Trodde du at toppturski-sesongen var over? Tro om igjen! I andre halvdel av mai åpner veien over Trollstigen og gjør mange fjelltopper lett tilgjengelig. Det finnes ikke noe bedre enn å avslutte skisesongen i magiske Romsdalen omgitt av spektakulære fjell som Trolltindene, Bispen og Kongen!

I en artikkelserie på fire gir jeg mine beste toppturtips fra toppen av Trollstigen. Selve Trollstigen er kanskje en av Norges mest dramatiske og best besøkte attraksjoner og er en opplevelse i seg selv. For å finne ut når veien åpner, sjekk vegvesen.no

Alnestind er en av de mest populære vårskiturene i Romsdalen. Dette er en flott topp der skiføre som regel varer til langt ut i juni.

Slik går turen

Turen kan gåes hele sesongen, men er mest vanlig som vårskitur etter at vegen til Trollstigen er brøytet. I mai kan vegen bare være åpen til bommen, i så fall må en gå opp Trollstigen noe som tar ca 1 time (ikke medtatt i tidsangivelsen). Parker like før det høyeste punktet på Trollstigen. På nordsiden av Alnestind går det en markert rampe som en følger oppover. Rampen er slak i starten, men blir gradvis brattere. Trollstigrennet gikk her tidligere. Like før enden av rampen krysser en til venstre opp en bratt flanke mellom to fjellparti. I toppen av flanken kommer en inn i en liten botn som følges til toppen av Alnestind på skrå opp til høyre. Vanligvis følger en samme vegen ned igjen.

Turjenter_GuriAnneHansen_Toppskiturertrollstigen_Alnestind (5)

Start fra Alnesreset. Ser mot Kongen og Bispen.

Turjenter_GuriAnneHansen_Toppskiturertrollstigen_Alnestind (1)

Man vinner kjapt høyde og får nydelig utsikt innover blant annet Alnesdalen.

Turjenter_GuriAnneHansen_Toppskiturertrollstigen_Alnestind (2)

Etterhvert dukker også baksiden av Trollveggen opp.

Turjenter_GuriAnneHansen_Toppskiturertrollstigen_Alnestind (4)

Herlig utsikt fra toppen.

Turdata:

  • Laveste punkt, 826 moh
  • Høyeste punkt, 1679 moh
  • Avstand: ca 2,7 km
  • Tid til topps; ca 2 timer
  • Passer fint for turvante hunder
  • Antall høydemeter, 853 høydemeter
  • Startsted: Alnesreset, UTM (32):6923525 – 430828

Turjenter_GuriAnneHansen_Toppskiturertrollstigen_Alnestind (3)

Kart for turen.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this