Lavterskel-tur, pølsemiddag og naturister. | Turjenter.no

Lavterskel-tur, pølsemiddag og naturister.

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 19.05.16

*Dette innlegget er skrevet av Linn Winsnes Rosenborg

Tidligere denne uken la jeg ut et bilde med følgende tekst på Instagram: i dag kunne jeg skrevet en lang caption om nerver, angst og tungsinn  – og om hvordan tre timer i marka er verdens beste medisin. Jeg kunne ha skrevet om det, men velger heller å si: marka er dritfin. Cava og jeg er dritfine uten sminke og filter. Du er dritfin. Og på Svartkulp er det naken-mekka. Det visste ikke denne turjenta da hun fyrte opp panna og lagde middag til èn.

Se bildet og følg meg på Instagram her.

La oss være ærlige. Hverdagen kan være brutal, og for at jeg skal få puste må jeg ut på tur. Jeg prøver så ofte jeg kan å få til lavterskel-turer som passer inn i en hektisk hverdag, og så får de større og lengre turene vente til helgene åpner seg litt mer. Jeg har blitt ganske god på akkurat dette, og her følger mine lavterskel-tur i hektisk hverdag-tips:

1. Ikke planlegg for mye, men lag en tur-avtale med deg selv. La denne være like bindende som en legeavtale. Ikke vær avhengig av å planlegge med en stor vennegjeng – det skaper ofte bare mer stress og komplikasjoner spør du meg. Vil jeg ha med meg noen så sier jeg i fra hvor jeg drar fra og når, så kan de som vil henge seg på. Når det er sagt så foretrekker jeg som oftest å ta disse turene alene, kun med dachsen som selskap.

2. Ha en middags-plan. Lite har drept flere av mine tur-planer enn sult og manko på mat-planer. Er du som meg har du åtte til fire-jobb, og etter jobb må jeg ha middag. Jeg har grunnleggende og primale behov når det kommer til mat, og blir hakkende gærn om jeg ikke får spist jevnlig. Jeg er faktisk så mat-gærn og sinna-sulten at store deler av dagen legges opp etter når og hva jeg må/skal spise. Jeg mener dog ikke at du skal ha en omfattende middags-plan; det ville liksom tatt livet av hele lavterskel-opplegget. Eksempel følger.

FullSizeRender (25)

Kjøp en pakke grillpølser, kutt opp i biter (jeg brukte gassbrenner i går. Var litt usikker på hvor mye gass jeg hadde igjen, så å kutte opp pølsene øker sjansen for at de skal rekke å bli ferdig før gassen tar slutt) og sleng i en boks. Kutt opp purreløk, sjarlottløk, sopp, paprika og tomat. Her kan du selvsagt kjøre på med hva enn du liker. 

FullSizeRender (26)

Stek alt sammen i panna (med litt smør, fyll en lompe og ha på ketchup og sprøstekt løk.

Veldig enkelt, veldig godt og litt mer fancy enn en vanlig enslig grillpølse i lompe. Jeg har laget denne formen for turmat i ulikt format utallige ganger. Den er veldig grei og gjøre klar kvelden i forveien også. 

FullSizeRender (27)

3. Ha en plan om hvor du vil gå. Helst i nærområdet, så blir terskelen enda lavere. Se for deg dette: sjefen har vært på deg i 7,5 timer, du rakk såvidt å spise lunsj, toget var forsinket og han ved siden av deg på 54-bussen stinket svette og rullings. Kommer du hjem i dét humøret er sannsynligheten for å være en positiv og kreativ tur-planlegger resten av ettermiddagen liten. Jeg ser heller for meg en typisk “drit i dette, jeg kjører Netflix og chill til jeg sovner i en sjukt vond stilling på sofaen”.

FullSizeRender (23)

FullSizeRender (29)

4. Ha alltid en sekk klar. Min favoritt er en snasen sak på 25L. I denne ligger det alltid en liten kniv, gaffel, stekepanne og gassbrenner. Jeg har også alltid med et lite førstehjelpsskrin til hund. Jeg har også nødlader til tlf som fast innhold i sekk. Du veit aldri om du eventyret blir mer spennende enn planlagt.

Følger du denne listen lover jeg at du kan nyte mang en ettermiddag og sommerkveld i marka. Jeg har blitt rå-god på dette. Faktisk så god at jeg på denne ukens første tur koste meg glugg ihjel med pølse-middag ved Svartkulp – uten å ense at jeg var omringet av nakne mennesker før måltidet var over jeg skulle hjemover igjen. Det er visstnok allmenn kunnskap at Svartkulp er et sted for naturister, samt et populært sjekkested. Lite ante jeg at fuglekassene der rommer kondomer og ikke fuglefrø! Jaja, litt nakenhet har aldri plaget meg og jeg hadde en fortreffelig ettermiddag/kveld.

FullSizeRender (28)

Hva med deg? Hvorfor sitter du her og leser – kom deg ut på tur! Har du både sted, mat og sekk klar er det bare å sæla på seg sekken og spenne på seg joggeskoene.

Ps: visste du at jeg til daglig blogger for Nettavisen om alt fra rasisme, feminisme og netthat til singellivet i Oslo? Alle mine innlegg deles på min Facebook-side som jeg selvsagt (helt objektivt) anbefaler deg å følge. Velkommen!

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this