Polarbrød med surdeig - for de med forpliktelsesangst - Turjenter.no

Polarbrød med surdeig – for de med forpliktelsesangst

//Sponset innhold// Trenger du en life hack på turmat for turjenter i fjellet? Iselin gir deg tipsene!
Skrevet av: Iselin Næss
Publisert: 15.04.18
ANNONSE
Sponset innhold fra Polarbrød

Når man er mye på fjellet i helgene er det ikke alltid man kan ha så mye mat liggende i leiligheten. Og det er ikke sjeldent jeg kommer hjem søndag kveld og ikke har noe annet spiselig i kjøleskapet enn smør..

Økende grad av forpliktelse i livet mitt er rangert som følgende:
  1. Planter
  2. Surdeigsstarter
  3. Kjæreste
  4. Hund
  5. Baby

Jeg kommer fra en familie som er litt over gjennomsnittet glad i baking. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått tilbud om surdeigsstarter. Og selv om jeg liker tanken på å være så hipster at jeg sender surdeigen min på surdeigshotell hver gang jeg stikker på tur (ja det finnes), så har jeg slitt litt med å binde meg. Jeg elsker grønne planter og syns det er hyggelig å pleie dem et par ganger i måneden, men har hatt litt vanskelig med å ta det neste steget. Jeg ble derfor overlykkelig da favoritt-turbrødet ble lansert med surdeig!  Polarbrød Flerkorn er et grovt Polarbrød basert på surdeig. Den gode smaken – uten å forplikte seg til en surdeigsstarter. Perfekt for turhipstere – og andre turjenter.

Perfekt for turhipstere – og andre turjenter.

Ikke nok med at det er sånn passe trendy og passer inn i imaget mitt om å være en hippie-hipster som helst lager all mat fra scratch, lager kombucha og vannkefir, samt brygger øl – i en leilighet fra 1800-tallet i Gamlebyen (jeg kan krysse av 3 av 5); surdeigs-polarbrødet er faktisk veldig godt.

Polarbrød Flerkorn – laget på surdeig: En litt mer trendy turmat.

Life hack for turjenter med forpliktelsesangst i hverdagen:

Ha Polarbrød i fryseren.

Når du blir sulten er alt som kreves ett minutt i brødrister før du har følelse av å ha nystekt bakst i hus! Et pålegg som også er perfekt å alltid ha i skapet – og svært godt på nyrista Polarbrød: Nøttesmør .

Mandelsmør. Foto: @lavkarbomad

Enkel oppskrift på nøttesmør

Hvis du har ristede nøtter er det bare å kjøre dem i kjøkkenmaskin til de blir en myk masse (opptil ti minutter). For eksempel: ristede usaltet cashewnøtter. Jeg blander av og til litt usaltede og salte for å få litt ekstra god smak på.

Er nøttene uristet – slik som mandler ofte er, så varmer du dem i ovnen til de er lysegule i midten (omtrent ti minutter, 175 grader), lar dem avkjøle seg og så kjører dem i kjøkkenmaskin på lik måte som cashewnøttene.

Ristede nøtter har så mye olje og fett i seg at kjører du dem lenge nok trenger du ikke tilsette noe ekstra. Nøttene vil først bare bli helt knust, deretter som mel, før de begynner å smelte sammen til mykt smør. Hvis jeg har dårlig tid tilsetter jeg av og til litt smelta kokosolje for å speede opp prosessen. I tillegg kan det være godt å tilsette litt salt, kokos eller vanilje, alt etter hva slags smak du ønsker. Digg og enkelt – og kan stå i skapet mens du er på tur.

Lifehack for turjenter som skal til fjells

Ta på pålegg på allerede frosne Polarbrød, så holder de pålegget ferskt, samtidig som de er tint til du er klar for lunsj.

Min favoritt: Polarbrød Flerkorn som er helt grov og har mye energi og by på når man er ute i naturen. Helst med nøttesmør.

Vurderte å skrive et blogginnlegg om hvorfor Polarbrød er det eneste du trenger i sekken, men jeg endte opp med å holde meg til det som faktisk ikke kan motstrides: Polarbrød er fortsatt den soleklare vinneren når det gjelder nistepakke på tur.

 

 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 32
BOSTED: Ålesund, men oppvokst i Grimstad
ANNONSE
Turjenter.no13.05.18
ANNONSE
Maria Stray Homme14.02.17
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.03.20
Jill Kristin Øie03.04.20
ANNONSE
Julie Korneliussen15.05.17
Maria Stray Homme05.07.17
ANNONSE
Jill Kristin Øie16.12.18
ANNONSE
Ingvild Paulsen Vie28.07.20
ANNONSE
Julie Korneliussen06.10.17
Ingvild Paulsen Vie24.09.19
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Åste Innleggen02.07.19
Gunhild og Helene15.07.20
Maria Philippa Rossi19.03.19
ANNONSE
Maria Stray Homme04.08.17
Gunhild og Helene19.06.18
Maria Stray Homme04.03.19
ANNONSE
Julie Korneliussen18.07.17
ANNONSE
Julie Korneliussen14.04.17
Maria Stray Homme13.06.17
Gunhild og Helene13.11.19
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this