Pinnebrød på bål

Skrevet av: Åste Innleggen
Publisert: 01.10.19

Bålsesongen er endelig i gang. Hvorfor ikke ta kveldsmaten ute foran et varmt og knitrende bål?. Pinnebrød er jo de fleste godt kjent med, derfor er det på tide å gjøre en liten vri. Du kommer garantert ikke til å angre på valget av kveldsmat. I tilegg er det både enkelt å lage og superdigg!

Pinnebrødrundstykker på steinplate

 

Pinnebrød med ost og chorizo

Pinnebrød med ost og chorizopølse. Denne oppskriften holder ca til to personer. Bare å doble oppskriften hvis man er flere.

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl grovt mel (valgfritt)
  • ½ ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss olje kan
  • 1½ dl vann

Tilbehør: Revet ost og chorizopølse. Du kan velge og gjøre klart på forhånd eller fikse på tur. Samme gjelder deigen, den er fin å lage på forhånd.

Her har jeg brukt deigen på flere ulike måter. Den vanlige måten er  å tvinne rundt en grillpinne, bland inn tilbehør etter ønsket mengde, obs det kan gjøre pinnebrødet litt ustabilt på pinnen så følg godt med.

Innbakt pinnebrød. Kan stekes både på steinhelle over bål eller i en stekepanne, begge deler funker fjell. Her kan det være greit å ha med litt olje eller smør.  trykk ut deigen og fyll med tilbehør og deretter pakk deigen sammen.

Stek og NYT

Fyllet er på plass deretter bretter du deigen over

Pinnebrød med pesto og tomat

Følg samme pinnebrødoppskrift som ovenfor, men tilsett gjerne med 1 ss med pesto.

Tilbehør: pesto og tomat.

Lag gjerne tomatsalsa og bland med pesto når du lager innbakt pinnebrød. Skal du ha pinnebrød på bålpinne, bland noe mer pesto inn i deigen og å ha tomatsalsa ved siden av. Det smaker himmelsk.

Pinnebrød for søtmomser

Selfølgelig må det en søt oppskrift til.

  •  4dl hvetemel
  •  2 ts bakepulver
  •  1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  •  2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  •  5 ss olje

Tilbehør: Bland smør sammen med sukker og kanel. Putt det i en boks og ha med pensel eller noe som kan brukes til å smøre på. Her det egentlig bare å bruke fantasien når det gjelder ekstra tilbehør; Sjokolade, honning, nøtter osv.

Denne oppskriften kan også brukes på bålpinne eller stekepanne. Før og underveis i stekingen pensles pinnebrødet  med sukker og kanelblandingen.

Lov å glise når man snart skal nyte søte pinnebrød

 

Velbekomme!

 

 

 

 

 
ALDER: 28
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this