Selfie med bålet i bakgrunnen

Denne oppgaven tok jeg på meg i påska. Etter fem av fem dager på ski, valgte jeg på skjærtorsdag å ta en tur ut i skogen. Jeg befant meg fortsatt hjemme i Bø i Telemark, hvor skogen ligger rett bak huset. Derfor trengte jeg ikke å gå så veldig langt for å bestå dagens utfordring.

Jeg pakka tursekken god og full med ved, liggeunderlag, saueskinn, ekstra klær, kakao og niste og la i vei. Ca. 30 minutters gange hjemmefra har jeg en yndlingsspot, en liten avstikker fra en helt vanlig tursti. Dit ville jeg gå for å fyre opp mitt første bål alene.

Bilde av føttene til Gunhild med truger på skoa

I låven fant jeg et par gamle truger som jeg tok med meg! I tillegg tok jeg også med meg skistaver for å lettere holde balansen på veien.

Den store kvinndomsprøven

Vel framme fikk jeg lesset av meg og satte i gang med den viktige oppgaven: å fyre bål. Og gjett hva, jeg fikk fyr på første forsøk! Med god oppfyringsved og lite vind gikk det som en lek. Suksess!

SBeina til gunhild foran bålet

Oversiktsbilde av bålplassen i skogen

Det som er fint med å passe på et bål, er at man har en relativ enkel oppgave å konsentrere seg om.

Selv om det gikk overraskende lett å få fyrt opp lærte jeg likevel noen ting. Jeg ble overrasket over hvor mye jobb det var etter det hadde tatt fyr – jeg måtte egentlig sitte å passe på bålet hele tiden. Veden jeg hadde med viste seg å være bittelitt fuktig, noe som gjorde at flammene ikke tok helt tak. Heldigvis hadde det vært fint vær i dagesvis, så jeg fant masse tørre og gode kvister som jeg kunne spe på med. Det funket som bare det!

Det som er fint med å passe på et bål, er at man har en relativ enkel oppgave å konsentrere seg om. Jeg satt i flere timer uten å gjøre annet enn å passe på bålet og kose meg. Jeg hadde ikke behov for podkast eller Candy crush, som jeg vanligvis tyr til når det ikke er noe annet som skjer rundt meg. Og det var veldig fint!

En ting av gangen

Ettersom jeg fikk til et bra bål kunne jeg også skrevet om den deilige maten jeg lagde på bålet. Men det kan jeg faktisk ikke, for jeg hadde smurt meg en helt ordinær nistepakke. Litt for å unngå presset om at jeg skulle klare flere ting, litt fordi at av og til er det deilig å bare ha en ting å konsentrere seg om.

Bilde av to baguetter med ost, en kopp med kakao og bålet

For meg så handler dette om mestring. Det å være en del av denne bloggen er en sterk pådriver til å komme meg ut og gjøre det, ikke bare tenke på å gjøre det. Og det er det som er viktig for meg å formidle, til alle de der ute som er som meg og Helene. Nybegynnere uten veldig høy selvtillit, men med et stort ønske om å komme oss mer ut i naturen. Jeg håper innlegg som dette kan inspirere dere! Til dere som er mer erfarne håper jeg at mine historier kanskje vekker noen gamle minner til når dere var rookies, og at det viser hvor mye dere har lært!

Kan jeg, så kan alle!

Dette lærte jeg:

  • Det er ikke så vanskelig å fyre bål!
  • Det er sykt avslappende å være alene i skogen med kun et bål som selskap.
  • Man finner egentlig mye ved i skogen, neste gang dropper jeg å ta med hjemmefra.
  • Ha et klart mål, og hold deg til det. Ikke tenkt at du skal gå langt, bære tungt, lage mat OG fyre bål. En ting av gangen!
  • Kan jeg, så kan alle!

//Gunhild

Følg oss gjerne på Instagram: @moromedtur

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this