Pakketips til dagsturer! | Turjenter.no

Pakketips til dagsturer!

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 26.10.15

Dette innlegget er skrevet av Helene Degerstrøm

Hei turfolk!

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har i sekken når jeg er på tur. Det å vite hva man burde ha med i sekken på tur kan for mange, spesielt nybegynnere, være vanskelig. Derfor ønsker jeg å dele mine erfaringer og tips med dere. Det er fra turene man går seg våt og fryser, man erfarer hva man skal ha i sekken neste tur. Erfaring er gull verdt!

Her kommer noen bilder som illustrerer innholdet i sekken min gjennom årstidene vår, sommer og høst . Innholdet vil naturlig nok variere fra turlengde, vær, sesong osv. Dette er ment som tips, og er ingen fasit på hva man må ha med seg i sekken!

IMG_7468

En god og behagelig sekk på ryggen er et must for meg på tur. Derfor bruker jeg ofte denne sekken fra Osprey. Det er en liten sekk på 9 L som ikke får plass til all verden. Det gjelder å pakke smart og ikke ta med seg for mye unødvendig utstyr. Dersom jeg skal på en lengre tur må jeg bytte til en større sekk på 20-30 L. I tillegg har jeg alltid med meg en Camelback som er et drikkesystem som er meget praktisk på tur. Man har vannposen i sekken og kan drikke fra slangen samtidig som man går.

IMG_7449

Toalettpapir, kniv, førstehjelpsskrin, antibac-servietter og gnagsårplaster. Tørre sokker og en tørr ull-overdel kan også være lurt å ha med, så slipper man å bli kald når man har gått seg svett.

IMG_7452

Dette har jeg stortsett alltid med! Kaffe er jo et must på tur! Kaffe, kopp og gassbrenner til å koke vann.

IMG_7460

Real turmat er noe jeg som oftest har med i sekken både på korte og lange turer. Både fordi man blir sulten og trenger påfyll, men også fordi det er en sjarm i seg selv å spise middag ute i naturen! Et alternativ kan være gode brødskiver med feks brunost! Det er også en favoritt.

IMG_7462

Ludvig er alltid med! Et godt og varmt sitteunderlag er lurt å ha med i sekken på tur. Hva er vel bedre enn en liten pust i bakken, kaffe og tursjokolade?

IMG_7466

Gamasjer er lurt på ha med dersom man skal gå i områder med lyng og gress. Da slipper man å få skoene full av smårusk. Kart og kompass er alltid lurt å ha med dersom man blir usikker på noe underveis. Når man sitter på en fjelltopp kan det være kjekt å ta fram kartet for å sjekke hva fjellene omkring deg heter. Kanskje kan man allerede planlegge neste tur? Nå som høsten er ankommet kan hodelykt være smart og ha med i sekken.

IMG_7471

Dette er vel det viktigste man har med i tursekken?! Turkjeks, sjokolade, nøtter og rosiner er god tursnacks spør du meg !

IMG_7478

Håper noen fikk litt inspirasjon og gode tips til hva en kan pakke med seg i tursekken. Da gjenstår det bare å si; GOD TUR 😀

Helene

IMG_7413

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this