Måtind på Andøy | Turjenter.no

Måtind på Andøy

I løpet av sommeren 2017 har vi reist rundt i Norge for å utforske den vakre naturen landet vårt har å by på.
Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 15.09.17
ANNONSE
Inneholder sponsede produkter fra Helsport

**Dette innlegget ble opprinnelig skrevet av Silje og Frida** @powlyf

I løpet av sommeren 2017 har vi reist rundt i Norge for å utforske den vakre naturen landet vårt har å by på. Etter å ha scrollet litt rundt på Instagram ble Måtind på Andøy fort et punkt på sjekklisten. Andøy byr på majestetisk natur, og en tur til Måtind er en tur du sent vil glemme. 408 høydemeter høres kanskje ikke så spektakulært ut, men sylskarpe fjelltopper i et ellers flatt terreng  er et storslått syn!

Vi tok ferge fra Gryllefjord (Senja) til Andenes (Andøy), og derfra tok det cirka et kvarter å kjøre til startstedet. Man kan velge å starte fra Bleik, men vi startet fra fylkesvei 976 ved Baugtua (cirka 10 minutter fra Bleik). Vi startet ganske sent å gå fordi planen var å telte på toppen.

Skilt ved startstedet.

Turen opp er lite krevende og stien er godt markert. Som skiltet viser er turen 3,8 km hver vei, og den egner seg godt som dagstur for hele familien. Man starter å gå slakt over en myr, før man deretter tar seg oppover den bratteste delen av turen. På cirka 340 moh flater det ut langs ryggen til Nonstinden, og det meste av høydemeter er da unnagjort. Herfra følger man en svært tydelig sti langs kanten av ryggen som kan minne litt om en kjerrevei.


(Fra tilbaketuren)

Langs det flate platået får man utsikt over Andøyas vestlige kystlinje og mot Bleik. Den siste delen henter man de siste høydemeterne, og vi var svært spente på om utsikten var like fin som vi hadde sett på bilder.  Det kan vi absolutt bekrefte! Wow.

Toppen av Måtind klokken 23.30

Turen til Måtind er også perfekt hvis man ønsker å telte med utsikt. Selve toppen er et stort platå, og det var ingen problem å få festet teltpluggene i underlaget. I tillegg er det helt ok å bære litt tyngre sekk da turen er såpass lite krevende. 

Frokost til denne utsikten over Rekvika var ikke feil.

Til venstre for Måtinden er det utsikt over stranden nede i Høyvika

Møtte på et par sauer på tilbaketuren.

Trykk på tannhjulet og 1080p for bedre kvalitet! ?

Er det en plass du bare må oppleve, så er det Måtinden! God tur! 🙂 Følg oss gjerne på @Powlyf for flere bilder og videoer.

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this