En rolig start på campen.
En rolig start på campen.

Tenkt alt man får oppleve som man ikke vet noe om ennå. Det er vel noe av det som gjør livet spennende, det å ikke vite. Kjenne på følelsen av gode forventninger.  På Fredag kunne jeg ane det skulle bli en fin helg. Jeg ante lite om at skulle få padle mellom ørner, vakre gjess og lekne kobber. Sitte foran et bål nederst ved sjøkanten bare jeg og Nansen helt stille for oss selv. Surfe på store bølger og få et aldri så lite fregnedryss over nesen. Utenom en forfrosset bakende og et skadet kne ble helgen akkurat slik, givende og helt fantastisk!

Det blir ofte at vi tar en tur på impulsen når jeg har fri. Og helt ut av det blå ble det kajakkpadling og camp på Blimsanden i helgen. Nansen skulle for første gang få teste ut litt kajakklivet. Gutten imponerte og passet på leiren med å ligge på soveposen å sove. Like rolig når jeg padlet ut, men i det jeg kom til land igjen så jeg han speidet.  Godt å føle seg savnet ( men det var vel helst gobitene som bekymret han) Jeg padlet slik jeg så campen omtrent hele tiden.

Campvakten og bålsjefen har stelt soveposen til mor!
Campvakten og bålsjefen har stelt soveposen til mor!
Klargjøring for tur.
Klargjøring for tur.
Hele helgen bydde på et utrolig vær. Fredag og søndag blåste det noe men gjør det bare litt mer morro!
Hele helgen bydde på et utrolig vær. Fredag og søndag blåste det noe men gjør det bare litt mer morro!
Fantastisk skue. Kajakken duvet så vidt på det stille havet.
Fantastisk skue. Kajakken duvet så vidt på det stille havet.
Litt uklart bilde. Lett å få sjøsprøyt på linsen.
Litt uklart bilde. Lett å få sjøsprøyt på linsen.
Både rolig og lat campvakt!!
Både rolig og lat campvakt!! Men litt speider han etter matmor.
En som er bekymret for godbitene sine...
En som er bekymret for godbitene sine…
Klestørking på en måte:) sjekk latematias på berget!
Klestørking på en måte:) sjekk latematias på berget!
Straks middagstid så det var bare å fyre opp igjen bålet.
Straks middagstid så det var bare å fyre bålet på nytt.
Solnedgang.
Solnedgang.
En som ikke var interessert i å gi slipp på soveposen.
En som ikke var interessert i å gi slipp på soveposen. En fan av Huldreheimen:))) hehe…
Nansen sover i teltet. Bare meg og Laluna som er våkne.
Nansen sover i teltet. Bare meg og Laluna som er våkne.
Kaffekos og en liten sjokoladebit.
Kaffekos og en liten sjokoladebit.
Roen har senket seg helt. Tid for en bålhistorie.....:)
Roen har senket seg helt. Tid for en bålhistorie…..:)

En stille rolig kveld i soveposen foran bålet etter at Nansen noe ufrivillig måtte gi den fra seg. Og slik sovnet vi, jeg ute ved bålet og han i teltet. Tydelig en stille natt for jeg våknet ikke før Nansen kom labbende ut av teltet ca rundt 0600. Godt var det for jeg hadde fått en ganske så frossen bakende. Jeg hadde tenkt å legge meg i teltet selv om Nansen hadde tatt det meste av plassen men sovnet fra den planen. Gradene viste 0 og det var frost på absolutt alt. Til og med Nansen sitt drikkevann hadde frosset. Ikke noe rart bakdelen var kald. Men eller må jeg si at jeg var ganske så varm. God sovepose er alfa og omega og det hadde jeg.  Men liggeunderlaget var et gammelt slitt et som ikke var noe tess til denne turen.  Hvordan jeg klarte å skade kneet er en annen historie og ikke fullt så spennende.

GODNATT fra campen!

Så her ligger vi da.....
Så her ligger vi da…..sjekk han som breier seg i teltluken!!

GODMORGEN til dag 2.

Etter en raskt tur hjem for å teipe kneet la jeg padleturen videre til sørvest siden av Vigra. Nansen fikk ligge igjen hjemme da jeg hadde lyst å padlet et lengre stykke. Morgenen lovet enda en flott dag med en liten bris til.

Nansen vekte meg kl 0600 om morgenen. Da var bakdelen rimelig frossen. Var 0 grader og mye var frosset.
Nansen vekte meg kl 0600 om morgenen. Da var bakdelen  noe kald. Det viste  0 grader og mye var frosset.
Fantastisk morgenlys mot vest tatt med iphone.
Fantastisk morgenlys mot vest tatt med iphone.
Etter et raskt morgenstell var vi klar til en ny dag.
Etter et raskt morgenstell var vi klar til en ny dag.
Og en like raskt frokost!
Og en like raskt frokost! Jeg er egentlig melkedrikker så er det sagt!
Nydelige forhold å padle i .
Nydelige forhold å padle i .
Mer en flotte forhold for padling. Litt mye vind men bare mer morro det!
Mer en flotte forhold for padling. Litt mye vind men bare mer morro det!
Ikke alltid lett å skyte klart med langlinsen. Man får trene på god balanse iallefall!
Ikke alltid lett å skyte klart med langlinsen. Man får trene på god balanse iallefall!
Gås/gjess legger egg til forskjellige tider men april/mai er vel tiden for de fleste tror jeg.
Gås/gjess legger egg til forskjellige tider men april/mai er vel tiden for de fleste tror jeg.
Fant meg en vakker liten øy med yrende fugleliv så jeg hold meg i strandkanten.
Fant meg en vakker liten øy med yrende fugleliv så jeg hold meg i strandkanten.
Brøt godt både her og der. Hadde vi vært to kunne det ha vært fint å lekt med brytningene.
Brøt godt både her og der. Hadde vi vært to kunne det ha vært fint å lekt med brytningene.
Når man kommer ut til skjær og holmer treffer man alltid ørnen.
Når man kommer ut til skjær og holmer treffer man alltid ørnen.
Flotte forhold rett og slett! Blir nok en sommercamp her kanskje..
Flotte forhold rett og slett! Blir nok en sommercamp her.
Veldig fornøyd padlet jeg en god stund før jeg tok turen tilbake i motvind...
Veldig fornøyd padlet jeg en god stund før jeg tok turen tilbake i motvind…

Skjærgården her er vakker med grønn havbunn der du kan se alt som beveger seg, samtidig er den litt farlig med tanke på hvor rask ting endrer seg. Det blåste mer enn jeg trodde og mer skulle det blåse opp. Men forholdene var fine likevel. Padlet meg ut på en liten øy men mye fugleliv. Holdt meg nede ved stranden så jeg ikke forstyrret familieidyll og forestående klekking. Satt og kikket på fuglelivet rundt meg og bare nytte solstrålene før jeg padlet videre.  Hadde jeg hatt med følge i dag hadde det vært supert å leke med bårene som brøt fantastisk både her og der. Sterk strøm og ganske mye vind gjorde det vanskelig å ta bilder mens jeg padlet men fikk tatt noen. Flott å endelig få prioritere kajakken. Og Nansen kan helt klart bli med på slike turer så lenge jeg holder meg i nærheten.

Flere bilder fra campen her.

THE END OF THE WEEKEND.

Noe småglimt fra kajakkturen Mandagskveld.

Han lille kjekkasen her fulgte etter meg et godt stykke på mandagskvelden.
Han lille kjekkasen her fulgte etter meg et godt stykke på mandagskvelden.
Det er bare et så fantastisk skue. Og glad langlinsen var med!
Det er bare et så fantastisk skue. Og glad langlinsen var med!
Sunnmørsalpene er aldri langt unna.
Sunnmørsalpene er aldri langt unna.
Særdeles fornøyd!
Særdeles fornøyd!
Pust inn - pust ut..
Pust inn – pust ut..
Så var 4 dager med fantastisk padling over...hjertesukk!
Så var 4 dager med fantastisk padling over…hjertesukk!
Blikkstille kvelder alene ute i havet med fløyelsblått hav og rødegule solnedganger...
Blikkstille kvelder alene ute i havet med fløyelsblått hav og rødegule solnedganger…

Og slik ble helgen avsluttet. 4 dager med luksuspadling. Litt fastere biceps og en noe haltende vuggende gange så jeg meg helt fornøyd på en helg som ble over all forventning.

Flere bilder fra en vakker Mandagskveld her.

Utstyrsliste Kajakk finner du her.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this