I forbindelse med friluftslivets uke og friluftslivets år ble hele Norge invitert til å sove ute natt til 6. september. Jeg var med – var du?julie_korneliussen_nattinaturen
Natten er bedre kjent som #nattinaturen på sosiale medier. Målet med ei natt i naturen er å redusere terskel for deltakelse – noe jeg er stor tilhenger av! Samt verdien av allemannsretten som vi nordmenn BØR verdsette, det er en unik fellesgode vi har (men det er ikke særnorsk, flere land med oss har allemannsretten bl.a. Sverige, Finland og Island). Friluftsloven fra 1957 sikrer oss alle rettigheter til ferdsel og opphold i den norske naturen, samtidig som den sier at vi skal vise hensyn. Utgangspunktet for allemannsretten er enkelt: Hvis det er utmark (det vi kaller natur), så kan du ferdes der og slå opp telt i to døgn (150 meter fra bebodd hus/hytte).  Utdrag fra tekst hentet på Harvest. DCIM107GOPRO DCIM107GOPRO Jeg pakket tursekken med sovepose, hengekøye, litt varme klær, chili con carne og ei flaske vin, og tok bussen forbi Solsiden og gjennom Midtbyen her i Trondheim sammen med feststemte studenter. På veien opp til Bymarka så jeg ikke en eneste turkledd person, noe jeg helt klart hadde sett for meg at det ville være. Har inntrykk av at Trondheim er en by hvor det er stort fokus på det å være ute i naturen, og har sett at friluftsområdene blir flittig brukt. Men ikke denne septemberkvelden. Jeg og ei venninne hang opp hengekøyene våre ved Theisendammen, kun noen hundre meter fra nærmeste bebyggelse. Vi hadde en perfekt lørdagskveld, koste oss med røverhistorier over en tallerken med deilig middag og vin. P1030325 Chili con carne er forresten perfekt mat å ha med på tur, jeg lagde det på forhånd og da var det bare å varme det opp når vi hadde lyst på. Oppskriften fikk jeg av en kokk jeg kjenner, og den er såre enkel;

  • 1 pakke karbonadedeig
  • 1 løk, 1 glass med tacosaus
  • 1 boks med tomatbønner
  • 1 eske med hakkede tomater
  • 1 paprika
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Chorizo.

Stek karbonadedeig og ha i en stor kasserolle, stek løk i et par spiseskjeer olje og bland løken med karbonadedeigen. Tilsett tacosaus, tomatbønner og de hakkede tomatene. Tilsett også hakket hvitløk, paprika og smak til med salt, pepper, paprikakrydder og sukker. Når retten er ferdig er det deilig å blande i chorizo. Sykt godt!!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this