Padling på Vigdarvatnet | Turjenter.no

Padling på Vigdarvatnet

Skrevet av: Team Ida
Publisert: 21.06.16

Vigdarvatnet ligger i Sveio i Hordaland bare noen minutter fra der jeg vokste opp. Vi har naturlig nok brukt vannet flittig både i forbindelse med bading, båtturer, wakeboard og ikke minst padling opp igjennom årene. Vigdarvatnet er den største innsjøen i Sveio med sine 7,36 km².

Liten filmsnutt fra padling på Vignarvatnet. Laga av Petter Hermans.

turjenter_teamida_padlingvigdarvatnetPå grunn av vannets mange øyer og frodige omgivelser synes jeg det er et spesielt fint padlevann. Det er også såpass stort at du kan padle i mange timer uten å ha sett halvparten av hva vannet har å by på.

turjenter_teamida_padlingvigdarvatnet

teamida_hvaerfrluftslivfordeg_turjenert_no

Så ønsker du et fint vann å dra på padletur anbefales Vigdarvatnet på det sterkeste. Men hver obs på brudefølget som går igjen på vannet. Det er nemlig etter et brudefølge gikk gjennom isen på vei til kirka at vannet fikk sitt navn «vigd i vann», brudeparet ble ikke viet, men det ble Vigdarvatnet. Etter denne tragiske ulykken satte de opp et steinalter på Bruraholmen for å minnes brudefølget som druknet. Så ta gjerne turen bort til alteret for å ta en titt, men jeg hadde ikke våget å sove i nærheten av øya hvis jeg var deg;)

turjenter_teamida_padlingvigdarvatnet

#gøypåvannet

 
ALDER: 28 & 26
BOSTED: Florø & Sveio
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this