Regjereringen oppfordrer oss alle til å feriere i Norge dette året. Med litt forberedelser kan dette gi deg kanskje tidenes fineste ferieuker. Her er mine beste turtips for områdene Lofoten, Steigen, Helgelandskysten og Romsdal.  

 

Lofoten

Lofoten med den fanatiske naturen, yrende dyreliv, idylliske fiskevær som klorer seg fast til svaberg, den herlige nordnorske mentaliteten og ikke minst spektakulært lys og midnattssol.

Utsikt fra Reinebrinken i midnattssol.

Turtips:

 

 

 

Bildene er fra hhv Stamsundegga, Håen og Helvetestind med utsikt over Bunesstranda, Moskenesøya på tur til Helvetestind samt telting på Bunesstranda. 

Raftsundet er vilt og vakkert. Opplev gjerne dette fra RIB/båt. 

Legg gjerne inn besøk på Hauklandsstranda, Rørvikstranda eller Rambergstranda og ta deg gjerne en RIB-tur til Trollfjorden via vakre Raftsundet samt besøk den mektige Moskenesstrømmen ved ville vakre Lofotodden.

Anbefaler å anskaffe boken til Kristin Folsland Olsen. Her finner du masse nyttig tips om både turer, severdigheter, overnatting mm. Alle turene over er beskrevet i denne boka. Knallbra bok!

 

Steigen

Steigen blir ofte omtalt  som den flotteste naturhemmeligheten i Nordland med store variasjoner i naturtyper – spektakulære fjell, utsikt over fjord, hav og Lofotveggen samt en enestående skjærgård med kritthvite strender og azurgrønt vann.

Turer:

Kule traverser:

   

   

   

Bildene er fra Sørskottraversen, Småtindan, Kråktindan og Sørskottind

Overnatt gjerne ved den vakre Bøsanda på Engeløya eller den vakre Brennevikstranda. Sykkeltur i området samt kajakkpadling i Steigen anbefales på det varmeste.

 

 

Annen informasjon om Steigen kan du finne i denne artikkelen.

 

Øyhopping på Helgelandskysten

Helgelandskysten er også kalt de tusen øyers land og er noe av det vakreste Norges kyststripe har å by på. Her finner du om lag 10000 store og små øyer, kritthvite strender, et yrende dyre- og fugleliv og bratte fjelltopper som strekker seg rett opp av havet.

Anbefalte øyer og turer:

 • Topptur til de «syv søstre»
 • Dønnamannen på eventyrøya Dønna med start fra magiske Breivika.
 • Lovundfjellet. Et kveldsbesøk på denne toppen samt å nyte fantastisk utsikt over Helgelandskysten omkranset av Lundefugler anbefales på det varmeste.
 • Træna og klatretur til Trænstaven. Er du klatrkyndig så er dette en enkelt klatretur som byr på hav, hav og hav, fantastisk skjærgård, hvite strender og sinnsyk rå utsikt.
 • Besøk på øya Tomma med topptur til Tomskjevlen og Breitomma. Mulighet for leie av kajakk og havørnsafari via visit Nesna.
 • Lyrøya og Lyrøyfjellet
 • Toppen Hestmannen på øya Hestmona
 • Rødøyløva på Rødøya. Spis gjerne middag på Klokkergården som ligger ved foten av fjellet.

 

Øyhopping på Helgeland med bilder fra turer Hestmannen, Trænstaven, Breitomma og Rødøyløva

Hvordan komme seg mellom øyene tenker du? Fortvil ikke, det er god kommunikasjon med hurtigbåter og ferger.  Info finner du her

Kajakkpadling på Helgeland

Er du på jakt etter kun å padle kajakk så har du kommet til rett plass. Hele Helgeland kjennetegnes av et mangfold av smale sund, viker og kanaler som bringer deg tett innpå naturen. Det er mange som leier ut kajakk. Sjekk Visithelgeland.com for mere info.

Videosnutt om kajakkpadling på utsiden av Tomma.

 

Romsdal

Det er vanskelig å komme utenom Norges Tindehovedstad Åndalsnes.

 • Mine beste tips er å ta turen over Romsdalseggen med utsikt i verdensklasse over kjente fjell som blant annet Romsdalshorn, Vengetindene og Trollveggen.
 • Gjør som kompani Lauritzen og prøv deg på vestveggen via-ferrata.
 • Solnedgangen får du med deg ved å kjøre opp til Nysetra (i samme område som kompani Lauritzen kåret vinneren) og opplev solnedgangen i hengekøya med magisk utsikt over Romsdalsfjorden ca 10 min gange fra parkeringsplassen. (skogrensa)
 • SUP-padling i idylliske Istra er som å reise til Amazonas ville skoger
 • Kronen på verket er kanskje å bestige Romsdalshorn eller bestige Torshammeren ved Kvanndalstind.  Snakk med http://www.romsdallodge.com/ om guiding hvis du ikke er klatrekyndig.

 

 

 

Bildene er fra hhv Romsdalseggen, Rampestreken, overnatting ved Nysetra, via-ferrata vestveggen, Torshammeren og SUP-padling på Istra.

Kjør gjerne opp den spektakulære Trollstigen. Har du krefter igjen tar du den 5 km turen til Stabbeskaret og får opplevde den kjente Trollveggen fra baksiden og kjenne suget når du lener deg over kanten og ser 1000m rett ned i Romsdalen.

God drømmesommer!

 

Følg meg gjerne på instagram @guriannehansen

Turhilsen fra Guri Anne

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this