Denne oppskriften er til deg som har god tid, som skal ut i skogen og kose deg med gode venner. Som ikke har noen store planer, annet enn å ligge et fint sted og kikke på utsikten, skravle og la pannekakene ta den tiden det tar. Som er innstilt på å vente på godene, for da smaker de ekstra godt. Her er min mors beste pannekakeoppskrift, som aldri blir like god når jeg lager den selv – bortsett fra når jeg er på tur. Da smaker den helt himmelsk!

Oppskrift pannekaker

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3/4 l lettmelk
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 stk egg

Lag en glatt og klumpfri røre, tilsett smeltet smør og pisk så inn eggene. Røren skal svelle i 30 minutter før steking, så siden du skal ut på tur er det bare å helle den over på flaske og slenge den i sekken. Pakk også med deg stekesmør og sukker, stekepanne, stekespade, brenner, gass og fyrstikker.

Slik steker du perfekte pannekaker på tur

Regel nummer en: vær tålmodig. Panna skal være så varm at smøret bruser godt, men pass på å ikke ha for sterk varme slik at du brenner pannekakene. Her må du neste bare justere litt underveis. Hell i røre og drei panna rundt så den dekker hele. Tynne pannekaker er målet, så ikke vær for raus! Det tar litt lengre tid å steke på brenner enn hjemme på kjøkkenet, men flipp pannekaka når hele overflaten har fått en mørkere gulfarge. Jeg flipper den fram og tilbake noen ganger slik at den blir perfekt stekt på begge sider. Så er det bare å velte herligheten over på en tallerken, drysse på sukker og servere til en sulten turvenn. Før man gjentar. Og gjentar. Og gjentar.

Som sagt så tar dette tid – men det er egentlig litt av kosen synes jeg. Dette passer ikke å lage som middag til skrubbsultne turvenner, da tror jeg det bare blir dårlig stemning. Men som lett lunsj på en nydelig høstdag i oktober for eksempel, er dette helt perfekt.

  • Trenger du mer turmat-inspirasjon? Les dette innlegget: Digg turmat!

Enklere pannekakevarianter

På brenner er det egentlig enklere å steke mindre og tykkere pannekaker. Det er fordi det kan være vanskelig å få jevn varme i og med at flammen er sentrert på midten, og så er det mye lettere å flippe små pannekaker. Her er en oppskrift på 1) tykkere (amerikanske) pannekaker og  2) sunnere bananpannekaker.

Amerikanske pannekaker

Her bruker man mindre melk, og tilsetter bakepulver. Slik blir pannekaken tykkere, og den hever seg litt når man steker den. Samme fremgangsmåte som den første røra.

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 3 stk egg

Sunnere bananpannekaker

Her er det enklest å helle alle ingrediensene i en bolle og mikse med stavmikser.

  • 2 store modne bananer
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl lettmelk
  • 3 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • Har du rømme eller cottage cheese er det også godt å tilsette en skje eller to av det også

Neste gang du skal ut på en lavterskeltur håper jeg du tar med deg røre og flipper pannekaker! Så kan du legge deg til rette med en god kopp bålkaffe etterpå, mens de andre vasker opp. Det er det beste med å være turkokk!

God tur!
//Gunhild

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this