Heldigvis blir det Norgesferie i år også! Her er vår lille vestlandsturné fra i fjor, kanskje den kan være til inspirasjon?

Vi kjørte fra Bø i Telemark, og endte i Oslo. Totalt kjørte vi ca. 1700 km på åtte dager. På en slik tur blir det myyye kjøring, så vi la inn en hel haug med stopp langs veien for å se på ulike severdigheter. Under ser du ruta vår!

Tips 1: Bondhusvatnet

Første dagen kjørte vi fra Bø til Voss. Da passet det fint med en rømmegrøt- og bollestopp på Mjonøy Bakeri i Vinje før ferden gikk videre over Haukelifjell. Fra Odda tok vi av fra E134 og kjørte mot Sunndal og Bondhusbygda på Fv551. Ved inngangen til Bondhusdalen finner du parkeringsplass og herfra følger du grusvei opp til Bondhusvatnet.

Selve gåturen er hverken lang eller bratt, så den passer for de fleste. Liten innsats for et fantastisk skue over vannet og mot Folgefonna!

Gunhild står ved Bondhusvatnet. To robåter ligger på vannet.

Tips 2: Aurland og Lærdal

Dag to ble en kjøreetappe fra Voss til Loen. Det ble en del stopp på veien, for det er mye fint å se! Først kjørte vi straka vegen til Aurlandsvangen, en hyggelig liten bygd ved fjorden. Derfra kjørte vi opp til det kjente utkikkspunktet Stegastein, før turen gikk videre over fjellet til Lærdal. Her spankulerte vi rundt i Gamle Lærdalsøyri, med sine vakre gamle trehus og små butikker.

Turjentene på Stegastein.

Tips 3: Ulvesund Fyr og Kannesteinen

Fra Loen kjørte vi videre til Vågsøy i ytre Nordfjord. Her skulle vi nemlig overnatte på Ulvesund Fyr og se på Kannesteinen! Her fikk vi servert fiskesuppe og klappet de to skjønne geitene som beiter utenfor fyrstasjonen.

En av geitene stikker snuten gjennom gjerdet. Fyret i bakgrunnen.

Så kjørte vi til Kannesteinen, som ligger i bygda Oppedal, ca. 10 km fra Måløy sentrum. Parkering finner du rett ved steinen, så her slipper du å snøre på deg fjellskoa. Helene hadde brukt mye tid på å tenke ut hvordan vi skulle klare å komme oss opp på steinen. På et tidspunkt forslo hun at vi måtte pakke med oss stige for å være sikre på å klare det. Det gikk heldigvis uten, etter litt om og men fikk vi dratt hverandre opp.

Steinen er tre meter høy og har blitt formet av havet over tusenvis av år. Ganske gøy og fascinerende!

Gunhild, Helene og Stina står oppe på Kannesteinen.

Tips 4: Vestkapp og Ervika

Siden vi først var så langt vest tenkte vi “hvorfor ikke dra så langt vest som overhode mulig”, og la turen innom Vestkapp. Vi trodde nemlig at Vestkapp var Norges vestligste punkt, men det viser seg at det bare er Norges vestligste fjellplatå, 497 moh. Uansett, det var tåke og regnet hunder og katter så utsikten fikk vi ikke så mye ut av, men vi fikk servert nydelig mat i den hyggelige restauranten. En liten avstikker til Ervika rakk vi også!

Stranda på Ervika

Tips 5: Runde Fyr

Skal du kun gå etter ett av tipsene i dette innlegget, så må det være en tur til Runde Fyr! Det var så kult at vi har skrevet et eget blogginnlegg om opplevelsen. Les det for mer info!

Oversiktsbilde Runde Fyr

Tips 6: Lovatn og Raksætra

Lovatn i Stryn har du sikkert hørt om, og kanskje også besøkt? Denne innsjøen har blitt en “Instagram-favoritt” med sitt klare, grønne vann. Den nydelige fargen kommer fra smeltevann fra isbreene på fjellene, akkurat som ved Bondhusvatnet.

Vi tilbrakte en natt i telt her, og det ble både kveldsbad og morgenbad i det iskalde vannet!

Dagen etter gikk vi en tur til Raksætra, nok en bildevennlig lokasjon på turen. Doing it for the gram, som de sier. Turen starter på Oppheim mellom Stryn og Loen, her er det en stor parkeringsplass. Turen er ikke lang, men til gjengjeld veldig bratt! Vi brukte i underkant av en time opp, på merket sti. Flott utsikt!

Utsikt fra Raksætra

Tips 7: Vågå

Tiden var inne for å vende snuten sørøstover igjen, og for å bryte opp den siste etappen la vi inn en todagersstopp i Vågå. Det er litt slitsomt å kjøre og overnatte på nye steder hver natt, så da var det deilig å sjekke inn et sted uten å måtte stresse med avreise dagen etter. Her leide vi oss et lite hyttetun, og endelig fikk vi litt sol! Tok en liten tur opp på Blåhøe, bortsett fra det var det bare avslapping og kos. Anbefales om du har en lang returetappe på slutten av turen din!

Vi spiser middag ute på den fine setra vi leide i Vågå.

Helene på Blåhøe

Sjekk også ut disse innleggene om Norgesferier vi har vært på:

Med det vil vi ønske deg en riktig god sommer!

Har du spørsmål kan du sende oss en DM på Instagram:
@helenevaagsvoll
@ggaara

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this