Bli bedre kjent med semifinalistene til "Årets Turjente 2016"! | Turjenter.no

Bli bedre kjent med semifinalistene til “Årets Turjente 2016”!

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 16.01.17

Etter mange tusen avgitte stemmer – og en jevn avstemning står vi nå igjen med 15 flotte semifinalister som du kan stemme på den kommende uken.

Nå starter alle deltakerne med blanke ark og null stemmer – så du kan fint stemme selv om du stemte på noen andre i forrige runde.

For å gi dere muligheten til å bli litt bedre kjent med jentene har vi stilt de 5 spørsmål om deres forhold til tur og friluftsliv. 

Avgi stemme nederst i saken!


Iselin Hellum / @iselinhellum

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Det å være ute på tur betyr veldig mye for meg! I en ellers hektisk hverdag er det super godt å kunne gjøre det jeg liker best – være ute i frisk luft. Enten om det er løping i skogen, skiturer eller harde og lange toppturer. For at jeg skal kunne ha det bra er dette helt nødvendig! Jeg prioriterer nok litt annerledes enn mange andre – mye trening, og der jeg prøver å få helger og ferier til å gå til friluft og utforsking av nye fjell og topper. Dette synes jeg er ekstra gøy og gir meg som person mye. Følelsen jeg får av å nå et nytt personlig mål, besøke en ny destinasjon eller nå en ny topp, er en fantastisk følelse. Denne følelsen blir jo selve belønningen i seg selv. Det å skape nye turminner og opplevelser setter jeg veldig høyt.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Min drømmedestinasjon er definitivt Nepal. Målet mitt er å reise ditt i september. Landet har 10 av verdens høyeste fjell som i seg selv er veldig spennende. De har en fantastisk natur og en gammel og tradisjonsrik kultur jeg gjerne vil oppleve. De har fem klimasoner – noe som gjør det mer krevende å bestige fjellene – som igjen gjør det mer spennende. Jeg får faktisk litt sommerfugler i magen og en lykkelig følelse av å tenke på det.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Jeg synes at alle, så sant de er friske, bør være litt ute hver eneste dag. Det er selvsagt dager hvor jeg omtrent ikke er ute selv, og det er lov det, men da kjenner jeg også hvor trøtt og uggen jeg blir.

Sett deg realistiske mål – hva vil du få ut av turen og hva er det som er målet ditt? Lag en plan for hvor du ønsker å gå på tur og hva du ønsker å oppleve. De fleste har en skog eller et fjell i sitt nærområdet som er et kjempe utgangspunkt til å benytte seg av.

Sørg for å ha riktig og nok utstyr. Alt fra en god sekk til gode fjellsko / tursko. Dette er alfa omega for å skape gode turminner. Det å få gnagsår eller ha en vondt sekk kan gjøre en tur til det negative.

Få en god oversikt over ruten du skal gå – uavhengig av hvor krevende ruten er. Det gir motivasjon av å se hvor du befinner deg og i tillegg kan jobbe med deg selv mentalt om det er krevende.

Bruk kart, kart er gøy!

Bruk god tid, ikke hast deg og start i det små.

4. Hva drar du aldri på tur uten?
For å få best mulig utgangspunkt for mine turer er det tre ting jeg aldri reiser uten – to ekstra par sokker, et ekstra par hansker og i tillegg en ekstra ullgenser om det så er sommer og varmt. Dette er tre ting jeg aldri ville vært foruten om jeg virkelig hadde fått behov for det. Ja – jeg er nok en fryse pinne.

I tillegg er jeg veldig glad i GPS klokken min, denne følger jeg med på underveis.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Jeg ønsker å vinne, da jeg vil få muligheten til å finne og skape tidenes årsminne. Jeg ønsker å være en fristerinne, for alles nye turminne. Jeg er ellers en hverdagskvinne, som ønsker muligheten for å vinne. Jeg ønsker å bli stemt frem videre da jeg er en person som gjerne vil inspirere andre til å bli glad i friluftslivet og se verdiene i hva dette kan gi deg.

Topper, fjell og friluft er noe jeg elsker. Ved å kunne bli «Årets turjente» vil dette kunne gi meg en ekstra verdi til å gjøre de tingene jeg akkurat liker og videreføre dette videre til dere andre. Det å få muligheten til å realisere flere drømmer, mål og opplevelser og gjenskape mine turminner og opplevelser videre til andre igjennom blogg og andre medier er noe jeg har veldig lyst til.


Rikke Wølneberg / @rikkeantonie

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
For meg betyr det å være på tur mye; gode naturopplevelser, mestring, glede og spenning. Dette i kombinasjon med gode turvenner er uslåelig. Spontanitet og følelsen av å være uavhengig og fri fra alt stress, gjør at turene beriker livet mitt.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Jeg trenger nødvendigvis ikke reise langt for å få fantastiske naturopplevelser. Etter fire år i Sogndal har jeg bitt både bortskjemt og avhengig av natur i umiddelbar nærhet. Fra februar av går ferden videre til Lofoten på halvårskurs på Nordnorsk klatreskole. For øyeblikket er Lofoten min drømmedestinasjon, og jeg kan nesten ikke vente med å utforske fjellene, klatre og stå masse på ski.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Mitt beste tips er å være spontan, hiv deg med. Ikke vær redd for å bli skitten under neglene –du kan vaske dem når du kommer hjem. Still spørsmål og lær av andre som har mer erfaring enn deg selv. Ha med nok mat, så du holder blodsukkeret stabilt og energien oppe gjennom hele truen. Ellers er mitt beste tips å ta deg tid til å nyte naturen og sette pris på øyeblikkene.

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Min gamle rosa tursekk som har vært med meg på alle turer siden jeg oppdaget friluftslivet. I den har jeg alltid en kvikklunsj, tørr ulltrøye, ekstra sokker og sikkerhetsutstyr. Solbriller og leppepomade med solfaktor er også veldig viktig. Om våren glemmer jeg aldri hurtigglider til skiene.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Etter ett år på folkehøyskole og bachelorutdannelse innen friluftsliv, samt årstudium i reiseliv, er jeg nå i ferd med å bygge på friluftslivsutdannelsen min ytterligere. Jeg elsker å være på tur og drømmen er å kunne leve av dette i fremtiden. Jeg er veldig stolt og ser på denne nominasjonen som en flott mulighet til å inspirere andre jenter til å komme seg ut på tur og få gode opplevelser.

Å vinne både en tur, turutstyr og få mulighet til å dele mine mange tanker omkring friluftsliv med andre turjenter vil være utrolig gøy. Jeg håper du har lyst til å stemme på meg og bli med på eventyr i fremtiden ?


Guro Fardal / @gurofardal

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Det å reise på tur betyr alt. Når eg er ute i fjellet finner eg ein ro som eg ikkje får noken anna plass. Det trenger ikkje alltid å vere store fjelltoppar og ekstreme turar, sjølv om det er det eg likar best. Heldigvis bur eg i fantastiske Steigen, der eg berre kan gå ut døra og rett opp i fjellet.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Min drømmedestinasjon er Mont Blanc. Eg likar best bratte tøffe turar, som gjerne inneholder litt klatring. Eg har aldri vert i alpane, men i juli i år har eg, kjæresten min og broren hans med forlovede tenkt å gå Mont Blanc. Dette er ein tur som vil gi fantastiske opplevelsar, men også ulike utfordringar, noko eg likar veldig godt.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Eg har ikkje alltid vert eit friluftsmenneske sjølv, så eg har kjent på den følelsen å ikkje vite kvar ein skal begynne. Mitt tips er å søke på nett, gjerne på turjenter.no for å få litt meir kunnskap, eller snakke med venner og bekjente som du veit likar å gå på tur. Det er også viktig å lese litt om turen du tenker å gå før du reiser dit, då slepper du store overaskelsar undervegs.

Det eg lærte mest av var å reise ut aleine og prøve meg fram. I begynnelsen hadde eg lite utstyr, men klarte meg veldig fint! Ein trenger ikkje så mykje for å få til fine turar. Du kan også spør andre som går på tur, om du kan få vere med. Eg har fått fleire meldingar frå venner og bekjente som kunne tenkt seg å bli med på tur, og det synes eg er veldig kjekt!

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Eg kan reise på tur utan det aller meste, men eg passar alltid på å ha med meg nok kle. Ein blir svett på tur, og været kan snu fort. Vist du fryser, blir det ikkje noko kjekk tur.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Eg håper at folk stemmer på meg fordi dei synes eg inspirerar dei til å reise på tur. Eg har lyst å kunne nå endå fleire, og oppmuntre til å gå på tur sjølv om ein ikkje har så mykje utstyr og kunnskap. Livet mitt har blitt betraktelig bedre etter at eg byrja å reise på tur, og eg trur det er mange der ute som kan bedre livskvaliteten sin vist dei byrjar å utforske litt og kjem seg ut meir.


Sara Ratkje / @sarafjellgeit

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Det betyr enormt mye! Det øker livskvaliteten enormt. Mestringsfølelsen det gir å bestige enda en topp kan nesten ikke beskrives med ord.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Drømmedestinasjon er for meg Galdhøpiggen. Det å gå på Norges høyeste fjell vil være en utrolig ting å gjøre, å ingenting slår norsk natur!

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Det viktigste er å sette seg oppnåelige mål. Ha et overordnet mål men også små delmål på veien. Begynne i det små og avansere etterhvert!

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Drar aldri på tur uten kamera! Det å kunne se på bildene fra turen etterpå og drømme seg bort og tilbake er bare helt herlig.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Stem på meg for jeg får vanvittig mye motivasjon av denne kåringen og setter uendelig stor pris på å være nominert! Turutstyret hadde vært helt eksepsjonell å ha med seg når jeg i 2017 skal MASSE på tur 🙂


Linn Tonje Stølås / @linnto

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Å være ute på tur er noe av det kjekkeste jeg vet. Spiller ingen rolle om det er korte – eller lange turer. Også betyr det total avkobling for meg. Jeg har en ganske hektisk jobb i hverdagen, så det å komme ut i frisk luft er litt sånn terapi. Også blir hunden min kjempe fornøyd.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Hvor skal jeg begynne? Jeg har veldig mange steder jeg vil dra til. Jeg er en såkalt “fjelljunkie” som jakter for det meste høydemetre. Lofoten har jeg vært i to ganger og kommer garantert til å dra tilbake dit mange ganger. Både sommer og vinter. Det er paradis på jord med muligheter for fotturer, klatring, padling og ski. Planen var nå på nyåret å besøke Tromsø for første gang og gå toppturer på ski, men grunnet kneskade må jeg dessverre utsette den drømmen til neste skisesong.

Ellers må jeg tilbake til Nepal og da bestige Ama Dablam. Jeg var i Nepal for 1år siden og ble storm forelsket i fjellene, naturen og folkene der.

Jeg skal snart ha min siste operasjon på kneet og få nytt korsbånd, så mitt drømmemål i 2017 er å klare å trene meg så godt opp at jeg kan stå på toppen av Mt.Blanc i september!

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Bare gjør det. Ikke tenk for mye. Å dra på tur skal ikke være stress. Det trenger nødvendigvis ikke være så langt man trenger å reise for å få de fine opplevelsene. Ta med primus og lag middagen ute f.eks. I ukedagene der jeg skal på jobb dagen etter telter jeg i nærområdet.

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Potesokker. Hunden min Luna er alltid med så lenge det ikke er klatring involvert.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Utrolig stas å være nominert til årets turjente. Veldig kjekt at jeg kan være med på å inspirere og motivere andre til å være mer ute og ha det artig på tur.

Også er jeg veldig imponert over meg selv, at jeg faktisk har vært på så mange fantastiske turer det siste året uten korsbånd. Skade trenger nødvendigvis ikke være et hinder, det føler jeg at jeg har bevist. Her må man tenke positivt og kreativt, – og eventyrene vil stå i kø ?


Hege Enge Dekkerhus / @turhege

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Betyr alt! Friluftsliv og turer ut i naturen er min medisin, meditasjon og motivasjon. For meg er det til stor inspirasjon å være ute å oppleve naturen, Kjenne at jeg lever, nyte frisk luft uansett vær, samle på turopplevelser og høste inn hærlig god energi som naturen gir meg.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Svalbard helt klart! Å kunne kombinere topptur og padletur i en eller flere uker i arktiske forhold ville for mæ være “dream come true”. Kjenner jeg blir rørt bare ved tanken på de turopplevelsene det ville gitt mæ.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Ikke tenk så stort! Ikke tenk at turer må være på høyeste fjell eller lengde. Gå en tur i nærområdet. Fin ditt lille sted! Ta kontakt eller meld deg inn i turlag i området å bli med på arrangerte turer. Da er du i trygge hender og vil lære masse nyttig for dine tureventyr i ettertid.

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Førstehjelpsutstyr, klær, mat og drikke. Bruk fjellvett uansett korte eller lange turer!

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Fordi jeg er ei allsidig turjente til lands og til vanns, med og uten ryggsekk, alene, med andre og med barna. Små turer, lange turer, høyt og lavt, innland og utland. Å være turjente er min religion!


Anniken Opdal / @anniken.o

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
For meg betyr det å være ute på tur så mangt. Jeg bruker naturen til trening, jakt, samt en arena for adrenalin, mestringsfølelse og nye opplevelser. I en stressende hverdag som masterstudent er naturen den perfekte arena for avkobling og rekreasjon. I naturen kan jeg helt mutters alene bli dronningen av ett fjell eller å skape nye minner med gode venner. Naturen for meg er den beste arena for nye bekjentskap! Naturen i Norge gir meg både sjelero og hjertet i halsen. Fra å ha dødsangst opp Svolværgeita til å nyte en avslappende kaffe rundt bålet i skogene i Trønderlag. Jeg føler meg også utrolig heldig som har fått oppleve alt det jeg har gjort, og ser frem mot nye opplevelser i årene som kommer.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Min drømmedestinasjon er Norge! Jeg synes landet vårt har en unik sjarm med stor variasjon som aldri slutter å overaske meg. I vår skal jeg og min kjæreste vandre inn i Dividalen på fjellski for å sove i telt, isfiske og nyte naturen uten instagram og snapchat. På listen videre tenker jeg å utforske Saltfjellet, Rago, Seiland og Reisadalen, noen av Norges mest urørte villmarker. Jeg drømmer også om å være på tur over lengre tid, ikke bare en uke – da får man virkelig satt kunnskapen på prøve, kjent på om utstyret fungerer, hvordan det er å rasjonere mat og leve det enkle liv.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Jenter: aldri tro at du ikke klarer det! Start i det små, begynn gjerne med overkommelige fjellturer på fine topper som gir deg den gode mestringsfølelsen samt utsiktspanorama. Vær kreativ: spis middag ute, les på eksamen, dra på en fin date eller ta løpeturen langs en sti på fjellet. Lån utstyr om det trengs, begynn med korte turer, snakk med kjentfolk, ta med venner og last ned norgeskart-appen for å finne nye stier i nærområdet og langt til fjells. Mulighetene er uendelige! Finn det som motiverer deg og utnytt det. Mitt aller beste tips er å finne ut hvordan du vil utnytte naturen slik du trives best!

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Jeg sørger alltid for å ha med meg næring på tur, en sulten nord-trønder er ikke noe dere vil møte til fjells. Ellers drar jeg heller aldri på tur uten å ha et mål eller en plan for dagen eller dagene ute. Jeg motiveres av delmål som enten å nå en fjelltopp eller ett fiskevann. Med en plan går gjennomføringen mye enklere. Raske shades og blistex er også gode turkamerater. 

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Ei real turjente for meg er ei jente som det er trøkk i, tøff, ærlig og ikke redd for å få litt skitt under neglene. Hun skal kunne være ute i snøstorm til postkortvær. Ei ordentlig turjente skal ha omtanke for andre og miljøet rundt seg der «sporløs ferdsel» er en av hovedreglene. Ei slik turjente, som meg, vil alltid stoppe opp for en prat, eller være behjelpelig om det trengs. Dersom jeg skulle være så heldig å bli årets turjente kan jeg bidra med både råd om mensen eller gnagsår på tur, eller hvordan du kan trives best mulig ute i naturen. Om du vil være med meg videre på tur ønsker jeg å gjerne inspirere, dele opplevelser og erfaringer med deg!


Ingrid Aarstrand / @ingridaar

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Det betyr at jeg kan legge meg om kvelden med et smil om munnen. Og det føles skikkelig bra!

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Lemonsjøen i Vågå er min drømmedestinasjon. Der kan jeg kjøre ned fjellsider og gå på langrenn om vinteren. Mens om sommeren kan jeg få lufta både stisykkelen og kajakken. Det er stas!

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Smør deg ei brødskive med brunost og ta den med ut, da har du en god start!  Ta gjerne med deg en venn eller venninne, det gir ofte dobbeleffekt. 

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Noe godt i sekken. 

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Fra jeg var helt liten har jeg blitt tatt med ut på tur av mine foreldre, noe jeg er veldig glad for. Jeg har også vært så heldig å få vokse opp i fjellbygda Vågå, som har et eldorado av turmuligheter. Det har gjort at jeg i dag verdsetter alle mulighetene naturen gir oss. Kan jeg gå på ski en dag, klatre en annen dag og kanskje sykle den neste, da har jeg det topp. Og ingenting er bedre enn å spise middagen utendørs. Jeg håper at jeg kan være med å inspirere flere til å bli glad i naturen.


Tina Kasseth / @tinakasseth

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Når en er så heldig å vokse opp med en tur- og treningsglad familie, har dette også blitt en del av meg, ergo betyr det mye. Jeg finner alltid tid til tur og trening, rett og slett fordi det gir meg glede, påfyll av ”lagrene” og minner i banken. Å være ute på tur betyr avkobling, tid til tankegang, livsglede, opplevelser med mennesker rundt meg, mestring men også utfordringer som jeg er så glad i.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Per dags dato er min drømmedestinasjon Romsdalshorn i Romsdalen. Grunnen er at jeg gjennom de siste 7-8 årene har blitt enormt fascinert og glad i Romsdalen som turområde, samt at destinasjonen har fanget min oppmerksomhet siden jeg fikk øye på fjellet. Jeg, som mange andre, har høydeskrekk og skulle jeg klare å nå toppen ville det gitt meg stor, stor mestringsfølelse.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Mitt beste tips er å tenke enkelt. En trenger ikke reise land og strand for å få gode turopplevelser, heller ikke betale dyre dommer. Kjøp et kart/søk på nettet over området du vil besøke, skaff oversikt og tenk hva du vil få ut av turen. Bruk Finn.no eller andre bruktmarkeder for å få tak i det nødvendige.

Ekstra gode opplevelser får du kanskje dersom du søker etter det lille ekstra på turen, det kan være seg alt fra en soloppgang eller å lage/ta med favorittmatretten ut i det fri. Ta med en god venn, eller kanskje dra alene; en oppdager gjerne da at turerfaringene inntar raskt. Viktigst av alt – sørg for en progresjon som gir mersmak, ikke avsmak!

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Fyrstekake.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Jeg håper å kunne være en inspirasjonskilde til turglade der ute, erfarne som uerfarne, gjennom bilder, fortellinger og hvordan jeg er som menneske. Jeg som stor patriot av eget land, ønsker å formidle turglede og mulighetene som finnes for å benytte seg av det rike friluftslivet i Norges land. Jeg ønsker å kunne dele mine verdier og holdninger til naturen i Norge, og hvis mulig; være et bindeledd mellom deg og turmålet.  


Helle Holt / @helleholt

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Å være ute på tur gir livet mening. Mening i form av nye naturopplevelser og nye mennesker, påfyll av energi gjennom aktivitet, og frihet. Frihet fra hverdagslivets mas og tjas, fra arbeid, plikter og den evige tilgjengeligheten. Å være på tur, underveis, med eller uten et mål, gir dagen glede og sommerfugler i magen. For meg er alle turene, både de korte og de lange, de våte og de kalde, det som tilfører livet det lille store ekstra. Turene er alltid forbundet med glede, stillhet, refleksjon og opplevelser. Jeg elsker det!

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Målet mitt har aldri vært å gå lengst, klatre høyest eller bestige flest topper. Jeg liker hverdagsturene, med kakao på termosen, dunjakka på skrotten, og solbrillene på nesa. Selv om det er flest hverdagsturer i min historie, er ønsket og målet mitt for det kommende året å få flere netter i soveposen, enten under åpen himmel eller i telt. Drømmeturen er Hardangervidda på langs, med fjellski, pulk og en hel mage full av sommerfugler!

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Mitt beste tips er; Først av alt, finn ut hva du liker å gjøre på tur! Ski, topptur, fottur, telttur, klatring, padling, jakt osv. Oppsøk miljøer som deler din interesse, og søk etter informasjon, lærdom og erfaring som gir deg selvtillit til å dra på de turene du drømmer om. Deretter er det bare å dra på tur, så ofte du kan. Bli kjent med naturen, kjenn på de fine opplevelsene, alt det gode naturen gjør og byr på. Dette vil gi deg trygghet og inspirasjon til nye turer! Alle jenter kan bli en turjente!

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Jeg drar aldri på tur uten kamera. Jeg har alltid hatt en stor interesse av foto, og drar aldri på tur uten muligheten til å fange de gode øyeblikkene. Jeg elsker å dele opplevelsene og å inspirere andre til å dra på tur gjennom bilder!

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
«Årets Turjente» – Stem på meg fordi jeg er ei skikkelig turjente med et brennende ønske om å inspirere flere jenter til å bli med ut på tur! Jeg vil ta dere med til ukjente perler og gi turtips til det gode turlivet, på mange ulike måter!


Moa Hundseid / @moahundseid

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
All tida mi og alle penga mine går til tur og friluftsliv! Alt handla om å tilbringe so mykje tid som mogleg ute i naturen og skape nye minner i lykkeleg tilstand! INGENTING gjer meg so lykkeleg som kvart øyeblikk eg får nyta tida mi i det fri. Kjenslane til friluftlivet har gitt meg den moglegheita å forstå kva ein lykkeleg tilstand er!

Før eg begynnte å vie livet mitt til friluftslivet hadde eg ikkje aning kva det å elske tyda, no har eit vidt spekter av kva dette ordet og kjensla tyde.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Verden er min lekeplass! Eg har tusenvis av drømmar og drømmedestinasjonar! Sjølv om mange drøymar og reiser har tatt meg til norddelen av jordkula. Har eg tilbriga mange reiser i sør også. På tur blir det alltid danna ein ny tur, det er ein evig trang til å oppleve nye destinasjonar og utfordringar!

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Å gji litt meir faen! I naturen har det ingenting å sei om du har strait A’s, mange likes på sosiale medier, utdanning, og det som bør vara innafor den normale levestandaren! Det einaste naturgudane ønske frå deg er respekt, ydmykhet og eit stort smil til gjengjeld! Har du vilje til å få til det du ønske, har du alt du treng for å nå veldig langt i ekspedisjons og turlivet!

Husk at det er berre ein sjølv som kan skape drøymar og følje dei, tenk på deg sjølv før du vil gjere andre tilfreds med livet ditt. 

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Om eg reisar på ekspedisjonar til Grønland, Alaska, Chile, eller Nepal har eg som regel den same viktige gjenstaden med meg som om eg skulle vara på tur i vestlandsfjella heime i norge. Den har støtta meg i mange tunge stunder blant snøstorm og ulike utfordringar på tur, auka trivselen i teltet betrakteleg! Blandt dei mange dagane på norge på langs sette eg ein rekord på nette 800 gram, etter alt nødvendig utstyr er pakka har eg alltid med MELKESJOKOLADE!!

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Fordi eg vil visa jenter at dei har like mykje å tilby av psykisk og fysisk styrke i tur og ekspedisjonsverden. Alt står på viljen, den vil ta deg ut på store vidder, høge fjell og inn i stor villmark!


Maria Stray / @mariastray.no

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
ALT! Jeg har fått et helt nytt syn på livet og glede ved de enkle tingene etter at jeg fikk interessen for friluftsliv. Jeg har oppdaget roen, og gleden ved de enkle tingene, som det er så lett å sette pris på når man er på tur. Hverdagslige problemer blir små, på tur handler det om varmen fra bålet, et napp i fiskestanga eller sola som skinner for første gang etter dagevis med regn som betyr noe. Det er på tur jeg får ordentlig puste og samle krefter til hverdagen!

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Det må være i Norge, fordi vi har et så vakkert og variert land! Men det er vanskelig å velge bare en destinasjon. Jeg har vært mye på tur både i nord og sør, da jeg kommer fra Kristiansand og har gått på Pasvik Folkehøgskole i Finnmark. Vestlandet er den delen av Norge jeg har vært minst på tur i og derfor er dette min drømmedestinasjon, jeg vil gjerne oppleve den unike naturen både sommer og vinter!

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Det viktigste er å komme seg over dørstokkmila. I dag finnes det haugevis av blogger og nettsider man kan finne informasjonen man trenger for å komme i gang. Jeg var selv ei skikkelig byjente før jeg dro på folkehøgskole, hvor jeg lærte alt jeg trengte for å drive et aktivt friluftsliv på egenhånd, dette anbefaler jeg på det varmeste!

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Kamera og tykk ullgenser, jeg hater å fryse og selv på sommeren kan det bli kaldt! Kamerat er alltid med, fordi jeg elsker å formidle turopplevelser og da er bilder en viktig del av dette.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Da jeg startet med friluftsliv var jeg som sagt ei skikkelig byjente. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg skulle pakke i sekken for en dagstur, og langt mindre en langtur. Jeg opplevde utrolig stor glede ved mestre mer og mer av friluftslivet etterhvert som jeg lærte nye ting. Dette vil jeg gjerne dele videre med andre unge som er i samme situasjon som jeg selv var i. Tittelen som “Årets turjente 2016” ville hjelpe meg å nå ut til flere. Hvis du også er interessert i å dele friliftslivets gleder med andre håper jeg at du vil stemme på meg, slik at jeg kan nå ut til flere!


Mia Gylseth / @miagylseth

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Å være på tur er for meg en uvurderlig måte å vedlikeholde god fysisk og psykisk helse på – uavhengig kort eller lang tur. Friluftsliv gir bevegelse og inntrykk jeg ikke får innendørs og som setter meg i stand til å prestere bedre i hverdagen. 

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Å oppleve eksotiske Færøyene! Som øyværing elsker jeg følelsen av å være omgitt av hav og høye topper – der naturen bestemmer.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Instagram er en god inspirasjonskilde. Mitt inntrykk er at spesielt jenter er glad i å dele turbilder. Søk opp området du er interessert i, spør om tips og om å få slenge deg på!

På den lokale sportsbutikken finnes det dessuten ofte noen med god oversikt og tips til turlystne.

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Tørrfisk og vann! Ingenting kan måle seg med hva man får igjen for en liten pose tørrfisksnacks 😉 Det byr dessuten på mange spennende bekjentskaper med to- og firbeinte;-)

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Ved å dele turbilder er det veldig gøy å være en pådriver for at flere finner glede i naturen. En stemme til meg som «Årets turjente» er en stemme til turene som gamle fjellsko fra boden kan by på, turer som passer for de fleste og som byr på mektige naturopplevelser. Ikke minst er det en stemme til elleville Nord-Norge!


Bodil Gilje / @bodildall

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Mestringsfølelse, nye erfaringer og minnerike opplevelser! Jeg er egentlig veldig mørkredd, men har blitt ganske mye tøffere etter mange netter i skogen. Det er veldig tilfredstillende å lære at jeg kan klare meg selv – tenne bål, få fisk, bruke kart og kompass og ikke minst å sette opp telt i mørket med sterk vind og pøsregn. Hver eneste tur gir gode minner, og helt nye erfaringer som jeg kan ta med meg videre.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Alaska! Jeg var der i høst og kribler etter å dra tilbake! Et så stort land, med så utrolig mye fantastisk villmark må utforskes mer. Jeg sov en del i telt da jeg var der i høst, både i skogen og på snøvidda i nord, og jeg har veldig lyst til å dra på en skikkelig lang telttur i villmarka, men en vintertur hadde også vært rått. Litt mindre bjørn å passe seg for:) Ellers står både Finnmark, og Skottland høyt på lista.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Bare begynn i det små:) Man trenger ikke dra på langtur i fjellet første gangen, men ta en dagstur eller prøv en natt i marka for å se om du har pakket med det du trenger. Skriv ned ting du oppdager at du skulle ha pakket med deg, og lag en pakkeliste som du kan bruke til neste tur. Polarbrød og pålegg er feks. enkel og lett mat hvis man ikke er helt komfortabel med gass og brenner. Det lureste er kanskje å bli med en turjente på tur en gang;) Så slipper man å stille med Primus og alt annet ekstrautstyr med én gang, og kan lære litt underveis! Og selvfølgelig lese bloggen til turjenter.no, da. Der er det jo masse bra tips! 

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Mat! Jeg er et matvrak. Jeg har et Reinsfjell Superlight-telt, et superlett liggunderlag, og pakker minimalt med ting – borsett fra mat. Jeg kan fint bære med meg 8 egg på flaske, fire pakker bacon og to bokser tomatbønner + uendelig med sjokolade, kaffe og pannekakemiks osv., og ende med en sekk på over 25 kg. Men det er verdt det:) Jeg elsker å kose meg med mat på tur og kan bruke timesvis på frokosten. Man blir jo bare sterk av å bære rundt på tung sekk i fjellet uansett.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Året 2016 var et litt spesielt år for min del. Det ble slutt med samboeren min, som jeg var en del på tur med. Og det var nok litt av grunnen til at jeg fikk et behov for å ‘klare meg selv’. Jeg savnet å dra på tur, og skaffet meg det jeg manglet at nødvendig utstyr og dro til skogs:) Én telttur ble plutselig til veldig mange turer, og totalt sov jeg vel ute minst 25 netter i fjor. Både på fjellet, i marka og i Alaska. Man blir visst litt avhengig når man først kommer i gang:) Underveis har jeg oppdaget at jeg har mange gode venninner som også elsker turlivet, og i løpet av året har vi blitt en skikkelig fin gjeng med turjenter (#turjenter_Oslo). Så å bli kåret til ‘Årets Turjente 2016’ hadde satt kronen på et år jeg aldri kommer til å glemme, og som sannsynligvis var starten på mange år med turopplevelser fremover.

I tillegg trenger jeg sårt et vintertelt! Jeg bruker foreløpig mitt Reinsfjell Superlight-telt på vinteren også, da det er litt dyrt å få turdilla. Så det er vel en viss fare for at teltet og jeg blåser avgårde neste gang jeg overnatter på vidda:) Det rev godt i husveggen da jeg var på Hardangervidda i oktober, for å si det sånn! Så den premien hadde ikke vært så dum:)


Rebecca Hjellegjerde / @rebhjel

1.  Hva betyr det for deg å være ute på tur?
Det handla om å bruke naturen på ulike måtar: Gå lange tura som Grønland, korte tura i ein hektisk kvardag eller delta på konkurransar i den fantastiske norske naturen som for eksempel Trollveggen triatlon. Det kan være å nyte den rolige stemninga og vinden som blafrar utanfor teltet, ligge i soveposen å la seg fascinere av stjernehimmelen eller en liten dagstur i skogen med dagens middag. Nyte friheta, oppleve naturen, og lite bekymringar er fantastisk. Eg liker livet mitt i kvardagen, men det tar ikkje lang tid før eg får turabstinensar og lengtar etter det enkle livet.

2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor?
Eg har mange km og høgdemeter i beina og har enda fleire drømmedestinasjonar eg ønska å gjennomføre og oppleve. Men for å være heilt ærlig så er ikkje namnet på toppen, eller landet så viktig for meg. For meg er en tur optimal om eg er ute i frisk luft enten aleine eller med venner der stemninga er god og latteren sitter laust. Gjerne en sjokolade og kopp kakao i handa og en sovepose som er klar for natta. Om en har dette, kan vi like så godt være i Nordmarka.

3. Hva er ditt  beste tips til jenter som gjerne vil dra mer på tur, men ikke vet hvor de skal starte eller hva som skal til?
Tru på dokke sjølv. Begynn i det små, opplev mestring med det du gjør. Begynn med å gå helgetura i marka, ta med sekk og primus, og lag deg mat ute. Ikkje være redd for å spørje andre om råd og tips. Dei fleste synes det er kjekt når nokon spør og vil nok gledelig dele sin kunnskap. Bruk nettsider som ut.no, dnt.no for turtips. Ta det steg for steg. Ein trenger ikkje nødvendigvis krysse Grønland eller gå Norge på langs for å være ei turjente.

4. Hva drar du aldri på tur uten?
Sida eg jobbar i ambulansen så er eg litt yrkesskada og tar derfor alltid med førstehjelpsutstyr. I tillegg til dette er alltid lommelykt, kniv, fyrstikker og dopapir med.

5. Hvorfor skal man stemme på deg til “Årets Turjente”?
Eg trives med å spre glede, snu en kvar situasjon til det positive og alltid klar for et nytt eventyr. Eg ser mulegheiter der andre ser begrensningar. Eg setter meg mål, både store og små, og ønskjer å inspirere andre jenter til å også tørre å gå utanfor komfortsonen sin. Eg viser at tur og friluftsliv kan nytast både som kortreiste turar og som lange eventyr. Nøkkelen både her og i kvardagen er jo balanse.


 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this