Norgesferie - fjord, fjell og isbre i en og samme tur! | Turjenter.no

Norgesferie – fjord, fjell og isbre i en og samme tur!

Skrevet av: Maria Stray Homme
Publisert: 08.06.20

Hardangerjøkulen

Variert og komprimert Norgesferie

Norgesferie langs den vakre Hardangerjølulen. Her får du fjord, bjørkeskog, myr, isblått brevann og steinete høyfjell i en og samme tur. Dette er en variert tur hvor du får mye forskjellig på noen få dager. Det er også relativt enkelt å gjøre denne turen ved hjelp av offentlig transport. Enten du starter i øst eller vest kan du komme deg til og fra startstedet med tog, buss og/eller ferge.

Rute

Ruta går fra Kinsarvik (6 moh.) innerst i Hardangefjorden til Finse (1222 moh.) en liten fjellandsby og Bergensbanens høyestliggende stasjon. Jeg synes den optimale måten å gjøre denne turen på er å starte i Kinsarvik og gå til Finse, for så å ta en bretur på Hardangerjøkulen, men det er også mulig å gjøre turen i motsatt rekkefølge. Uansett hvilken side du starter på kan du enkelt komme deg frem med offentlig transport. Det går tog til Finse fra både Bergen og Oslo. For å komme til Kinsarvik kan du ta tog til Voss, deretter buss i 1 time og 13 minutter til Kinsarvik (se rutetider på entur.no)

dnt, turistforeningen, rød t, hardangervidda, norgesferie
Foto: Maria Stray

Ruta går langs turistforeningens merkede stier og kommer innom følgende turisthytter: Stavali, Vivelid fjellstove (privat), Liseth og Finsehytta. Det er passende dagsmarsjer mellom hyttene dersom du ikke har for tung sekk, men det gjenstår jo å se hvor tilgjengelige turistforeningens hytter blir i sommer. Husk å sjekke turistforeninges hjemmeside for informasjon om overnatting i god tid før avreise, det kan hende hyttene er stengte eller at du må bestille overnatting i forkant. Jeg brukte hovedsakelig telt da jeg gikk turen, da jeg liker fleksibiliteten det gir meg.

Turkis smeltevann fra isbreen – som tatt ut av et postkort!

Jeg valgte å legge ruta på sørsiden av Hardangerjøkulen – og det er jeg glad for at jeg gjorde! Her fant jeg turkis brevann og grønnekledde fjellsider, noe av det flotteste jeg har sett!

Foto: Maria Stray
Norgesferie, hardangervidda, hardangerjøkulen
Foto: Maria Stray

Kontrasten her er stor til det påfølgende landskapet som har stedsnavn som Helvetesgjela og Helvetesnutane, et grått, steinete og goldt landskap med færre teltplasser. Landskapet har likevel sin sjarm. Etter noen mil i dette landskapet kommer man frem til Finse hvor man kan overnatte på Finse 1222 (hotellet) eller på Finsehytta (Turistforeningen). Neste dag kan du ta toget hjemover enten du skal øst mot Oslo eller vest mot Bergen.

Isbre – det hører med til Norgesferien!

Dersom du vil få med deg en bretur før du setter deg på toget kan du bestille en guide til å ta deg med på en dagstur!

Jøklagutanefinse, finse, hardangerjøkulen, bretur, norgesferie
Foto: Maria Stray
norgesferie, jøklagutane, hardangerjøkulen
Foto: Maria Stray
Jøklagutanefinse, finse, hardangerjøkulen, bretur, norgesferie
Foto: Maria Stray

 

 
ALDER: 29
BOSTED: Kristiansand
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this