Som en eventyrlysten type er jeg alltid med når noen har en god ide. Denne gangen var det Hoddevik og bølgesurfing som ble foreslått – og jeg var ikke vond å be!

mina og helene står på stranden i Hoddevik med hvert sitt surfebrett
Min gode venninne Mina og jeg, klare for å erobre “white water” bak oss 💦

Surfekurs på Hoddevikstranda

I juni suste vi avgårde til Stadt, og heile hurven flytta inn på «Utsikten». En nydelig villa med utsikt over hele Hoddevik og horisonten i det fjerne. Der bodde vi i tre dager mens vi fikk surfeundervisning av to flinke instruktører fra Lapoint.

Villaen helt perfekt for oss. Ti sengeplasser, store oppholdsrom, stor uteplass og egen sauna. Et nydelig utgangspunkt for å nyte late sommerkvelder og fylle på energien før vi skulle få kjørt oss i bølgene dagen etter!

utsikt fra Utsikten, Hoddevik

Kurset startet med en gjennomgang av teori og sikkerhet. Det var over på et par timer, så bar det rett ut i vannet med oss. Det var en spent gjeng som stilte opp i åletrange våtdrakter med motivasjonen på topp!

De to første dagene jobbet vi mye med teknikk og hvordan vi effektivt og raskt skulle komme oss opp på brettet. En etter en prøvde vi oss mens instruktørene våre sendte oss inn i passende bølger.

Den tredje og siste dagen med undervisning skulle vi prøve å fange bølgen selv. Noen kastet seg uti og hadde ingen problemer med å gå fra rolig padling til å surfe langt bortover. Rebecca, vårt mest erfarne alibi, var faktisk så god at hun ble tatt med i Lapoint sin egen kampanje!

Vi andre prøvde også tappert og det var en stor glede å kjenne at øvingen på stranden faktisk fungerte. Litt vridning på hodet og brettet begynte plutselig å svinge til høyre og venstre.

Helene står med surfebrettet på Hoddevik-stranda
Vakre Hoddevik, fornøyd rookie surfer

God progresjon på bølgan blå

Målet var å stå i løpet av de tre dagene, og det klarte vi! Alle sammen sto faktisk oppreist på brettet allerede den første dagen. Riktignok ikke så veldig lenge for min egen del, jeg deisa ganske kjapt ned i vannet igjen. Men å nå målet etter noen få forsøk ga enorm mestringsfølelse.

Det at hele gjengen jublet og heiet hver gang noen av oss klarte å vise tendenser til surfing var også veldig motiverende. Her var det ingen kniving om å være først, men et ønske om å løfte hverandre frem. Det er gull verdt når du begir deg ut på noe nytt!

Alt i alt en fantastisk erfaring rikere. Målet ble ikke bare nådd, men smadret, og hele reisefølget klarte å stå, svinge og faktisk surfe! Himla moro.

Gjengen på tur!

Windsurfing på Lista

Som feriegjest på Lista i Agder har jeg i årevis sett surferne temme vinden og mestre de høye bølgene. Jeg har sett dem komme lynkjapt inn gjennom molo-åpningen i Tjørvebukta. Måpt over de som kommer i full fart mot «Pisserenna» på Borhaug og bråsnur foran de store steinene. Og jeg har alltid tenkt at det ser sykt kult ut!

Heldigvis er jeg som sagt omringet av eventyrlystne folk, og denne gangen var det familien som bestemte sat den unge garde skulle teste Listas store stolthet. Nemlig windsurfing!

Vi booka oss opp på Lista Surfing sitt nybegynnerkurs for windsurfere, som solgte seg inn slik:

“Med ideelt utstyr og fine forhold for nybegynnere vil du få en fin dag på vannet! Husebysanden er en idyllisk sandstrand hvor det er langgrunt og flatt vann. Seilingen foregår i en skjermet bukt, slik at du alltid ender opp en plass du kan stå på bunn!

Veldig lovende for en gjeng med rookies.

gjengen som skal ut å prøve windsurf for første gang
Kosegjengen klare for å mestre vinden!
gutt klar for å surfe - på vei til stranden med seilet på ryggen
Med seilet på ryggen.

Snille bølger på Husebysanden

Vi møttes på vakre Husebysanden på Lista, en strand med jevnt over mindre bølger enn resten av den værharde halvøya. To instruktører tok oss i mot og vi fikk tildelt drakter, brett og seil. Også her var vi gjennom litt teori og sikkerhet. Hvor på stranden skal vi holde oss, hvor langt ut kan vi gå, hvordan frakte brettet fra den ene siden av stranden til den andre.

Så over til noe ganske kult – simulatoren! Der lærte vi om hvordan vi skulle snu oss på brettet, hvordan vinden treffer seilet og hvordan man skal navigere seilet for å krysse, få bedre fart og andre scenarioer.

En gjeng med surere på kurs. Instruktør viser på simulator
Instruktøren viser ivrig på simulator.
tre windsurfere med seilet oppe
God kok for alle deltakere!
Husebysanden på lista, med windsurfere som surfer
Vakre omgivelser.

Kurset varte i 3 timer på en vakker dag med 3-4 meter vind per sekund. En perfekt dag for nybegynnerne, altså. Og det hele gikk overraskende bra!

Jeg tror jeg hadde trent opp balansen i løpet av sommeren, for jeg sto bom fast på brettet og datt bare uti et par ganger. Vi fikk også gode råd fra instruktørene våre.

Mer surfing!

Alt i alt har denne sommeren gitt meg mange store gleder på havet! Det å melde seg på kurs er veldig lurt synes jeg. Da lærer du god teknikk fra start og får et bedre utgangspunkt for å lykkes. Med de erfaringene jeg har fått i sommer er surfing noe jeg absolutt har lyst til å prøve mer!

jente på turfing - med surfebrett og våtdrakt
Takk for meg – ses på bøljan blå! 💦

// Helene

Lurer du på noe, eller ønsker du å følge mine turer? Følg eller send meg en DM på instagram!
@helenevaagsvoll

Vil du ha litt mer inspirasjon? 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this