Toppturfeber. Skifeber. Snølengsel. Ventetiden føles ut som en evighet… Jeg sitter og ser på gamle bilder fra turer der hvor snøen er dyp og hvit, og smilet er bredt. Håper det kommer et skikkelig snøfall snart….

 

I mellomtiden er det bare å planlegge nye eller gamle turer, og finne områder en har lyst til å oppleve på nytt, eller for første gang. Listen min blir bare lengre og lengre, og turgnisten øker i takt med den. Heldigvis har vi i Norge en nesten uendelig mengde med flotte fjell, turer og områder som bare venter på å bli opplevd. Så en har alltid noe en kan sette på sin turliste. Planlegging og det å søke informasjon er en stor del av opplevelsen, i alle fall for meg… Så mens vi venter på mer snø, skal jeg i ventetiden dele noen flotte turer jeg har hatt, slik at dere også kanskje kan bli inspirert til å sette nye turer på listen deres.

Ryssdalsnebba 1618 m.o.h

ryssdalsnebba1
Ryssdalsnebba sett fra turen opp til Trolltind. Her ser man den flotte flanken en kan leke seg på, på vei ned fra Ryssdalsnebba.

Ryssdalsnebba er en flott topp som gir herlig nedkjøring, og en fantastisk utsikt! Toppen ligger i Jordalen, i Nesset kommune, Møre og Romsdal. En kan starte turen enten ved Jordalsgrenda, eller fra Eresfjord; og Kanndalen.

Jeg har forsøkt å nå toppen flere ganger, men har måttet snu pga overraskende dårlig vær, med elendig sikt, snø og skodde. Og da er det viktig å huske fjellvettregelen; Det er ingen skam å snu! Men da været var strålende og sola skinte upåklagelig, klarte jeg å nå denne toppen tilslutt. Og jeg priser meg lykkelig over det; for denne toppen er virkelig en kremtopp!

Siden vi kom fra nord, passet det oss best å starte fra Jordalsgrenda, for å slippe 30 min ekstra bilkjøring.  Vi kjørte Fylkesvei 62 fra Sunndalsøra og fulgte denne i retning Molde, for så å ta av mot Jordalsgrenda. Her er det bare å følge veien oppover, til du kommer til en bom, der en må en betale 50 kr for å passere. Deretter er det bare å følge grusveien opp mot ca 550 høydemeter, og parker på anlagt parkeringsplass. Herfra er det bare å spenne på seg skiene og nyte utsikten av dagens topp, da Ryssdalsnebba er fjellet som du ser glitrer rett i front.

ryssdalsnebba2
Ski fra parkeringen, Ryssdalsnebba i front.
Med målet i sikte! Like etter start, på vei mot Romsdalsskaret.
Med målet i sikte! Like etter start, på vei mot Romsdalsskaret. En kan følge høyspentledningene til oppstigning mot Gråfjellet.

Det er en slak start, som gir en god oppvarmning. En følger høyspentledningene som går gjennom Romsdalskaret, for deretter å ta av mot Gråfjellet.  En traverserer seg deretter opp mot Gråfjellet. Herfra er det bare å følge ryggen til topps. Hold god avstand til kanten i øst. Det er bratt og langt ned, og det kan være store skavler! Her vil du ikke dette utfor!

ryssdalsnebba11
Utsikt mot Skjorta, og Eresfjord fra Gråfjellet.

ryssdalsnebba10

 

Ski+fjell = Beste combo`n!
Ski+fjell = Beste combo`n!
Fjell løøøøøw <3
Fjell løøøøøw <3
Nydelig utsikt hele veien til topps!
Nydelig utsikt hele veien til topps!
En skal ikke kimse av en god hvilepause.
En skal ikke kimse av en god hvilepause.

På toppen er det en ubeskrivelig utsikt mot blant annet Sunndalsfjella, Øksendal, Romsdalafjellene og ut mot kysten og Tusna stabban. Vi ble så betatt av utsikten at vi ble værende på toppen i laaang tid. Det var bare å nyte synet av vakre fjell og nydelig natur! Vi var lykkelige for å ha muligheten til å oppleve dette, og veldig takknemlig for å ha en kropp som kunne ta oss helt til topps!

ryssdalsnebba22
Vær obs på toppskavler! Vi hadde sett at det ikke var noen skavl under her, men vi holdt oss likevel bak stein, for sikkerhetsskyld.
Utsikt mot Øksendalsfjella.
Utsikt mot Øksendalsfjella.
ryssdalsnebba7
Utsikt nord-vest, Jordalen. Med Tustna stabbene bak der.
Mot Eresfjord og vest.
Mot Eresfjord og vest.

ryssdalsnebba3

Ryssdalsnebba20.

ryssdalsnebba5
Utsikter som er så vakre som dette, er vanskelig å fordøye.

Returen følger samme vei som opp. En får bratt og fantastisk kjøring ned flanken. Fra Romdalsskaret slakker det ut, men en klarer å skli helt til bilen.

Som alltid må en ta egne vurderinger og være obs på føre og faren for snøskred.

Sent på våren kan det hende at en må gå litt over myrene....
Sent på våren kan det hende at en må gå litt over myrene….

 

Følg meg gjerne på mine turer på Instagram under navnet idakathrine

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this