På tur med turister i vårt vakre land | Turjenter.no

På tur med turister i vårt vakre land

Skrevet av: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
Publisert: 18.02.16

Hva gjør en når en får besøk fra det store utland i slutten av januar? I den kaldeste og mørkeste måneden her til lands… Det lurte jeg også veldig på, da jeg fikk beskjed om at jeg skulle få besøk fra Australia og California på 14 dagers varsel…

Det er helt fantastisk å få besøk fra venner fra andre deler av verden. Jeg elsker Norge, og synes det er stor stas hver gang noen ønsker å komme og besøke meg. Og jeg blir ikke lite patriotisk når jeg snakker med personer fra andre land om Norge. Jeg har reist mye rundt i verden, sett mange fantastiske plasser, men jeg blir bare mer og mer begeistret for mitt moder land.. Jeg ønsker så gjerne at hele verden skal få se hvor fint vi har det her oppe i Nord. Vår natur er helt unik!!! Så det er dette jeg ønsker å vise hver gang jeg får besøk. Jeg vil så gjerne at de skal se det jeg ser, og åpne øynene deres for Norge… Friluftsliv ånden her til lands er stor, og det er dette jeg bruker å prioritere når jeg får besøk fra utlandet. Ta vennene mine med ut til naturen, på ekte norsk vis…

Så… Hva gjør en så i januar måned, for å gi vennene sine den beste opplevelsen? Personlig synes jeg Nord Norge og Vestlandet har den naturen som selger seg best inn til turister. Jeg har hatt besøk fra Australieren på sommers tid tidligere, og da tok vi en Vetlands-turnee med flere fjellturer og moro. Dermed ble Nord Norge, og Nordens Paris, aka Tromsø valgt. Skulle så gjerne ha vist de mer der oppe i nord, men med begrenset med tid så ble dette vårt alternativ.. Vi angrer absolutt ikke!

idakathrine_troms25

I tillegg til en Australier og ei fra Amerika, fikk jeg med meg ei venninne fra Sandefjord, Hanna, som aldri hadde vært lengre nord enn Trondheim…. Ingen av disse tre hadde vært så langt nord før, så dette skulle bli en fantastisk!

Vi fløy inn til Tromsø, og vi hadde på forhånd leide oss bil. Leilighet hadde vi ordnet gjennom Airbnb, som er et genialt konsept! Tromsø tok oss imot med 15 blå, og jeg tror alle var glade for at jeg hadde pakket med nok klær til alle og en-hver-mann. For australieren hadde selvfølgelig landet i Norge, i kjent australsk stil: med flipp flopps! Så takknemmeligheten var stor da jeg åpnet en bag full av ekstra ullundertøy, tykke gensere, utebukser og tykke jakker….

Allerede den første kvelden var det jakten på det berømte, vakre, fascinerende nordlyset som var på agendaen. Med varm saft i termosen, og varme klær var vi ute på vakre Kvaløya for å lete… Nordlyse skulle være vanskelig å se denne kvelden, men vi hadde likevel en fin opplevelse, med mye spenning i lufta. Turistene synes det var spennende å være med på jakten.

idakathrine_troms1
Nydelig ute i måneskinn!

Dagen etter var det Kvaløya rundt, med Sommarøy som ytterste punkt. Det ble stoppet ved annen hver sving, da turistene ropte rett som det var «Mountain Porn» og pekte vilt rundt seg. De var helt over seg over den vakre naturen vi har her til lands, med flotte fjell som reiser seg opp fra havet. Vi var super heldig med været, ikke en sky å se på himmelen.. Vi avsluttet med bilturen med en liten fottur til Torsnesaksla, og fikk fantastisk utsikt mot Senja og Malangen.

idakathrine_troms3
Vakre Kattfjorden.

idakathrine_troms10

idakathrine_troms9

idakathrine_troms12
På en liten topptur!

Samme kveld var det på nytt jakten etter nordlyset som gjaldt. Denne dagen hadde nordlysvarselet forsikret oss om at det skulle være god sjanse for å se den grønne magien . Vi tok sikte på fjellområdet, i Kattfjorddalen, der det er virkelig mørkt og skjermet for lys. Vi tente oss bål og ventet.. Plutselig kom den nordlyset snikende frem, dansene over fjellene og himmelen i både lilla og grønn drakt. Turistene var helt over seg, for noe slikt hadde de aldri sett! Det er noe fascinerende med nordlys, det er så mektig. Jeg blir like fascinert hver gang, og synes det er utrolig vakkert. Skjønner at det høres ut som en klisje, men fader heller.. Ingen kan si at nordlys ikke er vakkert! Bucket list: CHECK!

idakathrine_troms13
Kvaliteten på nordlysbildene ble ikke de beste, da linsa på kameraet hadde slått seg.. Men opplevelsen var desto større…

Neste punkt på “The bucket list” for turistene, og Hanna var; hval! Og sannelig så vi hval… Hvaler i massevis!! Vi hadde blitt tipset av en lokal helt hvor de var å finne, og på Kvaløya fant vi de vakre skapningene. Vi fikk se mange hvaler leke seg i vannet ca 100 meter ifra oss.. Dette var stor stas! Bucket list: CHECK!

Hele gjengen speider etter hvaler..
Hele gjengen speider etter hvaler..
Hval <3
Hval <3

Jeg er en stor sucker for utsikter, og elsker å komme meg opp i høyden. Så vi tok turen opp til Sørtinden på Finnvikeidet, som jeg hadde blitt tipset om for en grei tur for fin utsikt. Begge jentene trodde jeg hadde tenkt å ta livet av dem på vei opp dit.. Men gleden deres var ekstra stor da de klarte det, og fikk en fantastisk utsikt, og jeg ble fort tilgitt… Det ble rumpeakebrett konkurranse ned fra fjellet, og konkurranseinstinktet til samtlige var stort. Vi kjørte i tillegg på med en jet ski konkurranse, der viljen til å få det til, var bedre enn evnene til samtlige.. Men vi hadde det fantastisk gøy.

Ut på tur aldri sur..
Ut på tur aldri sur..

idakathrine_troms17

idakathrine_troms2

Lykkelige over å skulle ski ned på rumpeakebrett..
Lykkelige over å skulle ski ned på rumpeakebrett..
Skir inn i solnedgangen....
Skir inn i solnedgangen….
Jet ski konkurranse!
Jet ski konkurranse!

For å toppe The bucket list hadde vi meldt oss på hundeslede tur. Så på første soldag i Tromsø var vi på hundesledetur på Kvaløya. Dette var en fantastisk opplevelse i nydelig vær, med sola som så vidt kom opp for å hilse på oss, og laget magisk stemning. Hundene var fantastiske, og vi alle smilte om kapp i kulden. Bucket list: CHECK!

Sola hilser så vidt på oss..
Sola hilser så vidt på oss..
Hundeslede i magiske omgivelser... Skal mye til for å toppe dette!
Hundeslede i magiske omgivelser… Skal mye til for å toppe dette!
Litt over gjennomsnittet ivrige hunder..
Litt over gjennomsnittet ivrige hunder..

Andre ting vi gjorde under oppholdet var blant annet å ta en biltur til Breivik, for å kunne beundre noe av Lyngsalpene. Er det en ting som er sikkert, så er det at jeg skal tilbake dit, på ski! Garantert! Gjennom hele denne turen hadde jeg abstinenser etter å komme meg på ski, og helst skulle jeg ha vært på alle de vakre fjellene i Tromsø omeng. Toppene var dekket med flott snø, og jeg følte at de bare ventet på meg… Men men.. En kan ikke alltid få til å gjøre alt…

Utsikten mot Lyngen var helt fantastisk!
Utsikten mot Lyngen var helt fantastisk!

Vi forlot Tromsø i uvær, men landet midt på formiddagen i fantastisk vær i Trondheim. Besøket som allerede var sliten etter å ha vært på farten i en stund, ble dratt med rett ut til Bymarka. For det å være inne i fantastisk vintervær, det går vel ikke an?! Kenguruen på ski ble kledd opp i Marius-genser, og i dessverre for små skisko. Men han imponerte stort, og fikk seg en tur til Elgeseter hytta. Jeg var kjempe imponert! Samtidig som jeg hadde litt dårlig samvittighet for å ta med noen på ski for først gang på en 7 km lang skitur med for små sko.. Da jeg hadde sagt at vi bare skulle gå bitte litt for å prøve det ut…

Kenguru på ski!
Kenguru på ski!
Det er nydelig i Bymarka i Trondheim også...
Det er nydelig i Bymarka i Trondheim også…

idakathrine_troms23

Vi i Norge har så utrolig mange muligheter til å gjøre flotte ting ute i vår vakre natur! Jeg har ett stort ønske om å få andre til å oppleve at vi her i Norge bor på en stor diamant. Mine utenlandske venner hadde i alle fall en fantastisk opplevelse, selv om jeg kanskje kjørte de litt hardt inni mellom… Men de elsker den aktive livsstilen mange i Norge har, og naturen vi har synes de er helt vanvittig. De har ikke sett maken til slik natur andre plasser, og de har lovet å komme tilbake på besøk ved en annen anledning! Dermed ble mitt mål nådd, jeg har fått solgt inn en liten del av Norge inn i sjela til to turister, og jeg har på nytt blitt enda mer forelsket i mitt kjære vakre land! <3

Mission completed!!!

 
ALDER: 33 år
BOSTED: Trondheim
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this