Dette må være en av gullklumpene i Trollheimen. Midtre Gjevillvasskammen er ikke så mye besøkt, noe som er synd for den fortjener besøk i massevis..

 

Vi startet denne turen ved Raudøra, og gikk på grusvei langs Gjevillvatnet. Ved enden av grusveien, ved en seter, starter en godt merket sti opp til høyre. En krysser en bro og følger stien opp til Rensbekktjønna. Da har en Hemre Gjevillvasskammen til høyre og den Midtre Gjevillvasskammen til venstre.

idakathrine_trollheimen1

Deretter skrådde vi oss oppover mot toppeggen. Her var det ingen sti, og det er ulendt og bratt terreng. Vi valgte å gå en litt dum rute herifra, vi gikk rett og slett rett opp. Så jeg vil anbefaler andre til å være mer tålmodig og smartere enn oss.. Da vi etter hvert så at det hadde lønt seg å gå litt lenger inn i dalen før en skrår seg opp mot venstre (Kjekt å være etterpåklok!). Når en kommer opp til toppeggen, er meste parten av jobben gjort, og det er nå morroa starter!

idakathrine_trollheimen2
Ut på tur, aldri sur.. Klare for rygg traversen.

Vi tok først en avstikker og gikk ut til navnløs fortopp, og fikk nydelig utsikt over hele Gjevillvatnet. – Min favoritt plass i Trollheimen <3. Her tok vi oss en god lunch og nøt utsikten til det fulle.

Herlig med lunch ute i det fri.
Herlig med lunch ute i det fri.
idakathrine_trollheimen11
Gjevillvatnet rett ned for mine ben..

idakathrine_trollheimen9

Etter nytt påfyll til kroppen tok vi bena fatt igjen, og gikk i ura på eggen mot toppunktet. Stien er sporadisk vardet. Enkelte partier er litt luftig og en må klyve oppover stein/berg (det er ikke nødvendig med ekstrautstyr). Men det er ikke for eksponert klyving, og jeg stor koset meg. På toppen er det en fin varde, og nok en gang får man en fantastisk utsikt.

idakathrine_trollheimen3
Klar for siste innspurten før toppen. Stien går opp litt til venstre for toppen.

idakathrine_trollheimen4

idakathrine_trollheimen5
Nydelige Trollheimen..
idakathrine_trollheimen11
Hele ryggtraversen.
idakathrine_trollheimen7
Storfornøyde tursøstre på toppen!

Vi fulgte deretter ryggen vestover, og vi fant litt snø som gjorde nedfarten både litt enklere og morsommere. Rundet oss ned til Kammtjønnin, og fulgte rød merket sti tilbake til Raudrøa. Turen er på ca 28 km, og det tok oss syv timer med gode pauser. Super tur! Helt nydelig natur, og midt i et fantastisk område. Vær obs på at du må tåle litt klyving for å kunne gjennomføre denne turen.

idakathrine_trollheimen6
Hånd i hånd, da blir alt mye gøyere!

 

Pssssst: Følg meg gjerne på mine turer gjennom Instagram under navnet idakathrine

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this