Slik lager du scones på brenner | Turjenter.no

Slik lager du scones på brenner

Ingenting slår fersk bakst på tur! -og det er enklere enn du tror. Med disse enkle oppskriftene garanterer jeg at magen blir glad på tur!
Skrevet av: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
Publisert: 23.03.20

Jeg er av den typen som fort blir matlei og ønsker noe annet enn havregryn til frokost på tur. Derfor lager jeg ofte ferske scones på brenner til frokost eller til lunsj. På lange eller korte turer. Bakingen går raskt og mye kan forberedes hjemme. Oppskriftene er uten gjær, noe som forenkler bakeprosessen og gjør at du slipper å tenke på å heve deigen. Her kommer noen enkle oppskrifter på rundstykker/scones som garantert vil imponere turvennen/kjæresten din!

 

Scones, basisoppskrift:

150 g hvetemel

150 g grovt mel (sammalt rug/fibramel/grovmalt hvete – jeg varierer mellom disse, velg din favoritt)

-150 g lettkokte havregryn

-1 ts salt

1,5 ss bakepulver

2-3 dl kokosmelk

Oppskriften gir ca 10-12 scones

Bland gjerne sammen det tørre hjemme i en pose, eller i en lukket beholder. Hold dette tørt. Når du skal lage scones, sper du på med kokosmelk til du får en fast, men litt klissete deig. Trenger du mer væske, sper du på med litt vann. Form små boller med to skjeer, på ca 1 cm tykkelse. Stek disse i litt smør/olje i en stekepanne/kasserolle under lokk på svak varme og snu de hyppig. Stekes i ca fem minutter, til de har fått en gyllen farge og til de gir fra seg en hul lyd når du slår lett på de. Voila! Du har fersk bakst til frokosten! Server scones med litt syltetøy, nutella, eller annet favoritt pålegg, eller spis de som de er. Nommenom!

 

Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner6
Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner6

Bland sammen melblandingen i en pose eller i en tett boks. Spe på med kokosmelk når du er klar for å steke scones`ene. Bruker du en pose kan du gni på posen mens du sper på med kokos melk til du får en seig, men fast deig.

Bland sammen melblandingen i en pose eller i en tett boks. Spe på med kokosmelk når du er klar for å steke scones`ene. Bruker du en pose kan du gni på posen mens du sper på med kokos melk til du får en seig, men fast deig.

Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner8
Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner8

Sconsene kan fort bli litt svidd om en skrur på litt for sterk varme, så vær litt forsiktig med varmen og snu hyppig.

Sconsene kan fort bli litt svidd om en skrur på litt for sterk varme, så vær litt forsiktig med varmen og snu hyppig.

Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner4
Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner4

Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner3
Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner3

Voila, nydelige scones. Server med ønsket topping/pålegg, eller spis som de er!

Voila, nydelige scones. Server med ønsket topping/pålegg, eller spis som de er!

Ønsker du en søtere versjon;

Tilsett:

-2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Du kan gjerne tilsette hakket sjokolade, nøtter, rosiner, gresskarkjerner og diverse frø. Alt etter hva du foretrekker.

 

Andre alternativ til denne basisoppskriften er:

Tilsette raspet eple og kanel.

– Velg da den søtere versjonen av oppskriften, den med sukker og vaniljesukker i deigen.

 

Her er finnes det mange variasjoner, og det er bare fantasien som setter en stopper… Grovere eller finere scones.. Osv osv…

 

En av mine yndlings oppskrift på scones, er den som kommer nå. Men denne lager en enklest ved å røre sammen deigen hjemme. Denne deigen har jeg hatt med på tur og brukt den over  flere dager. Dette kan en gjøre så lenge det er noenlunde kalde temperaturer ute(siden den inneholder yoghurt).

 

Saftige scones med yoghurt og ingefær:

7 dl hvetemel

1,5 ts salt

4 ts bakepulve

4 ss sukker

2 ts raspet ingefær

3 dl yoghurt naturell

100 g smør, romtemp

1 dl gresskarkjerner

Tørkede tranebær.

Oppskriften gir ca 12 scones.

(Denne kombinasjonen høres kanskje litt merkelig ut, men bli ikke skremt; -den er helt fantastisk!)

 

Rør alt sammen til en seig deig. Pakk deigen ned i en lukket beholder/pose. Ta den med deg på tur, og stek den til frokost/lunsj/kvelds eller når det skulle passe seg. Disse smelter på tungen!

 

Form deigen med to spiseskjeer til små boller. Stekes i litt smør/olje på svak varme i en stekepanne/kasserolle under lokk på svak varme på brenneren. Snus hyppig. De er ferdigstekte når de har fått gylden farge, og hul lyd når du kakker på de(det tar ca fem min).

 

Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner5
Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner5

Venter på at godbitene skal bli ferdige....

Venter på at godbitene skal bli ferdige....

Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner7
Idakathrine Turjenter Sconespåbrenner7

Ferdige og klare for å nytes:)

Ferdige og klare for å nytes:)

 

Lykke til! Håper det smaker!

 

Tips: Lag deigen hjemme. Pakk sekken og dra på ut på tur i nærmarka. Dra på en «lavterskeltur»!  Stek scones på brenneren og bare kos deg ute i frisk luft med fesk bakst i magen. Det trenger ikke å være så avansert!

 

Følg meg gjerne på Instagram under navnet: idakathrine 🙂

 

 

 

 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 33 år
BOSTED: Trondheim
Maria Philippa Rossi19.03.19
ANNONSE
Julie Korneliussen06.10.17
ANNONSE
ANNONSE
Maria Stray Homme14.01.18
ANNONSE
Jill Kristin Øie16.12.18
Åste Innleggen02.07.19
ANNONSE
Julie Korneliussen14.04.17
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold11.02.18
Maria Stray Homme05.07.17
Maria Stray Homme14.02.17
Maria Stray Homme04.08.17
Jill Kristin Øie03.04.20
Maria Stray Homme04.03.19
ANNONSE
Julie Korneliussen18.07.17
Ingvild Paulsen Vie24.09.19
Maria Stray Homme13.06.17
Gunhild og Helene19.06.18
ANNONSE
Une Cecilie Oksvold13.05.18
ANNONSE
Gunhild og Helene20.11.17
ANNONSE
Julie Korneliussen15.05.17
Gunhild og Helene13.11.19
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this