De fleste av oss har hatt en eller annen tanke, et ønske, en drøm, om å kunne lette på vingene og bare fly avgårde. Kjenne luftet i ansiktet, være høyt over bakken og bare miste litt fotfeste. Med panoramautsikt ut av en annen verden og følelsen av å bare være fri!

I fjor realiserte jeg denne tanken, som for meg ikke bare var et ønske eller en drøm, men også ei stor kneik å komme over. Jeg flyr paraglider – og jeg har høydeskrekk.

Paragliding i solnedgang på Stokkøya
-Solnedgangstur på Stokkøya-

Å gjøre noe man er redd for

Da jeg meldte meg på kurs, var både jeg og de rundt meg ganske skeptiske til om jeg skulle klare å gjennomføre. Ikke bare har jeg høydeskrekk, men jeg er heller ikke særlig glad i fart og spenning. Så hvorfor skulle du fly da? vil noen si. Vel, jeg ville ikke være den pysete lille jenta som ikke turte noen ting lenger. Jeg ville utfordre meg selv.  Jeg var lei av å være så ufattelig trygg og rolig inne i stua mi, jeg ville oppleve hva livet faktisk kunne by på – jeg ville leve!

Pass på å være i live før du skal dø – Per Fuggeli

 

#DEN følelsen

Første gang jeg løp nedover et jorde med paraglideren, og jeg lettet fra bakken, følte jeg meg  mer til stede enn noen gang. Selv om jeg bare svevde ti meter over bakken ga det et så sinnsykt rush i hele kroppen jeg ikke har opplevd makan til!

Siden den gang har denne følelsen bare eksplodert! Spesielt på turer der man svever 1000 meter over bakken med utsikt over fjord og fjell, så majestetisk og vakkert at man nesten blir religiøs. Ja, det var skummelt de første gangene, men så innser man at det går bra, og kan derifra og ut lene seg tilbake og bare nyte utsikten, og ikke minst opplevelsen av å faktisk fly!

Paragliding ned Aurlandsfjorden
-Aurland-
Paragliding i Aurland med hund
-Juster på fanget til Harald på tur ned Aurlandsfjorden-

Norge fra nye perspektiver

Denne sporten har beriket livet mitt på så utrolig mange måter. Der jeg før gikk på topper for å få se vakker utsikt, får jeg nå nyte utsikten ekstra på tur ned, i nært samspill med naturkreftene. Jeg har fått opplevd Norge fra nye perspektiver, og jeg har dratt steder jeg mest sannsynlig ikke ville dratt hvis jeg ikke hadde flydd!

Med paraglider på ryggen med utsikt over Geirangerfjorden
-Med paraglideren på ryggen og utsikt over Geirangerfjorden-

I fjor besto sommerferien av å reise rundt i Norge for å finne spennende plasser å fly fra. Med el-bil og telt hadde vi alle muligheter til å bevege oss dit vi ville! Bildet under er av samboeren som flyr ut i Geirangerfjorden. Mer magi enn dette er vanskelig å få til!

Paragliding i Geirangerfjorden

Å leve i nuet

For det er noe helt spesielt med å oppleve Norge fra flere hundre meters høyde. Der du kun har deg selv å tenke på. Hvor det ikke er plass til bekymringer over hva man skal spise til middag, hvordan eksamen skal gå eller til den vonde kjærlighetssorgen. Der er det kun plass til deg, vingen og naturopplevelsene.

Paragliding i Hoddevika
-Hoddevika viser seg fra sin beste side-

Dette bildet er fra Hoddevika på Stadtlandet. Stedet er kjent for gode surfemuligheter, men vi ønsket å utforske andre naturelementer. Mer magisk tur skal man lete lenger etter. Jeg ble så tatt av den vakre naturen, den rolige luften og den deilige følelsen av å bare skli nedover langs dalen. Tårene presset på i øyekroken, og hjertet fyltes til randen av pur kjærlighet.

Når ord blir fattige

For meg har altså valget om å ta kurs og lære meg å fly paraglider beriket livet mitt på så utrolige mange måter. Jeg har fått kjenne på følelser jeg ikke visste jeg hadde, fått sett steder jeg aldri før har sett, og ikke minst, har jeg fått et sterkere selvbilde av at jeg faktisk klarer det jeg vil! Jeg som alltid skal være så trygg og forsiktig, som ikke vil ta sjanser og som er redd for høyder, jeg kan fly. Og når jeg klarer det – klarer du også det.

Hvis du selv ønsker å fly, men er usikker på sporten, har jeg skrevet ett innlegg med fokus på fakta om sporten, hva den koster og hvordan den fungerer.Vil du vite mer kan du lese innlegget her.

Ønsker å avslutte dette innlegget med en video fra en av turene våre som gir en bedre beskrivelse av hvordan naturopplevelsen faktisk føles. Hvis du vil se flere videoer og bilder fra paragliding, eller om du har noen spørsmål, finner du meg på instagram under @unececilie 

Trykk HD og ha på lyd!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this