Fredag 6 april tok jeg med meg 23 flotte damer på overnattingstur med hengekøye i Bymarka, i Trondheim. Det var spente damer som møtte opp med turgliset om munnen.  Alle hadde gledet seg til en hel natt i hengekøyen, hengende over Trondheim by. Målet med turen var å få en hyggelig turopplevelse i en sosial setting, at det skulle være en lavterskeltur, og at det skulle gi økt mestring i det å sove ute i hengekøye på vinteren. – Og kosefaktoren var selvfølgelig høyt prioritert!

Turen hadde blitt annonsert to uker i forveien her på Turjenter, og etterspørselen for å være med på turen var enorm. Jeg som hadde fryktet å måtte dra på tur alene, hadde en lang liste med folk som ville være med på tur. Det varmet turhjertet mitt helt vannvittig, og det var med tungt hjerte jeg måtte beklage til så mange, og fortelle at det var fult. Men første mann til mølla prinsippet gjaldt, og det ble de første som meldte seg på som kunne få glede seg til tur.

 

Værgudene spilte på lag med oss, for mellom sluddbyger og drittvær dagen før og dagene etter fikk vi opphold, stjerneklart og sol dagen etter. Det var som en drøm!

 

Jeg tror det var mange spente fjes som møtte opp til tur på Gramskaret i Trondheim, meg deriblant. For hva hadde jeg gjort? Skulle jeg ta med meg så mange mennesker på tur? Jeg er jo ingen ekspert, jeg er jo bare litt over gjennomsnittet glad i å være på tur….  – og vil bare gjerne dele turopplevelsene mine med andre.

 

Noen hadde meldt seg på med venner, andre kom alene.. Noen var veldig dreven på tur, andre ønsket å bli det. Det var kun et par stykker som hadde sovet ute i hengekøye før. Over halvparten hadde  ikke sovet ute på vinteren tidligere. Dette skulle bli spennende.

“Dette ga virkelig mersmak. Dette var min første overnatting i hengekøye men definitivt ikke min siste. Jeg meldte meg på alene og var litt spent før oppmøte, men det var ikke noe problem når jeg møtte så mange hyggelige jenter på tur. Kortreist hverdagsmagi!!” Marianne

“Trivelig å møte andre turglade damer. Vi var tre fra jobb- men ser at det er ingen problem å melde seg på slike ting uten noen man kjenner når det er så mye trivelige folk og ikke minst turleder” Line Aina

 “Jeg hadde verken sovet i hengekøye eller ute i snø før, men dette ga meg virkelig lyst til å dra på flere turer. Med sitt gode humør og smarte tips gjorde Ida turen om til en real opptur.” Martine

 

Forberedelser

Siden det er viktig å være forberedt til tur, hadde deltakerne på forhånd fått en veiledende pakkeliste, og tips til turen. Vi var så heldige at vi fikk med oss hengekøyeprodusent “Ticket to the moon” på laget, og de stilte med hengekøyer til fri disposisjon. Helsport var så snille og stilte med tarper og fjellduker til fritt bruk. TAKK <3

Hengekøye-turen

Hele gruppen møttes ved Gramskaret i Bymarka. Derfra gikk vi i samlet gruppe opp til den utpekte plassen. Siden det var fokus på lavterskeltur og at det skal være enkelt å komme seg ut i marka, var det kun en 15 minutters tur i rolig gange.  Det var lagt opp til en ikke skal kunne trenge å dra så langt for å få gode opplevelser ute i det fri, og skape små hverdagseventyr.

«Så enkelt kan det faktisk være, enkelt og kortreist og likevel skape store opplevelser» Janne

«Hverdagsmagi på sitt beste rett utenfor stuedøra omtrent. Kvarter i bilen og kvarter å gå, og hengekøye er definitivt nye turfavoritt» Janne

En spent gjeng klar for tur.

Leirplassen var allerede gjort klart med tarper for ly og le,  og noen hengekøyer var hengt opp for stemingens skyld. Jeg tror de fleste ble ganske så overveldet da de så den fine plassen vi hadde funnet, og ble klar over at de skulle tilbringe natten der.

 

Etter ankomst ble det gjort en felles gjennomgang av hengekøyen. Hvordan man henger den opp, tips til bruk, og tips for å sove i den. Det ble også gjennomgang av bruk av tarp og fjellduk til å henge over hengekøya.

“Enkel og grei info og råd når vi kom fram. Ikke nå lange foredrag som gjør at vi detter av. Viktig også med påpasseligheten om at vi rydder og ordner etter oss. Rett og slett en flott tur som ga mersmak både til flere hengekøyeturer (selv om jeg ser at jeg trenger mer øving for å få sove litt bedre)” Line Aina

Gjennomgang av bruk av fjellduken over hengekøya.

 

Jakten på den beste hengekøye plassen

Siden litt av det som er så spennende med å dra på tur, er å finne sin egen plass for å slå seg til ro på. Så etter en liten gjennomgang fikk alle prøve seg på å finne sin egen plass, og gjøre det klart. Trengte de hjelp fikk de selvfølgelig det.

“God info om pakking og opplegg i forkant av tur. Artig å dra på jentetur, da jeg stort sett gjør turer sammen samboeren. Da er det ofte han som har oversikt og tar kontrollen. Men her måtte jeg tenke selv og «gjøre» det selv. Mestringsfølelse!! ” Line Aina

Hengekøyeplass jakten er igang.
Fornøyde jenter har funnet plassen sin, og tester ut hengekøya.
Store glis på jentene når de setter opp køya.
Store smil under tarpen.
Blåtimen ifra hengekøya.

 

Kveldskos ved bålet med utsikt over Trondheim

Etter at deltakerne hadde fått fikset sin egen hengekøyeplass og organisert seg, ble det grilling og god stemning rundt bålet. Det var store smil, god latter og noen tårer i øynene over hvor fint vi hadde det.

Båletkosen er i gang.
Lyslenker, fakler og bål gir god stemning i marka.
Grille, grille, grille…..
Griller på bålet med utsikt mot Trondheim.

Alle mann rundt bålet.

Etter flere timer rundt bålet krøyp deltakerne etterhvert til sengs, og ikke lenge etter hørte vi de første som snorket.( -Ja, vi damer snorker vi også! ) Og jeg var egentlig overlykkelig over å høre snork, for da sov iallefall noen av deltakerne og de hadde det bra.

God natt fra køya.

Morgenen etter

På morgenen våknet jeg av latter og rolig hvisking og fuglekvitter. Jeg våknet raskt til, for jeg var super spent på hvordan natten til deltakerne hadde vært.  Hadde de sovet, hadde de vært kald, var alle deltakerne der enda? Jeg satte meg opp i køya og så meg rundt og ble møtt av mange store smil. Jeg var fremdeles spent og mimet med tommelen opp eller ned til de jeg så, og jeg fikk tommelen opp og store smil tilbake av samtlige. For en glede! Jeg la meg glad tilbake i køya og smilte for meg selv. Kanskje hadde det man fått noen nye hengekøyeelskere?!

 

“For meg  var det veldig godt å se at det var så “lett” å dra på tur, man trenger ikke nødvendigvis å dra langt vekk i bil for å komme til fine steder! Jeg ble veldig inspirert og tar med meg familien på ny tur allerede helga etter.” Ingvill

 

“Jeg som ikke trodde jeg skulle få sove, sov som en stein hele natta” Wibecke.

 

“Gubben var fryktelig nysgjerrig når jeg kom hjem og lurte på hengekøya mi, hva den kostet og at han måtte vel ha ei han og da. Jeg hadde allerede kjøpt ei i bursdagsgave til han som han da fikk på forskudd. Hadde det ikke vært for at han fikk kjink i ryggen denne uka hadde det blitt tur  denne helga og.” Line Aina

 

“Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å ligge ute i snø og minusgrader, men fy søren for en helt magisk opplevelse. Dette vil jeg gjøre igjen! For en følelse det var å sovne med utsikt til hele Trondheim by og våkne opp til sol og frokost rundt bålet.” Martine

Etter å ha ligget å sett på den vakre utsikten over Trondheim fra hengekøya en stund,  ble det bål og bålkaffe. Noen ble gledelig overrasket med kaffe på køya, og var strålende fornøyde med dette.

“Tusen takk for en flott tur! Det var helt fantastisk å sove under åpen himmel. Takk for at du ordnet bål og serverte kaffe på “senga”. Jeg blir gjerne med på tur igjen.” Siril

 

Venter på å få kaffe servert på “køya”.
En kan vel ikke klage på sengeutsikten?!
Jentene begynner å våkne, og ligger å nyter det.
Hengekøyelandsby. Hengekøyer over alt.

Bålkoma! <3

TAKK <3

For en gjeng, for en tur! Takk for at dere ble med på tur! Det ble virkelig et lite eventyr. Tusen takk til Solveig, min venninne som hjalp meg så masse<3 Tusen takk for alle tilbakemeldinger. Jeg har hatt tårer i øynene opp til flere ganger. Dere er god!

“Jeg føler meg virkelig heldig som fikk være med! Tenk å dra sammen med 23 andre turglade damer opp i skogen for å grille kveldsmat, skravle, sovne til byens fineste utsikt og våkne til sol og latter.” Martine

“Dette gav mersmak. – Beste hotellet på lenge! ” Tina

For en gjeng! Her er alle samlet utenom en person som måtte dra litt tidligere. Se på denne blidfisgjengen da!!

Ei litta videosnutt for å vise den gode stemningen på tur

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this