Klokka er 07:00. Det er fyr på bålet, og espressokanna står til gjennomkok mens frokosten varmer seg ved flammene. Puppyene flyr rundt og herjer med de voksne hundene. De voksne vil ha elgbeina sine i fred, og knurrer varsomt at de små skal gå bort. Sola lusker seg umerkbart frem og viser gradvis farvene på tilværelsen, iallfall nok til at jeg kan slå av hodelykta jeg hadde på da jeg sto opp. Jeg er blitt veldig takknemlig for dagslys, og blir sittende i stolen ved varmen av bålpanna. Dette, tenker jeg, dette er det jeg vil ha mer av.   

Sammenhengende tid til å få med meg skiftet fra natt til dag. Stillhet. Ro og fred. Tid til å få med meg det som skjer, være pålogget med kropp og sanser. Sammenhengende tid til å kunne smake kaffen som tålmodig lages ved hjelp av levende flammer. Til å nyte den tilberedte maten. Ta innover meg hvordan dagslys påvirker kroppen. Sette meg ned sammen med hundene og virkelig være til stede med de. Leke med de, vekke glede. Høre fuglekvitter og lære meg de ulike fugleartene. Se biller og insekter og lære meg hva som bor av de i skogen. Naturen er jo et uendelig univers med lag på lag av opplevelser. Den tar meg innover i meg selv, som en forlengelse av meg selv og gir meg mening som en del av en større sammenheng. Ikke utover, med det som lages som underholdning og tidsfordriv – det som er menneskeskapt, der jeg ofte kan undre på hvor min plass er, og om jeg er god nok og verdig til å være. 

For mens jeg i de to siste ukene har hastet ut og inn av skogen tidlige, mørke morgener og kvelder, hengt som et slips etter avtaler og gjøremål, hele tiden vært bakpå. Mens hundevogna har stått på verksted og hundene ikke har fått det de trenger. Mens hverdagsstresset på jobb har fått krøpet opp under øra. I løpet av denne tiden, ser jeg nå når jeg setter meg ned en tidlig morgen, har jeg gått glipp av så mange detaljer! Det har oppstått noe ukjent i hundeflokken som jeg ikke har fått være med på. Farvene i omgivelsene har endret seg radikalt. Lukten er annerledes. Jeg hører andre dyrelyder. Ser mer av noe det var mindre av før, og mindre av noe det var mer av tidligere. Vektskåla endrer seg. Naturen og flokken må hele tiden finne en balanse. Harmoni er dynamisk. Naturen gir meg et momentum å finne tyngdekraft i.

I’det jeg faller til ro med kropp og sjel denne tidlige morgenen, endelig får åpnet sansene, har klokken blitt så mye at jeg må nappe med meg frokostpakken fra bålet for og haste nedover til bilen. En annen realitet kaller. Jobben. Tiden. Hjernearbeid. Jeg elsker det også. Jeg føler meg heldig som har en fot i hver leir. Det gjelder å forene de ved å finne de små lommene av kontakt, sånn som nå. Og holde påloggingen utover dagen. Ikke la hjernen overstyre min natur. Finne balansen. Det er friluftsliv for meg. 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this