Referat fra Expedition Amundsen

Skrevet av: Team Ida
Publisert: 01.03.16

På onsdag pakket vi pulkene i bilen og kjørte spent til Eidfjord. Vel fremme var det bare å registrere laget og bære pulkene inn i hallen. Der fikk vi tildelt en bås hvor det ble sjekket at vi hadde med oss det viktigste fra pakkelista. Deretter ble pulkene veid til over 40 kg før de ble forseglet og lagt klar til avreise. Når pulkene og skiene var avlevert var det klart for et kort møte om konkurransen og været før turen gikk ned på hytten for å lade opp til den store dagen.teamida_exareferat_turjenert_no

Ida hadde også bursdag denne dagen, men det ble dessverre ikke mye tid til feiring. Hun hadde fortjent mer enn noen stygge briller, påskeegg og et spillende lys!

teamida_exareferat_turjenert_no
Hurra for Ida!!

Etter en natt med forholdsvis lite søvn våknet vi spente på hytta. Vi spiste frokost og gikk til bussene som skulle kjøre oss til Haukeli. Vel fremme på Haukeli var det bare å finne utstyret sitt og begynne å gjøre klar til start.

teamida_exareferat_turjenert_no
Gjør oss klare til start. Foto: Henri Palm
teamida_exareferat_turjenert_no
Gruppeselfie, fornøyd gjeng. Foto: Henri Palm
teamida_exareferat_turjenert_no
Foto: Henri Palm

Startskuddet gikk og vi begynner å bevege oss sakte oppover de bratte bakkene fra Haukeli. Det ble fort kaos når konkurranseinstinktet tikket inn i hele folkemassen som skulle opp. Dette førte til at det nesten ikke gikk på frem, og vi valgte derfor å gå litt utenfor selve sporet på vei opp. Omsider kom vi oss opp på toppen og formen føltes bra.

teamida_exareferat_turjenert_no

Men etter oppoverbakkene kommer nedoverbakkene, og i den første nedoverbakken var Henri så uheldig å falle slik at draget på pulken knakk. Vi forsøkte å tape draget, noe som holdt ei lita stund før det knakk rett av. Da lagde Henri et taudrag som han brukte resten av de 9 milene. Pulken var veldig glad i slalåm og piruetter med en gang nedoverbakkene endelig inntraff. Dette gjorde at hver nedoverbakke ble en utfordring, spesielt for Henri. Men til tross for utfordringene må jeg si det var minimalt med klaging og humøret på topp. Det hadde nok ikke vært samme situasjon hvis det var jeg som var i hans skispor, så var vel hell i uhell at det faktisk skjedde med Henri som taklet det så bra.

teamida_exareferat_turjenert_no

teamida_exareferat_turjenert_no

Selv om det ble litt styr nedover kom vi oss fremover og jeg vil si vi hadde et bra og behagelig tempo. Vel fremme på første sjekkpunkt på Hellevassbu klokken 20:20 bestemte vi oss for å ta en time hvile for å få i oss mat. Vi slo opp teltet og fikk i oss en feltrasjon hver. Ida E sleit litt med kvalme og måtte jobbe hardt for å få i seg næring. Men heldigvis ble hun omsider bedre og vi kunne fortsette som normalt.

Etter nesten 90 minutter hvile på Hellevassbu gikk vi hele natten til Litlos. Denne etappen var mørk, kald og lang. Vi var alle veldig trøtte og så frem til å legge oss i posen å sove litt. De siste kilometerne frem til Litlos var ekstremt lange. Vi så lyset av hytta, men følte vi aldri kom nærmere. Men til tross av at vi var slitne og trøtte var de siste kilometerne vanvittige fine. Måneskinnet kom omsider frem og lagde vakre skyggespill i naturen. Jeg husker jeg tenkte at jeg er ekstremt heldig som får oppleve dette!

teamida_exareferat_turjenert_no
Var så heldige å få bruke noen av bildene som Trygve hadde tatt under EXA. Foto: Trygve Studsvik
teamida_exareferat_turjenert_no
Foto: Trygve Studsvik
teamida_exareferat_turjenert_no
Bilde fra første sjekkpunkt på Hellevassbu. Foto: Trygve Studsvik

Men til tross for det nydelige måneskinnet var det utrolig herlig å komme frem til Litlos klokken 04:13 om natten. Vi slo opp teltet, fikk gått på do og fikk i oss mat før vi endelig fikk lagt oss i posen for å sove litt. Jeg fikk omtrent 30 min på øyet før vi måtte begynne å gjøre oss klar til å gå igjen. Vi var litt trege med å komme ut av soveposene og det tok litt tid før vi var klar for å sette kursen mot Viersla, som er det siste sjekkpunktet. Omtrent en time etter av vi egentlig skulle vært avgårde var vi klar for etappen mot Viersla. Denne etappen er forholdsvis flat og før vi visste ordet av det så vi hytta i det fjerne. Vi kom til hytta kl. 14:07 og begynne å sette opp teltet igjen. På dette sjekkpunktet MÅ vi ha 4 timer av de 8 obligatoriske hviletimene. Og Siden vi allerede hadde hatt 4 timer til sammen på de andre sjekkpunktene var det 4 timer igjen her. Vi bestemt oss for å være klar til å gå etter nøyaktig 4 timer, og det klarte vi.  Men før vi fikk spent fast pulken igjen måtte vi smelte en del snø for å få i oss mat og fylle drikkefalsker og termoser. Det ble heller ikke mye søvn på dette sjekkpunktet og vi sov vel omtrent i 15-20 min før vi måtte gjøre oss klar igjen.

teamida_exareferat_turjenert_no
Siste sjekkpunkt på Viersla. Foto: Trygve Studsvik

Endelig var siste etappe i gang! Den siste etappen var 3 mil og det var mye oppover. De to første milene var det bare flatt, oppover, flatt, oppover, fall, oppover…. Vi følte vi aldri kom til de berømte nedoverbakkene.  Men etter mange timer med fiskebein og slitne armmuskler kom vi til nedoverbakkene og sikkerhetspunktet. De siste 5 kilometerne så jeg mål hvertfall 4 ganger, og jeg ble like skuffet hver gang jeg innså at det ikke var mål og at det bare var fantasien som tok overhånd.

teamida_exareferat_turjenert_no
Kaldt og godt med vind rett i fleisen. Foto: Henri Palm
teamida_exareferat_turjenert_no
Foto: Trygve Studsvik

Når det var ca 1 km igjen til mål ble vi møtt med med heiarop av fanklubben vår, altså mamma og pappa. De hadde tatt turen for å heie oss og broren min Espen i mål. Espen gikk den individuelle klassen og hadde kommet i mål leeenge før oss. Han kom på 7 plass og gikk på 25 timer og 11 min. Stolt lillesøster! Så gratulerer til deg, Espen! Jeg vet at løpet kostet mer enn forventet og at du trosset smertene mil etter mil for å komme fort i mål. Du er et råskinn uten like.

teamida_exareferat_turjenert_no

teamida_exareferat_turjenert_no

teamida_exareferat_turjenert_no
Espen sitt gnagsår etter løpet. Koster å være i tet!

Etter den siste kilometeren kom vi oss endelig i mål etter 36 timer og 12 minutter på Hardangervidda. Fornøyde, slitne og ikke minst sultne plasserte vi flagget vårt i haugen sammen med de andre som hadde kommer i mål før oss. Det var luksus å komme i mål å få tildelt cola, lapskaus og varm saft. Så takk til arrangørene som har stått på for at vi skal ha det bra og for at løpet skal bli en suksess. For det ble det!

teamida_exareferat_turjenert_no

teamida_exareferat_turjenert_no

I ettertid har mange av de negative tankene blåst bort og vi sitter igjen med en haug med gode minne. Vi har også diskutert litt hva vi kunne gjort annerledes og hva som fungerte bra. Her er vi innad i laget forskjellige, så det som funket bra for meg funket kanskje ikke så bra som de andre eller omvendt. Det er derfor viktig å finne en middelveg som passer for alle, selv om det kan være vanskelig. Det jeg tenker vi kunne gjort annerledes var vel å stanse mindre. Vi stoppet hver gang vi skulle spise og i tillegg ble det selvsagt en del stopp for å bytte ski, finne hodelykt og kle av seg eller på seg. Men i mat- og drikkepause kunne vi nok heller roet ned tempo og spist mens vi gikk. Da hadde vi klart å holde varmen bedre, samtidig som vi sparer tid. Jeg er også glad for at Ida satt ned foten og sa at hun ville sette opp teltet den timen vi skulle være på Hellevassbu. Jeg ønsket mest å bare ta opp vindsekken, men jeg er glad for at teltet ble satt opp. Det var herlig å sitte i le for vinden og få roet kroppen helt ned. Syns også vi var flinke til å holde motet oppe og det var ingen krangling på veien. Ikke verst bare det!

teamida_exareferat_turjenert_no
Foto: Trygve Studsvik

En ting alle tre synes var utfordrende var å få i seg nok næring. Vi spiste en feltrasjon på hvert sjekkpunkt og mellom disse ble det sjokolade, marsipan, energigels og diverse. Men jeg kan love deg at du blir lei av alt det søte og det frister egentlig ikke med noe. Men vi visste at det måtte ned, ellers måtte vi en tur i kjelleren, og det var ingen var oss så veldig gira på. Alle tre hadde også problemer med at camelbacken frøys. Så da måtte vi finne frem drikkeflaskene og ha de på kropp, noe som gjør at det er mer arbeid hver gang vi skal drikke. Men alt i alt så gikk løpet veldig bra og vi hadde en fantastisk og lærerik opplevelse alle sammen!

teamida_exareferat_turjenert_no

teamida_exareferat_turjenert_no

På forhånd har det vært vanskelig å svare på ambisjonene for løpet, i og med at vi ikke hadde peiling på hvor lang tid vi kunne forvente å bruke. Så vi satte oss vel et mål på under 50 timer og et håp om å komme rundt 40 timer. Og det klarte vi til tross for knekt drag, noe vi alle er veldig fornøyd med!

teamida_exareferat_turjenert_no

Takk for et fantastisk arrangement Xtremeidfjord, dere har virkelig gjort en utrolig god jobb!

Blogglisten hits
 
ALDER: 27 & 25
BOSTED: Florø & Sveio
Turjenter.no16.12.16
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
Turjenter.no03.12.17
ANNONSE
Kari Schibevaag27.05.16
Turjenter.no08.02.16
Guri Anne Hansen22.09.16
Jill Kristin Øie25.06.16
Turjenter.no12.12.17
Jill Kristin Øie18.04.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen28.06.17
Turjenter.no06.04.17
Jill Kristin Øie08.11.18
Turjenter.no19.12.16
Silje og Frida13.10.17
Turjenter.no27.12.17
ANNONSE
Kari Schibevaag12.07.17
Turjenter.no21.09.16
Turjenter.no23.11.16
Guri Anne Hansen08.04.16
Jill Kristin Øie23.10.17
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.05.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.11.16
Turjenter.no11.01.17
Kari Schibevaag09.11.18
Jill Kristin Øie21.02.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.01.16
Turjenter.no14.03.16
Silje og Frida31.10.17
ANNONSE
Turjenter.no22.12.18
Turjenter.no08.02.16
Turjenter.no15.02.16
Turjenter.no12.11.15
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.07.18
Turjenter.no06.10.15
Turjenter.no11.05.16
Gunhild og Helene11.04.18
Turjenter.no29.02.16
Kari Schibevaag14.09.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.04.18
Turjenter.no23.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.11.18
Turjenter.no12.09.16
Turjenter.no04.12.15
ANNONSE
Maria Stray Homme16.10.18
Turjenter.no04.04.16
ANNONSE
ANNONSE
Julie Korneliussen01.07.16
Jill Kristin Øie25.11.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.07.16
Guri Anne Hansen28.07.16
Maria Stray Homme21.03.17
Turjenter.no27.04.16
Turjenter.no04.07.16
Turjenter.no13.12.18
Turjenter.no22.12.15
Une Cecilie Oksvold27.06.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.16
ANNONSE
Gunhild og Helene02.11.17
Turjenter.no13.04.16
Turjenter.no07.09.16
Turjenter.no17.10.15
Turjenter.no25.01.16
Turjenter.no14.08.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle27.12.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen29.08.17
Turjenter.no30.06.16
Turjenter.no17.07.17
Guri Anne Hansen29.12.15
Maria Stray Homme16.02.18
Guri Anne Hansen09.01.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.05.16
Turjenter.no22.02.16
Maria Stray Homme20.04.18
Turjenter.no31.07.17
Guri Anne Hansen12.02.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.11.18
Turjenter.no12.12.15
Turjenter.no29.06.16
Turjenter.no06.12.16
Julie Korneliussen27.04.18
Turjenter.no11.04.16
Turjenter.no06.03.17
Turjenter.no26.07.16
Maria Philippa Rossi07.08.18
Turjenter.no17.02.16
Turjenter.no08.11.15
Iselin Næss01.08.17
Turjenter.no02.06.16
Turjenter.no10.12.17
Turjenter.no04.12.16
Turjenter.no19.12.15
Ina Othilie Vikøren22.04.16
Maria Philippa Rossi03.07.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.03.17
Turjenter.no08.02.17
ANNONSE
Gunhild og Helene26.10.17
Astrid Furholt24.08.16
Turjenter.no23.11.15
Turjenter.no12.10.16
ANNONSE
Turjenter.no22.11.18
Turjenter.no16.11.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle15.11.17
Turjenter.no17.06.16
ANNONSE
Turjenter.no12.12.18
Turjenter.no01.11.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.07.16
Åste Innleggen18.01.19
Turjenter.no09.12.17
Team Ida04.04.17
Turjenter.no08.12.17
Silje og Frida31.08.17
Turjenter.no11.12.15
Iselin Næss09.02.16
Turjenter.no25.04.16
ANNONSE
Turjenter.no19.09.18
Gunhild og Helene04.06.18
Turjenter.no15.12.16
Turjenter.no15.11.15
Turjenter.no11.01.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold06.02.18
Turjenter.no24.07.17
Turjenter.no02.06.17
Britt-Ingunn Tafjord Walle25.07.17
Turjenter.no03.04.18
ANNONSE
Turjenter.no14.06.18
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.10.18
Turjenter.no14.12.15
Ina Othilie Vikøren22.11.17
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
Turjenter.no08.05.17
Turjenter.no15.10.15
Guri Anne Hansen24.07.16
ANNONSE
Julie Korneliussen13.10.16
Maria Stray Homme13.06.17
Turjenter.no21.12.16
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no23.03.16
Astrid Furholt16.10.16
Turjenter.no28.03.17
Turjenter.no06.12.17
Team Ida12.11.15
Jill Kristin Øie30.12.16
Julie Korneliussen14.12.15
Gunhild og Helene18.10.18
Team Ida03.04.18
Turjenter.no25.01.17
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
Turjenter.no09.12.15
Turjenter.no10.12.16
Une Cecilie Oksvold11.01.18
Iselin Næss24.11.16
Marte Tveten10.04.16
Turjenter.no15.02.16
Team Ida18.11.15
Turjenter.no27.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen09.10.17
Moa (Monica) Hundseid29.07.18
Turjenter.no29.08.16
Kari Schibevaag10.08.17
Turjenter.no27.09.17
ANNONSE
Kari Schibevaag02.08.18
Turjenter.no30.03.16
ANNONSE
Julie Korneliussen20.06.16
Turjenter.no19.09.16
Jill Kristin Øie26.05.16
Turjenter.no11.03.16
ANNONSE
Julie Korneliussen23.06.16
Une Cecilie Oksvold14.09.18
Jill Kristin Øie16.03.17
Turjenter.no14.12.16
Turjenter.no20.07.16
Turjenter.no13.01.16
ANNONSE
Maria Stray Homme03.08.18
Team Ida31.01.16
Moa (Monica) Hundseid29.06.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.11.17
Turjenter.no11.02.16
Maria Stray Homme09.05.18
ANNONSE
Jill Kristin Øie16.12.18
Turjenter.no22.01.16
ANNONSE
Turjenter.no21.12.18
Turjenter.no15.02.17
Kari Schibevaag21.08.18
ANNONSE
Maria Stray Homme16.08.17
Turjenter.no08.12.15
Turjenter.no20.02.17
Turjenter.no12.05.17
Jill Kristin Øie27.04.17
Turjenter.no26.12.15
ANNONSE
Turjenter.no25.10.15
Maria Stray Homme04.08.17
Turjenter.no10.01.16
Gunhild og Helene11.10.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold09.04.18
Turjenter.no12.03.16
Turjenter.no12.12.16
ANNONSE
Turjenter.no23.12.18
Turjenter.no09.02.18
Ina Othilie Vikøren10.12.17
Turjenter.no30.11.15
Turjenter.no22.09.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.08.17
Turjenter.no05.09.16
Turjenter.no01.02.17
ANNONSE
Turjenter.no24.07.18
Turjenter.no22.02.17
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
Maria Stray Homme02.08.17
Turjenter.no01.12.15
ANNONSE
Turjenter.no17.12.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold16.05.18
Gunhild og Helene11.05.18
Une Cecilie Oksvold21.02.18
Turjenter.no06.02.17
Turjenter.no05.07.17
Turjenter.no19.04.17
Turjenter.no17.10.16
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
Maria Stray Homme16.10.17
Turjenter.no07.03.16
Turjenter.no08.12.15
Marte Tveten20.09.16
Turjenter.no06.04.16
Turjenter.no10.04.17
ANNONSE
Turjenter.no24.12.16
Julie Korneliussen22.08.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen20.01.16
Team Ida21.07.16
Turjenter.no17.12.15
Jill Kristin Øie19.04.16
Maria Stray Homme14.02.17
Kari Schibevaag03.10.17
ANNONSE
Kari Schibevaag30.04.17
Turjenter.no07.12.16
Gunhild og Helene15.03.18
ANNONSE
Turjenter.no07.12.18
Julie Korneliussen10.10.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.10.18
Turjenter.no14.12.16
Turjenter.no20.03.17
Maria Stray Homme30.06.17
Turjenter.no01.12.17
ANNONSE
Turjenter.no02.10.18
Turjenter.no05.12.16
Turjenter.no22.05.17
Maria Stray Homme17.12.18
Turjenter.no08.11.16
ANNONSE
Maria Stray Homme14.05.18
Turjenter.no13.03.17
Turjenter.no29.05.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.16
Turjenter.no27.07.17
ANNONSE
Turjenter.no17.07.18
Turjenter.no27.09.16
Turjenter.no12.07.16
ANNONSE
Turjenter.no11.09.18
Turjenter.no04.01.17
Julie Korneliussen28.02.16
Guri Anne Hansen22.11.15
Turjenter.no18.12.16
Turjenter.no15.06.16
Turjenter.no08.12.15
ANNONSE
Turjenter.no04.09.18
ANNONSE
Turjenter.no24.09.18
Bodil Dorothea Gilje21.03.18
Guri Anne Hansen12.06.16
Turjenter.no20.12.15
Turjenter.no24.12.17
Kari Schibevaag15.11.16
ANNONSE
Turjenter.no07.06.18
ANNONSE
Turjenter.no16.12.18
Turjenter.no22.06.16
Turjenter.no30.03.16
Turjenter.no24.10.16
Turjenter.no19.06.17
Maria Stray Homme11.06.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen17.11.15
Turjenter.no05.12.17
Team Ida18.08.16
Team Ida22.05.16
Turjenter.no19.12.16
Guri Anne Hansen21.04.16
Kari Schibevaag09.09.16
Turjenter.no21.12.16
Jill Kristin Øie19.05.17
ANNONSE
Julie Korneliussen30.10.16
Guri Anne Hansen29.09.16
ANNONSE
Turjenter.no20.12.18
Turjenter.no22.12.15
ANNONSE
Turjenter.no24.10.18
Jill Kristin Øie28.07.17
Turjenter.no25.10.16
Maria Stray Homme13.02.18
Turjenter.no16.01.17
Turjenter.no01.06.17
Silje og Frida15.09.17
Ina Othilie Vikøren16.02.16
Turjenter.no09.09.16
Turjenter.no03.11.15
Turjenter.no04.12.17
Guri Anne Hansen26.03.16
Turjenter.no15.12.15
Turjenter.no07.12.15
ANNONSE
Turjenter.no24.12.18
ANNONSE
Maria Philippa Rossi22.08.18
ANNONSE
Julie Korneliussen05.06.17
Turjenter.no17.11.16
Turjenter.no19.11.15
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no25.11.15
ANNONSE
Turjenter.no13.12.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen16.03.18
Julie Korneliussen21.10.15
Maria Stray Homme21.05.18
Turjenter.no27.01.16
Guri Anne Hansen03.09.15
Turjenter.no23.10.15
Turjenter.no18.01.17
Turjenter.no15.08.16
Turjenter.no24.03.17
Turjenter.no11.12.16
Turjenter.no07.08.17
Jill Kristin Øie10.11.15
Turjenter.no09.12.16
Turjenter.no03.09.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen02.08.16
Guri Anne Hansen18.04.18
Moa (Monica) Hundseid12.07.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen26.08.16
ANNONSE
Iselin Næss06.11.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.04.18
Turjenter.no29.01.16
Turjenter.no26.06.17
Turjenter.no19.06.16
ANNONSE
Turjenter.no31.05.18
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
Turjenter.no21.12.17
Turjenter.no07.12.16
Turjenter.no06.01.16
ANNONSE
Turjenter.no08.12.18
Silje og Frida05.09.17
Turjenter.no16.12.15
Turjenter.no03.12.15
Maria Stray Homme08.12.17
Turjenter.no09.10.16
Guri Anne Hansen14.10.16
ANNONSE
Turjenter.no10.12.18
Turjenter.no10.08.16
Team Ida13.07.18
Turjenter.no03.12.16
ANNONSE
Julie Korneliussen18.07.17
Iselin Næss05.08.16
Turjenter.no21.06.17
Turjenter.no10.12.15
Turjenter.no23.05.16
ANNONSE
Maria Stray Homme22.07.17
ANNONSE
Maria Stray Homme06.06.18
ANNONSE
Kari Schibevaag28.04.16
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no04.09.17
ANNONSE
Turjenter.no13.12.15
Turjenter.no13.12.15
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
Turjenter.no07.07.16
ANNONSE
Turjenter.no16.11.18
Iselin Næss27.12.15
ANNONSE
Gunhild og Helene06.09.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.05.17
Turjenter.no05.12.15
Turjenter.no08.03.17
ANNONSE
Maria Stray Homme26.11.18
Turjenter.no22.11.16
Turjenter.no06.07.16
Kari Schibevaag06.04.16
ANNONSE
Maria Stray Homme02.09.17
Turjenter.no26.10.15
Une Cecilie Oksvold01.03.18
ANNONSE
Ina Othilie Vikøren13.07.17
Turjenter.no08.12.16
Julie Korneliussen10.04.17
Iselin Næss24.08.18
ANNONSE
Turjenter.no03.12.18
Turjenter.no09.12.15
Turjenter.no23.01.17
Turjenter.no30.10.15
Guri Anne Hansen19.03.17
Turjenter.no15.05.17
Team Ida21.06.16
Turjenter.no13.12.16
Julie Korneliussen06.10.15
Turjenter.no24.12.15
ANNONSE
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.02.17
Turjenter.no09.12.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen30.12.15
ANNONSE
Turjenter.no01.12.16
Maria Stray Homme05.07.17
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje12.09.18
Turjenter.no22.12.16
Jill Kristin Øie09.10.15
Moa (Monica) Hundseid02.03.18
Turjenter.no05.01.16
Turjenter.no18.10.16
ANNONSE
Turjenter.no28.08.18
Turjenter.no01.03.17
Turjenter.no09.03.16
Turjenter.no23.12.16
Maria Stray Homme29.10.18
Turjenter.no14.11.16
Turjenter.no07.11.16
Turjenter.no19.12.18
Turjenter.no11.12.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen18.02.16
Silje og Frida29.01.18
Britt-Ingunn Tafjord Walle09.02.17
Turjenter.no07.12.15
Gunhild og Helene07.05.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen03.12.15
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.02.18
ANNONSE
Gunhild og Helene20.07.18
Turjenter.no20.12.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen05.04.17
Turjenter.no05.10.16
Turjenter.no02.12.15
Julie Korneliussen04.08.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle10.03.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen01.05.16
Turjenter.no10.10.16
Ina Othilie Vikøren08.03.17
Turjenter.no07.12.15
Julie Korneliussen14.02.16
Turjenter.no01.02.16
Marte Tveten25.04.17
Julie Korneliussen16.02.18
Turjenter.no19.12.17
Turjenter.no03.04.17
Turjenter.no20.04.16
Maria Stray Homme30.11.17
ANNONSE
Turjenter.no18.04.16
Turjenter.no01.12.15
Turjenter.no13.06.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.03.16
Jill Kristin Øie14.12.17
Silje og Frida20.11.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen23.09.15
Jill Kristin Øie14.07.16
Turjenter.no11.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen10.01.18
Turjenter.no27.02.17
ANNONSE
Kari Schibevaag10.05.16
Turjenter.no08.08.17
Jill Kristin Øie07.08.16
Turjenter.no03.12.18
Turjenter.no23.08.16
Gunhild og Helene19.06.18
Turjenter.no18.10.17
Turjenter.no28.08.17
Turjenter.no02.12.15
Turjenter.no18.12.15
ANNONSE
Julie Korneliussen16.11.17
Turjenter.no21.12.15
Ina Othilie Vikøren24.04.17
Turjenter.no19.05.16
Turjenter.no03.02.16
Turjenter.no10.02.16
Ina Othilie Vikøren20.11.17
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen22.03.18
Turjenter.no16.03.16
Team Ida03.05.17
Turjenter.no11.12.18
Turjenter.no06.12.17
Turjenter.no30.01.17
Turjenter.no12.07.16
Turjenter.no25.02.16
ANNONSE
Turjenter.no06.12.18
Turjenter.no09.11.15
Turjenter.no01.12.16
Turjenter.no12.12.15
Turjenter.no19.10.15
Maria Philippa Rossi01.11.18
Turjenter.no03.12.15
Turjenter.no02.05.16
Une Cecilie Oksvold04.10.18
ANNONSE
Turjenter.no01.12.18
Maria Philippa Rossi12.10.18
Iselin Næss20.11.17
Turjenter.no27.11.15
Turjenter.no17.08.16
Turjenter.no02.12.18
Turjenter.no16.12.15
Turjenter.no15.12.17
Turjenter.no08.06.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle06.09.16
ANNONSE
Turjenter.no04.12.18
Turjenter.no10.07.17
Kari Schibevaag17.07.16
Une Cecilie Oksvold24.11.18
ANNONSE
Turjenter.no14.12.18
Gunhild og Helene05.06.18
Turjenter.no25.03.16
Turjenter.no25.07.16
Ina Othilie Vikøren15.02.18
Turjenter.no23.02.16
Turjenter.no11.07.16
Ina Othilie Vikøren26.02.18
Turjenter.no28.11.15
Turjenter.no26.12.16
Turjenter.no02.12.17
Turjenter.no21.08.17
ANNONSE
Turjenter.no05.12.18
Turjenter.no27.05.17
Turjenter.no03.08.16
Turjenter.no22.08.16
Turjenter.no03.05.16
Britt-Ingunn Tafjord Walle11.10.16
Turjenter.no18.01.16
Turjenter.no16.12.17
Turjenter.no25.05.16
Turjenter.no14.02.17
Turjenter.no25.09.16
Turjenter.no18.12.15
Guri Anne Hansen03.02.17
ANNONSE
Turjenter.no08.08.18
Turjenter.no08.01.17
ANNONSE
Turjenter.no17.10.18
Turjenter.no18.12.17
Turjenter.no20.01.16
Turjenter.no13.09.16
Julie Korneliussen09.05.16
Kari Schibevaag20.10.16
Turjenter.no17.12.16
Gunhild og Helene20.04.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen12.04.16
Turjenter.no18.07.16
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold13.05.18
Turjenter.no04.12.15
Turjenter.no28.11.16
Maria Philippa Rossi14.12.18
Kari Schibevaag28.12.16
Turjenter.no17.12.17
ANNONSE
Turjenter.no06.07.18
Jill Kristin Øie10.12.18
Jill Kristin Øie13.09.17
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen04.05.17
Turjenter.no02.12.16
Une Cecilie Oksvold14.06.18
Turjenter.no06.12.15
ANNONSE
Julie Korneliussen15.05.17
Turjenter.no31.10.16
Team Ida04.01.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen21.06.18
Jill Kristin Øie26.01.16
Turjenter.no11.12.15
ANNONSE
Gunhild og Helene10.11.17
ANNONSE
ANNONSE
Julie Korneliussen14.04.17
ANNONSE
Kari Schibevaag07.04.17
Team Ida31.01.17
Turjenter.no01.06.16
ANNONSE
Julie Korneliussen06.10.17
Team Ida08.09.16
Turjenter.no20.12.17
Turjenter.no14.12.17
Turjenter.no22.12.17
Turjenter.no12.06.17
ANNONSE
Turjenter.no12.10.15
Julie Korneliussen14.08.16
Iselin Næss17.08.17
Turjenter.no01.08.16
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen07.11.15
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
Turjenter.no05.12.16
ANNONSE
Turjenter.no31.10.18
Ina Othilie Vikøren12.01.16
Turjenter.no11.08.17
Turjenter.no13.11.15
Turjenter.no04.07.17
Julie Korneliussen01.01.16
Turjenter.no02.03.16
Turjenter.no23.12.15
Turjenter.no24.10.15
Turjenter.no18.12.18
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen14.10.15
Jill Kristin Øie10.12.15
ANNONSE
Turjenter.no16.08.18
Turjenter.no02.05.17
Guri Anne Hansen03.04.16
Ina Othilie Vikøren30.01.17
ANNONSE
Guri Anne Hansen27.03.16
Turjenter.no12.12.16
Turjenter.no13.02.17
Turjenter.no08.08.16
Moa (Monica) Hundseid24.03.18
Turjenter.no20.11.15
Ida Kathrine Knudtzon Eriksen19.07.16
Turjenter.no04.10.16
Turjenter.no02.12.15
ANNONSE
Bodil Dorothea Gilje18.11.18
Turjenter.no15.12.18
Turjenter.no13.12.17
ANNONSE
Turjenter.no16.11.15
ANNONSE
Turjenter.no01.08.18
Guri Anne Hansen11.09.17
ANNONSE
Turjenter.no15.11.18
ANNONSE
Maria Stray Homme10.04.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this