Mount Everest 2015 – Livet i gave! (1:4)

Skrevet av: Guri Anne Hansen
Publisert: 07.01.16

I 2004 besøkte jeg Nepal og den vakre Khumbudalen første gangen. I løpet av turen fikk vi blant annet se to fantastiske fjell nemlig Ama Dablam, også kalt verdens vakrest fjell, og selveste Mount Everest, verdens høyeste fjell. Allerede den gangen kjente jeg en dragning mot begge fjellene og tenkte, en dag skal jeg bestige begge toppene!

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (1)

Vakre Khumbudalen. I bakgrunnen ser vi Ama Dablam (til høyre) og Mount Everest (til venstre).

Å bestige slike fjell er for min del ikke noe du begir deg ut på uten en solid dose erfaring. Erfaring er noe du opparbeider deg over tid gjennom turer og ekspedisjoner. Det kreves god fysikk, solid porsjon tålmodighet, god psyke, litt klatreerfaring og ikke minst god kunnskap om turer i høyden og akklimatisering. Gjennom mange år og turer i høyden og i Norge tok jeg de små skrittene. Khumbudalen og Kalla Pattar ble unnagjort i 2004, Elbrus i 2006, Mt Ararat i 2008, Kilimanjaro i 2009 og i 2010 var jeg klar for en skikkelig test, nemlig Ama Dablam. Ama Dablam rager hele 6812 moh og er klatreteknisk utfordrende med en kombinasjon av fjell- og miks- klatring opp til 5+ fra 5700 moh. For meg ble denne turen en fantastisk opplevelse der absolutt alt klaffet fra A til Å. All trening i forkant, selve turen og selveste prikken over i’en nemlig å stå på toppen gjorde at jeg felte tårer der jeg stod og nøt den fantastiske utsikta. Der og da var alt slitet glemt. En sinnsyk herlig følelse når jeg tenker tilbake. Og når jeg snakket med vår shirdar etterpå og han mente jeg var mer enn sterk nok til å bestige Mt Everest var neste mål klart. Selveste Mount Everest! Jeg ble så gira at jeg knapt klarte å holde bena på landjorda.

Å melde seg på en «pakketur» til Mount Everest var overhode ikke aktuelt. Jeg ville finne likesinnede nordmenn som hadde samme drøm og ønske.

Å melde seg på en «pakketur» til Mount Everest var overhode ikke aktuelt. Jeg ville finne likesinnede nordmenn som hadde samme drøm og ønske. Gjennom en god venn kom jeg i kontakte med drømmegjengen (Siv og Pål) og høsten 2013 startet forberedelsene. I nesten to år forberedte vi oss til turen gjennom blant annet flere samlinger for at vi sammen skulle være best mulig rustet til turen både fysisk og mentalt. Målsetningen var klar, alle på toppen og ned igjen – helskinnet! Vi skulle overhode ikke ofre noe i jakten på å nå toppen. Felles verdier som safety, respect og teamwork gjennomsyret absolutt alt vi gjorde i planleggingen og var helt sentrale verdier for gjennomføringen.

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (6)

Selfie av teamet på toppen av Store Vengetind i Romsdal.

Rett etter påske, 9. april, satte vi kursen for Nepal. Vi skulle egentlig ha reist 1. april, men Dawa Chhiri Sherpa sin lama hadde gitt beskjed om at 1. april var en dårlig reisedag så vi måtte vente noen dager. Vi fikk aldri noen forklaring, men flybillettene ble booket om. Å respektere sherpakulturen var viktig for oss og selv om vi stusset så gjorde vi som han sa.  

Å komme til Nepals hovedstad Kathmandu er en opplevelse i seg selv. Byen syder av bråk, dufter, sjarmerende kaos og herlige folk. Når du først har besøk Nepal en gang så skjønner du hvorfor. På flyplassen ble vi mødt av Dawa Chhiri Sherpa. Jeg var spent om ville kjenne meg igjen etter turen i 2004, men min bekymring var helt grunnløs. Men verdens største smil sa han, «hello Guri, long time no see!» Det var utrolig kjekt å se han igjen.

Vi var tre dager i Kathmandu for å gjøre unna de siste forberedelsene før fjellet. Selve byen er et shopping mekka så det ble selvfølgelig en del shopping. Den nødvendige velsignelsen fra en viktig lama fikk vi også før vi satte oss på flyet til Lukla 13. april. Endelig var det store eventyret i gang! En utrolig herlig følelse.

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (15)

Besøk og velsignelse hos en viktig lama er gjennomført. Vi er nå klar for fjellet!

Fra 13. april til katastrofedagen 25. april gikk absolutt alt på skinner for min del. Formen var meget god, humøret på topp og kroppen akklimatiserte seg akkurat som forventet. Jeg nøt hver dag og storkosa meg med å være tilbake i den vakre Khumbudalen. For de som ikke har besøkt Nepal og som er glad å gå i fjellet, besøk Nepal. Du vil garantert få en opplevelse for livet og ikke minst møte det fantastiske sherpafolket. Man kan ikke bli noe annet enn glad i dem. Rett og slett!

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (16)

 Bestandig kjekt å komme til Namche.

Katastrofedagen 25.april

Som et ledd i vår akklimatisering skulle vi bestige Lobouche East, 6119 moh, på vår vei til Mount Everest bace camp. Toppen er regnet som en teknisk krevende trekking topp og har en helt rå utsikt. Dagen før hadde vi gått fra landsbyen Lobouche og opp til high camp Lobouche på ca 5500 moh. Stemning var meget god og matlysten på topp hos alle. Ettermiddagen ble brukt til å forberede oss til toppstøtet så klatreutstyr, stegjern samt klær ble klargjort.

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (18)

Lobouche East ruver til høyre i bakgrunnen.

Alle toppstøt i Nepal starter som regel på natta eller tidlig på morgenen siden været drar seg til utover dagen. Derfor starta vi toppstøtet ca. kl. 0330 med et jevnt sig opp den bratte og snøkledte bakken. Et par timer senere kom dagslyset. Jeg hadde håpet på et fantastisk vær denne dagen, men dessverre. Overskyet og skyer på toppene. I tillegg var det kommet en del nysnø noe som gjorde den bratte bakken til toppen mer krevende enn forventet. Vi skled mye i snøen mens vi sparket oss oppover til toppen. Hjertepumpa slo godt, men det var herlig å kjenne at kroppen taklet det fysiske kjøret. Ca. tre timer senere kunne jeg, Jens (som var med på trekking-turen til bace camp) og Dawa Tenzing fornøyd juble på toppen. Siv valgte å snu ca. 20 min før toppen. Det var tross ikke denne toppen som var vårt mål for turen.

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (8)

Overskyet på ulykkesdagen 25. april.  På vei til toppen.

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (9)

Toppturbildet fra Lobouche East, 6119 moh. Fornøyd ja 🙂

Returen gikk lekende lett. Vi skulle jo bare nedover. Slitne, men godt fornøyde slappet vi litt av i high camp og fikk i oss mat og drikke. Pakkingen ble kjapt unnagjort siden vi ikke hadde så mye med oss. Vi ble klare til å gå ca. 10 min før sherpaene. Heldigvis fikk vi lov til å starte returen før dem. De ville uansett ta oss igjen lengre nede. Starten på returen er bratt og det er lagt ut tau. Deretter er det 500 bratte høydemeter med masse små og store steiner som har rast ned fra fjellsidene rundt stien. Det var som å gå ned en halv trakt som bunna ut i en flate på ca. 5000 høydemeter. Ikke noe særlig sted å være hvis det skulle skje noe med andre ord…

Klokken 1156 den 25. april er et klokkeslett og dato jeg aldri kommer til å glemme. Dette er det lokale tidspunktet for Nepals verste naturkatastrofe på 80 år! Vi hadde akkurat kommet på første mulige flate etter den bratte bakken ned fra Lobouche high camp. Tilfeldigvis så står alle praktisk talt samlet. Jens litt lengre borte. Plutselig begynner pakken å riste, noen sekunder senere blir rystelsene sterkere og bare noen sekunder senere begynner moder jord å gynge. Vi har problemer med å stå på bena så kraftig var skjelvet. Sjøgang på havet er vel den beste beskrivelsen jeg har av det vi opplever. … Med ett registrerer vi et forferdelig leven oppi fjellet. Vi ser ingenting på grunn av tåka, men lyden levner ingen tvil. Et steinskred er på vei. Sherpaene oppfatter raskt situasjonen og legger på sprang. Jeg rekker ikke å tenke, men springer etter vår klatresherpa. Alle andre gjør det samme. Vi sprang for livet i ca. 50 m før vi fikk kastet oss bak en vanvittig stor stein for å komme i le for steinskredet.

De som har vært i høyden vet at det er tungt å gå i 5000 m høyde. Prøv å springe. DET er makspuls!

De som har vært i høyden vet at det er tungt å gå i 5000 m høyde. Prøv å springe. DET er makspuls! Både jeg og Siv lå å gispet etter luft flere minutter etter at både raset og skjelvet hadde gitt seg. Huff, dette var MEGA skremmende. Vi reiser oss opp og sjekker at alle er like hele. Heldigvis hadde alle berget. Jens konstaterer at det ligger en steinblokk på størrelse med et kjøleskap der han hadde stått. Tenk om vi hadde vært lengre oppi bakken? Da hadde vi rett og slett vært fanget av skredet. Vi snakker om meget små marginer, bare minutter… Tenk om Siv ikke hadde snudd 20 minutter før toppen, tenk om vi ikke hadde fått lov til å gå 10 min før.. Jeg får frysninger den dag i dag bare jeg tenker på det. Sett i ettertid er det ingen tvil om at flaks og tilfeldigheter berget livet vårt den dagen. Vi sier ikke så mye til hverandre der og da. Jeg husker at Dawa Tenzing sier at jordskjelvet var såpass kraftig at det ville bli omtalt i avisen. Der og da skjønte vi overhode ikke alvoret og hjemme satt mine foreldre fullstendig klar over at vi skulle på Lobouche East og hvilke farer man kan møte på slike toppstøt…

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (10)

Ringen på bildet viser hvor vi stod da jordskjelvet inntraff.

Etter en drøy time kommer vi slitne tilbake til lodge i Lobouche. Jeg og Siv hadde valgt en litt lengre retur for å slippe unna en motbakke. Tilbake på lodge så vi at den ene veggen hadde rast ut. Jeg og Siv hadde hatt hjørnerommet der det hadde rast. Huff, ikke noe trivelig syn. Også andre hus var skadet. Pål, som var småsyk og ikke med på toppstøtet, og alle andre i landsbyen hadde berget, heldigvis. Ca. tre timer etter det kraftige skjelvet (kl 1500 lokal tid) kom et kraftig etterskjelv. Jeg hadde fått i meg mat og stod akkurat da toppløs på rommet og vasket meg. Jeg hadde ingen tid å miste røsket tak i fleec-genseren og sprang ut toppløs. Det ble mange hyggelige blikk på veien ut av huset må jeg innrømme.

guriannehansen_,MountEverest_turjenter  (11)

Veggen på vår lodge hadde rast ut. Jeg og Siv hadde hjørnerommet.

Etter hvert begynte ryktene å svirre om at det hadde skjedd noe meget alvorlig oppi bace camp. Siden mobilmasta i Tangbouche var nede hadde vi ikke mobildekning. Heldigvis hadde vi moderne kommunikasjonsutstyr så ved hjelp av satelitt-telefon fikk jeg omsider kontakt med mine foreldre 3 timer og 15 min etter katastrofen. Det første pappa sa var: «å herregud, det var godt å høre stemmen din!» Vi fikk vekslet noen ord før samtalen ble brutt. I etterkant har jeg fått vite at mine foreldre var sikker på at jeg hadde mistet livet i jordskjelvet. De hadde hatt noen forferdelige timer i uvisshet før jeg endelig fikk ringt og gitt beskjed om at alt var OK.. Bare etter ca 20 min fikk Norge de første nyhetene om et alvorlig jordskjelv i Nepal (kl. 0830 på nyhetene i Norge). Vi, som var midt oppi det, visste minimalt. Egentlig helt surrealistisk å tenke på sånn i ettertid.

Resten av dagen gikk med til å skaffe seg informasjon og oversikt. Innimellom fikk jeg litt Wi-Fi og sammen med informasjon som enkelte fikk tak i via via ble vi mer og mer klar over at vi hadde havnet oppi Nepals største jordskjelv på 80 år! Skjelvet hadde målt hele 7,8 på Richters skala og epi-senteret lå ikke langt unna Kathmandu. Fra Dawa og andre fikk vi vite om store ødeleggelser i Kathmandu og områdene rundt. Ryktene om et alvorlig snøskred i bace camp ble også bekreftet. Det hersket nå ingen tvil om at vi stod ovenfor en gedigen katastrofe og hadde havnet midt oppi den.

Hva i all verden skulle vi gjøre?

Blogglisten hits
 
BOSTED: Trondheim
Jill Kristin Øie10.11.15
ANNONSE
Julie Korneliussen20.06.16
ANNONSE
Turjenter.no24.09.18
Team Ida31.01.17
Turjenter.no10.07.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.01.16
Turjenter.no06.12.17
Guri Anne Hansen24.07.16
Turjenter.no15.02.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold13.05.18
ANNONSE
Maria Stray Homme22.07.17
Turjenter.no10.04.17
ANNONSE
Jill Kristin Øie16.12.18
Turjenter.no24.12.16
Turjenter.no22.05.17
Turjenter.no25.03.16
ANNONSE
Turjenter.no13.12.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle15.11.17
Turjenter.no12.07.16
Turjenter.no11.01.17
Silje og Frida31.08.17
Turjenter.no23.03.16
Turjenter.no26.07.16
ANNONSE
Gunhild og Helene10.11.17
Ina Othilie Vikøren08.03.17
Guri Anne Hansen26.03.16
Turjenter.no23.10.15
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.16
Turjenter.no29.01.16
Turjenter.no06.10.15
Turjenter.no12.09.16
Turjenter.no13.04.16
Turjenter.no08.08.17
Une Cecilie Oksvold04.10.18
Turjenter.no01.12.16
Gunhild og Helene05.06.18
Turjenter.no22.09.15
Turjenter.no06.07.16
ANNONSE
Turjenter.no17.10.18
Gunhild og Helene07.05.18
Turjenter.no18.10.16
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.07.17
Turjenter.no05.09.16
Ina Othilie Vikøren10.12.17
Turjenter.no12.05.17
Iselin Næss17.08.17
Une Cecilie Oksvold11.01.18
Kari Schibevaag03.10.17
Turjenter.no15.12.16
ANNONSE
Turjenter.no31.05.18
Turjenter.no05.07.17
Maria Stray Homme21.05.18
Turjenter.no19.10.15
Turjenter.no27.07.17
Turjenter.no06.04.17
Turjenter.no20.07.16
Turjenter.no12.12.15
Turjenter.no22.08.16
Jill Kristin Øie25.06.16
Turjenter.no29.02.16
ANNONSE
Turjenter.no29.08.16
Turjenter.no25.11.15
Team Ida18.08.16
ANNONSE
Turjenter.no22.12.15
Moa (Monica) Hundseid29.06.18
ANNONSE
Guri Anne Hansen27.03.16
Turjenter.no18.04.16
Ina Othilie Vikøren15.02.18
Turjenter.no20.01.16
Turjenter.no02.06.17
Team Ida08.09.16
Turjenter.no16.11.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.03.16
Gunhild og Helene11.10.18
Gunhild og Helene04.06.18
ANNONSE
Julie Korneliussen18.07.17
Maria Stray Homme05.07.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.18
Julie Korneliussen10.04.17
Turjenter.no08.08.16
Maria Philippa Rossi07.08.18
Turjenter.no16.11.16
Turjenter.no02.12.15
Turjenter.no14.08.17
Turjenter.no26.12.16
Turjenter.no01.12.16
ANNONSE
Kari Schibevaag27.05.16
ANNONSE
Turjenter.no04.09.18
Turjenter.no08.05.17
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
ANNONSE
Turjenter.no16.12.16
Turjenter.no06.12.17
Team Ida04.04.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen17.11.15
Turjenter.no10.10.16
Turjenter.no20.12.16
Turjenter.no13.03.17
ANNONSE
Turjenter.no05.12.18
Turjenter.no06.12.15
Kari Schibevaag09.11.18
ANNONSE
Julie Korneliussen23.06.16
Turjenter.no18.12.16
ANNONSE
Turjenter.no16.12.18
Kari Schibevaag09.09.16
Turjenter.no28.11.16
Turjenter.no24.10.16
Jill Kristin Øie25.11.17
Une Cecilie Oksvold21.02.18
Guri Anne Hansen14.10.16
Gunhild og Helene19.06.18
Turjenter.no06.01.16
Turjenter.no04.07.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.11.17
Turjenter.no07.12.15
Kari Schibevaag20.10.16
Turjenter.no04.10.16
Turjenter.no03.12.17
Turjenter.no09.12.15
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Turjenter.no01.12.17
Turjenter.no11.12.15
Turjenter.no23.02.16
ANNONSE
Jill Kristin Øie07.08.16
Turjenter.no03.11.15
ANNONSE
Turjenter.no11.09.18
Ina Othilie Vikøren22.04.16
Turjenter.no21.12.17
Turjenter.no11.08.17
Turjenter.no10.12.15
Julie Korneliussen06.10.15
Turjenter.no30.06.16
Silje og Frida29.01.18
Turjenter.no19.12.18
Maria Stray Homme04.08.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.05.17
Turjenter.no08.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.16
Turjenter.no17.11.16
Jill Kristin Øie09.10.15
Team Ida12.11.15
Turjenter.no12.12.16
ANNONSE
Julie Korneliussen05.06.17
Kari Schibevaag06.04.16
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Turjenter.no15.05.17
Turjenter.no08.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.08.16
Ina Othilie Vikøren20.11.17
Turjenter.no17.12.15
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.05.16
Turjenter.no01.08.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.07.18
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
Turjenter.no03.12.16
ANNONSE
Turjenter.no19.09.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.11.18
Turjenter.no27.05.17
ANNONSE
Gunhild og Helene02.11.17
ANNONSE
Guri Anne Hansen12.02.16
Turjenter.no09.12.17
Team Ida22.05.16
Maria Stray Homme16.02.18
Turjenter.no05.10.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen09.10.17
Kari Schibevaag17.07.16
ANNONSE
Turjenter.no15.11.18
Turjenter.no23.01.17
ANNONSE
Turjenter.no14.12.18
ANNONSE
Kari Schibevaag28.04.16
Turjenter.no27.04.16
Turjenter.no12.11.15
Turjenter.no25.05.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.11.18
Turjenter.no11.03.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Turjenter.no21.12.16
Turjenter.no19.12.15
Turjenter.no18.12.15
Turjenter.no01.06.16
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.18
Turjenter.no15.08.16
Turjenter.no25.09.16
Turjenter.no13.11.15
ANNONSE
Turjenter.no24.12.18
Turjenter.no15.10.15
Gunhild og Helene18.10.18
Jill Kristin Øie26.01.16
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no08.12.15
Guri Anne Hansen29.09.16
Julie Korneliussen21.10.15
Turjenter.no15.02.16
ANNONSE
Turjenter.no24.10.18
ANNONSE
Turjenter.no07.12.18
Turjenter.no19.11.15
Turjenter.no09.11.15
Turjenter.no04.07.16
Turjenter.no07.11.16
Turjenter.no30.11.15
Turjenter.no20.02.17
Turjenter.no02.12.18
Jill Kristin Øie14.12.17
Turjenter.no07.03.16
Turjenter.no14.12.15
Moa (Monica) Hundseid29.07.18
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
ANNONSE
Julie Korneliussen13.10.16
Maria Stray Homme13.02.18
Julie Korneliussen14.12.15
Turjenter.no07.08.17
Turjenter.no08.11.16
Ina Othilie Vikøren24.04.17
Turjenter.no16.12.15
Une Cecilie Oksvold27.06.18
Turjenter.no15.12.17
Turjenter.no19.09.16
Maria Stray Homme16.10.17
Maria Stray Homme17.12.18
Julie Korneliussen01.01.16
Julie Korneliussen14.08.16
Guri Anne Hansen11.09.17
ANNONSE
Turjenter.no10.12.18
Ina Othilie Vikøren22.11.17
Gunhild og Helene20.04.18
ANNONSE
Turjenter.no31.10.18
Turjenter.no25.07.16
Silje og Frida31.10.17
Turjenter.no07.12.15
Jill Kristin Øie19.04.16
Jill Kristin Øie10.12.18
ANNONSE
Turjenter.no01.08.18
Turjenter.no18.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.10.18
Turjenter.no20.11.15
Turjenter.no06.03.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle11.10.16
Turjenter.no17.10.15
Turjenter.no17.08.16
Turjenter.no11.12.17
Turjenter.no13.06.16
Jill Kristin Øie28.07.17
Turjenter.no02.06.16
Maria Stray Homme03.08.18
Jill Kristin Øie27.04.17
Turjenter.no30.03.16
Ina Othilie Vikøren30.01.17
Turjenter.no13.09.16
Julie Korneliussen09.05.16
Turjenter.no10.01.16
Turjenter.no16.03.16
Turjenter.no03.04.17
ANNONSE
Turjenter.no22.11.18
Turjenter.no12.12.17
Turjenter.no14.12.17
Turjenter.no09.02.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.05.18
Team Ida18.11.15
Turjenter.no27.09.16
Maria Philippa Rossi03.07.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold09.04.18
Turjenter.no31.10.16
Team Ida13.07.18
Turjenter.no04.01.17
Turjenter.no08.02.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle10.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.08.17
Turjenter.no13.12.16
Ina Othilie Vikøren16.02.16
Turjenter.no18.12.18
Turjenter.no06.12.16
Turjenter.no03.04.18
Turjenter.no07.09.16
Turjenter.no03.08.16
ANNONSE
Turjenter.no23.12.18
Ina Othilie Vikøren12.01.16
Turjenter.no13.02.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.05.17
Turjenter.no02.12.15
ANNONSE
Turjenter.no02.10.18
Guri Anne Hansen03.02.17
Turjenter.no13.12.18
Kari Schibevaag15.11.16
Turjenter.no20.12.17
Turjenter.no27.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen28.06.17
Turjenter.no09.12.18
ANNONSE
Turjenter.no14.06.18
Turjenter.no16.12.15
Turjenter.no17.06.16
ANNONSE
Turjenter.no07.06.18
Turjenter.no11.08.16
Turjenter.no01.02.17
Turjenter.no12.10.16
Turjenter.no11.04.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.04.17
Turjenter.no09.09.16
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
Turjenter.no23.12.17
Turjenter.no23.05.16
Julie Korneliussen16.02.18
Turjenter.no10.12.17
Turjenter.no04.12.15
Turjenter.no27.09.17
ANNONSE
Turjenter.no03.12.18
Turjenter.no25.10.16
Turjenter.no08.11.15
Turjenter.no03.12.15
Maria Stray Homme13.06.17
Silje og Frida20.11.17
Turjenter.no14.03.16
Turjenter.no02.12.16
ANNONSE
Gunhild og Helene06.09.17
Maria Philippa Rossi12.10.18
Turjenter.no11.01.16
Guri Anne Hansen03.09.15
Turjenter.no08.02.16
Turjenter.no22.12.15
Julie Korneliussen04.08.16
Turjenter.no03.02.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen01.05.16
Turjenter.no08.06.16
Maria Stray Homme26.11.18
Jill Kristin Øie19.05.17
Turjenter.no01.02.16
Turjenter.no21.06.17
Guri Anne Hansen09.01.17
Une Cecilie Oksvold24.11.18
Jill Kristin Øie21.02.16
ANNONSE
Kari Schibevaag10.05.16
Turjenter.no05.12.16
ANNONSE
Turjenter.no24.07.18
Turjenter.no14.12.16
Iselin Næss01.08.17
Turjenter.no22.01.16
Turjenter.no02.05.17
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.02.17
Turjenter.no07.12.15
Turjenter.no08.12.16
Turjenter.no02.12.15
Åste Innleggen18.01.19
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.04.18
Turjenter.no22.06.16
Maria Stray Homme02.08.17
Turjenter.no14.12.16
Turjenter.no20.04.16
Turjenter.no11.05.16
Turjenter.no07.12.16
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Turjenter.no15.06.16
Turjenter.no23.08.16
ANNONSE
Julie Korneliussen01.07.16
ANNONSE
Guri Anne Hansen12.06.16
Turjenter.no24.10.15
Jill Kristin Øie13.09.17
ANNONSE
Turjenter.no04.12.18
Turjenter.no04.04.16
Turjenter.no03.12.15
Iselin Næss09.02.16
Turjenter.no10.12.16
Maria Stray Homme20.04.18
Turjenter.no04.12.15
Julie Korneliussen14.02.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle27.12.16
Moa (Monica) Hundseid24.03.18
Turjenter.no22.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen16.03.18
Turjenter.no11.12.15
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no03.12.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen18.02.16
Turjenter.no18.10.17
Turjenter.no25.01.17
Jill Kristin Øie16.03.17
Iselin Næss20.11.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen20.01.16
Jill Kristin Øie10.12.15
Moa (Monica) Hundseid12.07.18
Maria Stray Homme29.10.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle25.07.17
Turjenter.no04.12.16
Turjenter.no19.12.16
ANNONSE
Gunhild og Helene26.10.17
Guri Anne Hansen28.07.16
Turjenter.no04.12.17
ANNONSE
Turjenter.no22.12.18
Turjenter.no19.04.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.12.15
Turjenter.no15.02.16
Turjenter.no19.05.16
Turjenter.no24.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.09.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.06.18
Jill Kristin Øie18.04.17
Maria Stray Homme11.06.18
ANNONSE
Julie Korneliussen06.10.17
ANNONSE
Turjenter.no08.12.18
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
Marte Tveten25.04.17
Jill Kristin Øie26.05.16
Kari Schibevaag14.09.18
Turjenter.no26.12.15
Turjenter.no19.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen14.10.15
Guri Anne Hansen22.09.16
ANNONSE
Maria Stray Homme14.05.18
Turjenter.no13.01.16
Turjenter.no15.12.15
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no28.11.15
ANNONSE
Turjenter.no01.12.18
Silje og Frida13.10.17
Turjenter.no28.03.17
Turjenter.no10.08.16
Turjenter.no27.02.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen12.04.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.05.16
Turjenter.no17.10.16
Turjenter.no30.03.16
Kari Schibevaag28.12.16
Jill Kristin Øie30.12.16
Turjenter.no17.12.16
Turjenter.no25.02.16
Turjenter.no19.12.17
ANNONSE
Turjenter.no20.12.18
Astrid Furholt24.08.16
ANNONSE
Turjenter.no03.09.15
ANNONSE
Julie Korneliussen14.04.17
Guri Anne Hansen08.04.16
Turjenter.no17.12.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle06.09.16
Julie Korneliussen10.10.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.11.16
Turjenter.no18.07.16
Une Cecilie Oksvold01.03.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.04.18
Team Ida31.01.16
Maria Stray Homme30.11.17
Turjenter.no27.11.15
Turjenter.no28.08.17
Turjenter.no24.07.17
Turjenter.no05.12.15
Turjenter.no25.04.16
Turjenter.no24.03.17
Turjenter.no14.11.16
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no31.07.17
Guri Anne Hansen03.04.16
Turjenter.no11.12.16
Turjenter.no23.11.16
Turjenter.no10.02.16
Turjenter.no16.12.17
Turjenter.no02.12.17
Guri Anne Hansen18.04.18
Turjenter.no08.12.17
Silje og Frida05.09.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.02.18
Maria Stray Homme21.03.17
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
Guri Anne Hansen29.12.15
Turjenter.no01.06.17
Kari Schibevaag21.08.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.11.15
ANNONSE
Turjenter.no08.12.15
ANNONSE
Turjenter.no17.12.18
Gunhild og Helene15.03.18
Turjenter.no13.12.15
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
Turjenter.no11.07.16
Turjenter.no09.12.16
Turjenter.no01.12.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.08.17
Turjenter.no07.12.16
Moa (Monica) Hundseid02.03.18
Turjenter.no09.10.16
Iselin Næss24.11.16
Guri Anne Hansen21.04.16
ANNONSE
Maria Stray Homme02.09.17
Turjenter.no15.11.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.07.16
Turjenter.no12.07.16
Gunhild og Helene11.05.18
ANNONSE
Julie Korneliussen30.10.16
Ina Othilie Vikøren26.02.18
Turjenter.no18.01.17
Turjenter.no01.11.16
Turjenter.no11.12.18
Turjenter.no05.12.17
Turjenter.no09.12.15
Turjenter.no21.08.17
Turjenter.no23.11.15
Turjenter.no06.04.16
Turjenter.no12.12.15
ANNONSE
Kari Schibevaag12.07.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.02.17
Turjenter.no23.12.15
Turjenter.no05.01.16
Jill Kristin Øie23.10.17
Gunhild og Helene11.04.18
Team Ida21.07.16
Turjenter.no26.06.17
Turjenter.no05.12.16
ANNONSE
Maria Stray Homme10.04.18
Turjenter.no24.12.15
Turjenter.no19.12.16
Turjenter.no29.06.16
Turjenter.no18.12.15
Maria Stray Homme08.12.17
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
Julie Korneliussen22.08.17
Turjenter.no13.12.15
Turjenter.no30.01.17
ANNONSE
Maria Stray Homme16.08.17
Astrid Furholt16.10.16
Bodil Dorothea Gilje21.03.18
Turjenter.no12.06.17
ANNONSE
Turjenter.no27.12.17
ANNONSE
Turjenter.no08.08.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.08.16
ANNONSE
Turjenter.no17.07.18
Turjenter.no12.03.16
Jill Kristin Øie08.11.18
Turjenter.no09.03.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.07.16
Turjenter.no06.02.17
Turjenter.no17.07.17
Turjenter.no14.02.17
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no16.08.18
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje12.09.18
Une Cecilie Oksvold14.09.18
ANNONSE
Kari Schibevaag07.04.17
Turjenter.no26.10.15
Turjenter.no18.01.16
ANNONSE
Turjenter.no17.02.16
Turjenter.no02.03.16
Turjenter.no21.12.15
Turjenter.no08.02.17
Maria Philippa Rossi01.11.18
Turjenter.no22.02.17
ANNONSE
Julie Korneliussen15.05.17
ANNONSE
Turjenter.no12.12.18
Turjenter.no22.02.16
Turjenter.no07.07.16
Turjenter.no04.09.17
Turjenter.no12.12.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.07.16
Une Cecilie Oksvold14.06.18
Turjenter.no11.02.16
Turjenter.no01.03.17
ANNONSE
Kari Schibevaag02.08.18
Turjenter.no16.01.17
Turjenter.no29.05.17
Turjenter.no02.05.16
Turjenter.no27.06.16
Turjenter.no03.05.16
Turjenter.no25.01.16
Team Ida21.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen10.01.18
Maria Stray Homme14.02.17
ANNONSE
Turjenter.no06.07.18
Jill Kristin Øie14.07.16
Maria Stray Homme30.06.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.12.15
ANNONSE
Turjenter.no16.11.18
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
Turjenter.no21.09.16
Marte Tveten10.04.16
Turjenter.no20.03.17
Turjenter.no25.10.15
Turjenter.no13.12.17
Turjenter.no08.01.17
Turjenter.no20.12.15
Iselin Næss24.08.18
Team Ida03.04.18
ANNONSE
Kari Schibevaag30.04.17
ANNONSE
Turjenter.no06.12.18
Turjenter.no30.10.15
Maria Philippa Rossi14.12.18
Turjenter.no21.12.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold06.02.18
Iselin Næss27.12.15
Iselin Næss05.08.16
ANNONSE
Turjenter.no21.12.18
Team Ida04.01.16
Guri Anne Hansen19.03.17
Kari Schibevaag10.08.17
Turjenter.no19.06.17
Turjenter.no22.12.16
Turjenter.no15.12.18
Turjenter.no12.10.15
Silje og Frida15.09.17
Team Ida03.05.17
Turjenter.no22.11.16
Turjenter.no23.12.16
Julie Korneliussen27.04.18
Guri Anne Hansen22.11.15
Marte Tveten20.09.16
Julie Korneliussen28.02.16
Maria Stray Homme09.05.18
ANNONSE
Turjenter.no28.08.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this