1. Da ski-stoken gjorde oss blinde for værmeldingen og vi prøvde å bestige Gaustatoppen mens Cora raste

Det var Januar. Det var den første snøen. Det var også den første stormen. Men det er noe med den ski-stoken som er vanskelig å temme. For det første hadde Kristin bestemt seg for at dette skulle være ski-året hennes. Og jeg var akkurat flyttet tilbake til Oslo fra Ålesund og hadde ski-og-fjell-abstinenser så det holdt.

Derfor bestemte vi oss for å dra på dagstur til Gaustatoppen. Ja, det var meldt litt vind. Men vinden skulle jo komme fra vest, og vi skulle jo gå opp fra øst! (Notat til en selv: Når det blåser på Gaustatoppen så blåser det rundt HELE fjellet, uansett hvilke retning den kommer fra). Optimismen var det ingenting å si på. Ei heller pågangsmotet. Til og med da vi kom dit, og vi møtte folk som hadde snudd, tenkte vi at vi uansett kunne rusle en liten tur oppover og heller snu ved tre-grensa. Det kunne jo være vinden løya?

Den gjorde det motsatte. I det vi bestemte oss for å snu hadde vi allerede blitt blåst over ende flere ganger. Sikten var blitt verre, og til tross for at vi bare var et par hundre meter fra veien var det vanskelig å navigere. Og nettopp på grunn av denne dårlige sikten, kjørte jeg rett inn i ei fonn jeg ikke hadde sjans til å se. Jeg kjørte fast skia og mistet den ene. Lo litt av det først, før jeg innså at jeg sto i en elv og skien sank jo mer jeg gravde og jo mer snø som falt ned i vannet rundt den. Usikker på om vi gravde i ti minutter eller 30. Stemninga var ikke akkurat like høy lengre. Men vi fikk tak i skien til slutt. Dessverre hadde vannet frosset seg i bindingen så det å få på seg skien var umulig.

Men det ble ikke det siste eventyret med Roomster-bilen!

Tilslutt klarte jeg og skli det lille stykket fra elva og bort til veien, som vi fortsatt ikke så, men som vi visste var 50 metter unna oss. Det hele ender med at vi halvt kryper, halvt går tilbake – langs veien – til vi kommer til parkeringa. Vi snakker max 100 meter, men det tok oss fortsatt ekstremt lang tid.

Ski-året 2018 var igang.

 

2. Da jeg klarte å vri om ankelen, rett før en planlagt 10 dagers toppturpåske – i Tryvann

Hvordan man klarer å vri om ankelen i en skistøvel spør du? Det er jo alltid den siste turen det, med litt for løse støvler, en super slow-motion sving som svingte litt for langt. En bevegelse som virker umulig å forklare i ettertid, men som allikevel forplanter seg i en forstuet ankel. På bursdagen min; 31 år, og en planlagt drømmepåske foran meg. Legen lurte på om jeg grein fordi jeg ble eldre. Men jeg grein mest fordi jeg syns ekstremt synd på meg selv. Allikevel, krykkene ble med i bagasjen og jeg kom meg til Hemsedal og fikk meg i alle fall et par fregner og øl i solveggen.

Ski-året 2018 snegler seg fremover.

3. Da vi måtte evakuere teltplassen vår på Island på grunn av vann og vind

Ingenting føltes mer riktig enn å spise KFC nuggets og se på noe som var mer gjennomvått enn oss selv: en foss, etter en relativt strevsom morgen med teltriving.

Vi leide også for liten bil og måtte snu før vi nådde fjellene. Dette til tross, Island var MAGISK, så definitivt ikke en ille turopplevelse i sin helhet!

4. Matforgiftet i Marocco. Og nesten-innleggelse da vi kom hjem

Kanskje det aller bærste øyeblikket: Da jeg ble tvunget opp på en kamel med en relativt ustabil mage.

Da skisesongen tok slutt gled skiåret over i surfeåret. Det vil si; intensjonen om surfeåret. Både Hoddevik-helga og Alnes-helga bø på nydelig vær men flatt hav, så Marocco ble vår siste desperate lille forsøk på en surfetur. Litt på tampen av året. Årets værste måned: November. Vi kunne ikke vært mer gira. Tur-outfits var planlagt i flere uker, og den første dagen i Taghazout var vi i paradis. Vi skulle vente med surf til dag nummer to, bare for å orientere oss litt først. Spise en bedre middag på et av hotellene i nærheten. Og den var god. I sånn to timer. Også var vi igang. Først jeg; 12 timer non-stop oppkast. Deretter Kristin. Men det endte ikke der. Resten av uka kom alt vi puttet i oss rett ut igjen, og det var såvidt Kristin klarte å komme seg gjennom flyturen på vei hjem. En uke med sykemelding og nesten-innleggelse, var detox-ferien ett faktum. X antall kilo lettere og kroken på døra for surfeåret 2018.

Slik tilbragte vi 90% av surfeturen vår. Riskaker 4life!

Heldigvis er de beste turøyeblikkene mange fler! Men ikke like morsomme å ramse opp. Så da krysser vi fingre for at noe lærdom kom av dette; som å snu i tide, følge med på værmeldingen (også i andre land), stramme støvlene og ikke spise buffet i Marocco.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this