Nå kommer den kalde fine tida | Turjenter.no

Nå kommer den kalde fine tida

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 28.11.15

*Dette innlegget er skrevet av Inga Strümke.

Det er på tide å kjøre seg fast igjen.

Det er på tide å skli på isen, gå på trynet i snøen, fryse på nesetippen og bruke hodelykt før middag.

IS_massesnø

Vinteren bringer akkurat som sommeren med seg tusenvis av muligheter både høyt og lavt, både i terrenget og på speedometeret.

IS_treehug

MEN: Jeg mener å kunne argumentere for at vinteren har mer på lager enn sommeren.

IS_camp

Kong vinter tilgjengeliggjør mye mer av verden for oss. Vann fryser igjen, slik at vi kan gå over på ski. Hardangervidda kan man krysse nærmest i luftlinje om man vil 🙂

IS_Hardangervidda

Prøv å svømme opp en foss om sommeren – det er klin umulig. Kong vinter kommer igjen til unnsetning, gjør vannet til is og åpner for en type klatring som får det til å kile i magen på en helt annen måte enn fjellvegger klarer.

IS_isklatring

Hvor gøy er det å  ned fra en fjelltopp etter å ha nytt utsikten? Japp, Kong Vinter fikser det også: Med randonee-ski kommer man seg opp på fjellet uten å tråkke igjennom, og veien ned er intet mindre enn en fest.

Opptur -)
Opptur -)

Å falle i snø er også en fryd – bare sammenlikn følelsen med  for eksempel grus.

IS_tryne
… eller en sky

Om sommeren må man tenke over hvor mye man skal pakke i sekken, for de fleste av oss synes at vekt på over 20 kg (på ryggen) er litt i overkant. La oss høre med Kong Vinter… Akkurat, ja – pulk! En jente som klarer å bære 20 kg klarer lett å trekke en pulk på 40-50 kg, hvilket åpner for mer sjokolade, mat, dunklær, større telt, kort og godt: mer kos på tur.

IS_pulk
hurraa

Apropos telting om sommeren: Særlig i høyden, men også generelt, må man tenke på hvor man skal skaffe vann. Om vinteren (åh, for et vakkert ord) stikker man hånda ut av teltet og har praktisk talt en slurk vann i votten. Bærer man med seg 1 liter bensin har man i praksis med seg hundre liter vann (ikke sitér meg på den omregningen).

IS_telt

Én liten ting til angående telting: Hvor behagelig er det å legge seg i posen og kjenne på en stein som man overså under camp-setting? Om vinteren kan man forme snøen til akkurat den senga man drømmer om for natten.

IS_teltplass
og sove på en rosa sky

Skulle ikke telting falle i smak gir Kong Vinter oss muligheten til å grave fram en hytte helt selv!

IS_snøhytte

Alt i alt: Snø og is ble sannsynligvis laget for at vi skal ha det herlig.

IS_viddaspann

Så ta en tur på toppen med randonee-ski for adrenalin-rush nedover, fjellski over vidden for stillhet og fred i sjela, spurt gjennom ei preparert løype for en rykende treningstur, ta en klatretur opp en foss for innsikt og utsikt av en annen verden, eller gå opp en bakke med rumpesilebrett i hånda.

IS_skipåryggen

Nyt vinteren! <3

Et lite alvorsord til slutt: Sjekk alltid skredvarsel og følg med på snøforholdene litt i forveien hvis du skal ut i uberørt terreng. Husk at det blir tidlig mørkt, og ta med hodelykt og ei dunjakke i tilfelle rottefelle.

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this