Har du lyst å oppleve et lite eventyr i høyden uten å gå bratt og lenge? Vel da er Skyliften ved Hoven, Loen det rette stedet. Vinterstid eller sommertid. Det er mange tur og camp muligheter der oppe med en helt rå utsikt til blågrønne fjorder omkranset av høye fjell og fargerike solnedganger. Med hele 1011 meter rett opp i 7 m/s rekker du å se til alle kanter. Man kan definitiv forstå hvorfor det ble bygget en slik lift akkurat her.  

Planen var jo å overnatte i tre dager, men i det vi kom frem fikk vi vite at det blåste 17 m/s  oppe i høyden. Det blåste godt nede også. Vi tok en avgjørelse på at det beste var å drøye turen til dagen etter i håp om at vindforholdene løyet. Vi tok et annet alternativ som var Helset camping som ligger inne ved Lovatnet. Der fikk vi en herlig varm sommerkveld og natt på hele 20 grader. Det var så vidt jeg pakket ut vinterposen. Vi fikk også særdeles gode rabatter på overnatting siden vi var de eneste gjestene der. Makan til service innstilte folk inne i bygdene der.

Omgivelsene her inne er som et eventyr, rett og slett.

NOTIS: På denne tiden går det mye skred fra bratte fjellsider. Vi hørte opptil 4-5 skred første natten som også bar med seg mye stein. Vi lå i trygge omgivelser, men skal si det dundret bra. Verdt å tenke på når man skal sette opp telt der inne. Ta en kikk på omgivelsene og ikke telt under bratte fjellsider.  Vi så og hørte ganske mange ras tilsammen på denne turen, men aldri noe som utgjorde en fare for oss.

Turkokka i sving.

Dagen etter våknet vi til en like fin dag og vinden hadde løyet noe. Vi gledet oss til å komme opp i høyden. Ikke minst gjorde guttene det, som ikke har mistet vinterpelsen ennå. Vi var også noe spente på hvordan hundene ville takle turen opp liften, men det gikk helt uten knurring og murring. Liften går veldig stille og rolig. Liftfører Kenneth hjalp oss både inn og ut med alt utstyret, og hundene fikk mang en kos bak øret.  Godt var det når den noe kaldere fjelluften slo mot oss. Vi hadde tenkt å skippe pulkene, men det er lettere å gå med pulk enn med en tung sekk på ryggen. Vi skulle heller ikke gå så veldig langt.  Dessuten ville vi få plass til ekstra godiser og annet rart. Så pulkene ble med.

Utsikten oppover ble jo selvsagt bare vakrere og vakrere. Mest imponerende der var utsikten til fjordene ved Olden og Loen. Vi svinget mot sørvest og bestemte oss for å gå mot Skredfjellet, en kort tur fra Skyliften. Det er bare et par hundre høydemeter å gå. Vi kunne også gå mot Staurinibba som ligg på 1379 høydemeter, men der var det i bratteste laget med pulk. Vi holdt oss i området Skredfjellet.

Området Stryn, Loen og Oldedalen byr jo på ei horde med turmuligheter. Du har bl.annet Skåla, Jostedalsbreen, Via ferrata Loen, enda et par isbreer og fjelltopper på rekke og rad.  Med en slik utsikt til fjord og fjell er det ikke så rart at dette området er en turistmagnet. Været er også mer stabilt der inne. Det er også mulig å gå fra Hoven til Skåla, men turen krever litt klatring eller klyving sier kjentfolk. Turen er også forholdsvis lang. Spør man karene på Skyliften får man mange gode turtips.

Til høyre for Skyliften og en liten gåtur nedover finner du denne utsikten mot Loen.
Helgens turteam. Birgitte, Orion, Nansen og meg.
Endelig fikk vi på skiene og kunne legge i vei.
Birgitte og guttene.
Greit å ta bilder i det litt slakke bakkene. Godt når det kommer en litt flat strekning….
Utsikt til Loen Skylift. Den ligger helt fantastisk til.
Fornøyde med teltplassen. Var ikke lett å finne et sted uten snøen var helt slush.
Utsikten til Olden var helt rå.
Majestetiske Skåla med sine 1848 moh. Der oppe kan du finne både hjerterom og husrom.
Gikk ikke lang tid før snøen smeltet både rundt plugger og stormmatter.
Ingen folk der oppe. Guttene sprang fri og koste seg glugg i snøen.
Reklame: Men denne karen her altså. Windburneren som han heter. En liten kar med futt i. Han gjorde snøsmelting til en lek. Under to minutter så var snøen smeltet og kokt. Min gamle brukte sånn ca i underkant av 10 minutter. Slik er den saken! Reklame eller ei!
Ettermiddagslys….
Dagen gikk altfor raskt selv om vi kom opp ganske tidlig.
Hornindalsrokken tar natten. For et fantastisk fjell å besøke.
Stille i leiren.
En stille stund i teltåpningen og en kaffekopp før man beveger seg ut er en fin start på dagen.

Vi våknet til et fantastisk lys klokken 0600. Men kroppen orket bare ikke gå ut av soveposen. Jeg visste med sikkerhet at jeg kom til å angre. Noe jeg selvsagt gjorde. Inne fra teltet så det ut som hele himmelen var farget rosa og lilla. Argh….at jeg aldri lærer. Men når du er stuptrett fungerer ikke hjernen som den skal…ikke min iallefall!

Ligge i teltåpningen å vifte med tær som lengter etter solstråler.
Flyttet frokosten og tok et slag sjakk ut på nøva med særdeles våte bein.
Når ikke flagget var oppe, brukte vi stikken flittig til å tørke både strømper, jakker og bukser.
Det gikk uten knall og fall på mine “konkurranse ski med feller” Tiden er inne for å investere i fjellski. Men siden turen var kort var det innafor denne gangen.

Vi tok siste natten i vakre Olden. Fant oss et egnet spot med egen badestrand. Fyrte opp windburneren og hadde en super kveld. Ut på formiddagen kom regnet og vi pakket pikkpakket og dro hver til vår kant.  Tre supre dager med supert turfølge!

Pytt i Stekepanne med Rørosmør, søtpotet, gulerot og løk var restemiddagen sin. Tasty!
Kveldstanker ved vannet.
Frokost utsikt ved Olden. Den natten gikk det også ras. Vi var usikre på hvor det kom fra og det tok aldri slutt. Lå nesten å ventet på en liten flodbølge….

Det blir nok et sommerbesøk med bare telt, ryggsekk og Nansen selvsagt. Takk Birgitte og Orion for en topp helg.

INSTAGRAM Birgitte: Friluftsminner

 

BLOGG: jillremme.blogspot.com

INSTAGRAM  : jilloieremme

 

Skyliften:

Det koster 450 kr tur/retur.

Det koster 75 kr for hund tur/retur.

Pulk er gratis.

Parkering er gratis.

En ekstra takk til Loen Skylift for særdeles god service! At dem hentet opp en lift kun for oss på returen var virkelig ikke mindre en fantastisk!!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this