Nordskottraversen i Steigen er den perfekte tinderangling for nybegynnere. I tillegg er det en fantastisk fin tur også for mer erfarne tinderanglere. Du har godt fotfeste over hele traversen, som ikke er spesielt smal eller utfordrende bortsett fra en rappell på 3-4 meter helt i starten. Turen tar 6-8 timer, der de første timene går med til å komme seg opp til Sørskottinden før ryggen kan krysses. Utsikten er spektakulær gjennom hele turen, og du får fast følge av Lofotveggen i horisonten på din venstre side. Vel verdt turen!

Traversen ender før første fjelltopp, da går vanligste vei ned en renne og inn i skaret som du såvidt ser på bildet.

Fra Nordskot kan det være greit å skaffe seg bilskyss de to første kilometerne med vei til starten av fjellturen. Stien begynner på venstre side rett etter du har passert Sørskot-skiltet. 1-1,5 time hurtig gange tar deg raskt opp til toppen av Sørskottind, som også er en veldig fin topptur i seg selv. Går du ned igjen samme vei istedenfor å gå ryggen bør du spise nistepakka ved den instagram-vennlige ”infinity-poolen” omtrent halvveis på turen.

Fra toppen er det bare å følge den naturlige ryggen, og det er ikke mulig å gå feil. Du støter ganske raskt på en 3-4 meters rapell, men finner lett rapellfeste og du er fort forbi.

Her ser du hele ryggen og tydelig vei ned på enden i den første grønne renna.

Det er bare å nyte turen videre langs ryggen, med godt fotfeste hele veien og fantastisk utsikt. Det er ett sted mot slutten av traversen man kan vurdere å sette en sikring, men ellers gikk vi bare i tau uten å sikre. Vi var seks stykker fordel på to taulag. Ved enden av den naturlige ryggen er det vanligst å gå ned til venstre, altså mot Nordskot, og inn i ”fjellbollen”. Her er det visstnok ganske mye løs stein og det kan være litt kronglete å gå ned, man kan derfor vurdere å sette en rappell for at det skal gå litt raskere. Vi gikk ned til høyre; baksiden av fjellet i en av gress-rennene. Vi trengte ikke tau, men du kommer fort ned i en tett krattskog, hvor det gjelder å holde høyden slik at du treffer steinryggen lenger fremme ned mot havet. Går du ned denne veien må du avtale båt-taxi fra stranden.

Utsikt fra Sørskottind

Turen er kjempefin og byr på både topptur og litt tinderangling. Har man høydeskrekk vil man sikkert kjenne litt på suget i magen, siden man tross alt går på en rygg, men samtidig er den bred nok til at man ikke føler seg utrygg. En perfekt nybegynnertur om man ikke har gått mye traverser tidligere, men utsikten i seg selv er fantastisk selv om man har mye erfaring fra traverser tidligere.

Vi hadde teltplass på Naustolmen da vi gikk Nordskottraversen.

5 thoughts on “Nordskottraversen i Steigen

  1. Mona Hakvaag says:

    Fint at dere trives oppe på Sørskottind ? Du oppfordrer til å hoppe i “infinitypoolen” dette er drikkevannskilden vår…. vi syns ikke det er så veldig greit med mange “badere” der oppe

  2. Mona Hakvaag says:

    Det er en fin tur ? Du oppfordrer til bading i Sørskottvannet, vil nå bare gjøre oppmerksom på at dette er vår drikkevannskilde…. vi syns ikke at det er så greit med mye bading der oppe

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this