Det optimale tarpkittet ser slik ut

Lite telt og plassmangel til alt utstyret? 

Med et lett innertelt og en tarp kan du lage deg en gapahuk med masse boltreplass under taket. På den måten er du sikret lett sekk og god komfort i leiren. Innerteltet utgjør den myggfrie sonen, og tarpen gir fullgod beskyttelse mot nedbør, både for deg, teltet og resten av utrustningen.

Vekt med Helsport Lofoten Superlight 3-mannstelt i kombinasjon med Bitihorn Tarp Superlight er 1,6 kg + 0,40 kg = 2 kg.

Bålet får sin fortjente plass i teltleiren

Det sies at bålet utgjør midtpunktet i leiren, men om man må avslutte kvelden for å gå inn i teltet blir det vel fort at teltet blir midtpunktet? Under tarpen kan bålets varme komme til sin rett helt til øynene glir ned og du går inn i drømmeland i samme takt som rødglødende flammer blir til kull og natta like svart.

 

Kondens er og blir et fremmedord for tarpere

På vinterturer er det vel sådd liten tvil om at det er varmere å oppholde seg inne i teltet når gradestokken nærmer seg tjue blå vs utenfor. Særlig om det i tillegg er vindfullt. Skal du derimot på en dagstur i marka, og vet at det er meldt klart, kaldt og vindstille så kan du uten problem droppe teltet og ta med deg tarpen for ei skikkelig deilig utenatt. Sett tarpen opp som en gapahuk slik at du ligger i le, lag mat, smelt vann og slipp spenstfri dunjakke og vått tøy som følge av kondens.

Perfekt tak over hengekøya

Er du nysgjerrig på å sove i hengekøye, også når det regner? Med tarp så slipper du å tenke på om soveposen blir våt i løpet av natta. Snakk om å være i kontakt med naturen? Det pisker på tarpen, vinden stryker deg over håret og du har 360 graders utsikt inn i naturen.

Les Ida Kathrine sine tips om å sove i hengekøye – hele året

Utsikt og godt utsyn over landskapet

Har du funnet deg et skogshold med utsikt utover et stille, nydelig vann? Eller med utsikt over byen du bor i? Under tarpen kan du nyte det fine skuet.

Du våkner i takt med sola 

Under «åpen» himmel våkner man gjerne tidligere enn man gjør når man ikke blir påvirket av lyset fra sola. Grålysningen kan tross navnet by på flott stemning under rød himmel, og dette i kombinasjon med fuglekvitter og morgenkaffe fra soveposen er vel en turopplevelse de færreste kan si seg uenig i at gjør godt for kropp og sjel.

Billig(ere) turopplevelse med tarp vs telt

Telt kan for mange føles tryggere enn å sove under åpen himmel, mange tenker også det er varmere og at det er lettere å holde oversikt over alle eiendeler. Det er på sett og vi sant, men er du en av de som har lyst til å sove mer ute? Skal du investere i sovepose eller telt? Mitt heteste tips er å investere i en god 3-sesongs sovepose og en lett, men robust tarp. Bruk det første uteåret på å lære deg å sove godt ute, ulike måter å henge opp og bruke tarpen (det krever litt trening og oppfinnsomhet å montere tarpen skikkelig dersom uværet skulle overfalle deg, og det er ikke like vindstille og temperaturbehagelig – men alt kan læres å like) og så kan du oppgradere til et telt.

HER finner du oversikten over tarpene fra Helsport

Spis lunsjen i ly

En tarp veier såpass lite at det ikke koster deg mange kaloriene ekstra å slenge en tarp i dagstursekken slik at du kan lage deg ly til lunsjpausen. På vinterturer graver vi gjerne levegg til lunsjpausen, men uten snø så må man enten sette seg i ly bak en sten eller henge opp en tarp på et fint sted. Beskytter lunsjgjengen fra sterk sol, regn eller vind.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this