer og mer luftig og smalere. Tilslutt var det bare å få på seg klatreutstyret. Jeg kløv opp først og sikra Marit etpar plasser. Ariel fikk hjelp både her og der, men hun taklet det hele uten problem. Innimellom stod hun på to og ventet utålmodig på at jeg skulle gjøre klar hennes klatretau. Jeg ble imponert over hvordan hun taklet disse utfordringene og alt med et stort samojedsmil om munnen – herlig!

Kirketaket (5)

Klar for den tøffeste delen av turen.

Kirketaket (15)

Herlig klyving og gode tak.

Kirketaket (9)

Luftig og fin rygg.

Kirketaket (6)

Fantastisk utsikt over fjella i Romsdal.

Kirketaket (7)

Titt-titt.

Kirketaket (8)

Kommer du snart Marit ?

Rett før toppen balanserte vi over en smal, luftig rygg og tilslutt var det bare en bratt hammer som skilte oss fra toppen. Her valgt vi å gå litt inn i siden pga Ariel, men det var ikke noe problem å følge ryggen også her så vi etterpå. Tilslutt kunne vi juble over å ha nådd toppen – YES!

Kirketaket (16)

Nærmer oss toppen. Luftig og smalt akkurat her.

Kirketaket (10)

Artig klyving akkurat her.

Kirketaket (17)

Litt sikring rett før toppen.

Kirketaket (11)

Toppen! YES!

Utsikten fra toppen av Kirketaket var like fin som den bruker å være og matpakken smakte like fortreffelig. Vi hadde kun returen igjen med rumpeakebrett! Jeg fant jo selvfølgelig ikke rumpeakebrettet mitt da jeg pakket sekken, men en vedpose til 5 kr gjorde nytten. Sammen suste vi ned fra toppen og fikk 800 høydemeter med herlig rumpeakebrettkjøring. Skikkelig moro og gjorde returen lekende lett. Hææææli!

Kirketaket (18)

Klargjøring av “akebrettet”

Kirketaket (13)

Akebrettkjøring ned fra Kirketaket.

Kirketaket (2)

Skikkelig moro dette – hiiihhaaaaa!

Kirketaket (1)

Koselig følge ut dalen.

Jeg elsker å finne turer litt utenom det vanlige, krydre turene litt som jeg sier. Dette ble en skikkelig godbit som virkelig anbefales 🙂

Turhilsen fra Guri

 

 

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this