Aktiv sommerferie? | Turjenter.no

Aktiv sommerferie?

Skrevet av: Team Ida
Publisert: 21.07.16

 

Sakte men sikkert begynner folk å returnere fra sin ferie, og du vet at din egen ferie nærmer seg. Snart skal du sette datamaskinen i dvalemodus for et par uker for å fylle ukene med akkurat det DU vil.

Det har vært sommer en stund per dags dato og mens noen drar på ferie sitter andre igjen på jobb og venter utålmodig på sin tur til å dra på ferie.  Kontorene blir tommere og datamaskinene går i dvalemodus. Tempoet går litt seinere enn vanlig, til og med Oslo er nesten ikke til å kjenne igjen med sitt usedvanlige rolige, deilige sommertempo.  Sakte men sikkert begynner folk å returnere fra sin ferie, og du vet at din egen ferie nærmer seg. Snart skal du sette datamaskinen i dvalemodus for et par uker for å fylle ukene med akkurat det DU vil.

image
Foto: Vegard Krøvelseide

Nå kan jeg bare snakke for meg selv, men for meg som sakte men sikkert har fått et A4 liv med 8-4 jobb så hersker det ingen tvil om at ferieukene er et stort høydepunkt. Endelig kan man bryte ut av hverdagen og fylle dagene med det man liker best. Man slepper å stresse avgårde i bil i helgene for en kort helgetur der man knapt rekker å slå opp teltet å finne roen før man må returnere til hverdagen.

Mye av dette er selfølgelig lagt opp av meg selv da jeg aller helst vil dra til Vestlandet, som da er en litt lengre kjøretur fra Østlandet. For all del, helgeturene er herlige de også, men i de siste har det blitt få av de lengre helgeturene til blant annet Vestlandet fordi jeg har visst at snart kan jeg boltre meg i et par uker i strekk på Vestlandet eller hvor jeg enn vil være.

Sammen med gleden over ferien kommer også en annen følelse snikende innpå, følelsen av forventning. Man håper så gjerne at ferien blir bra, at man får gjort alle turene man vil gjøre og ikke minst at været blir bra.  Når ferien endelig står for døra så finnes det en sjanse for at  det kanskje ikke blir akkurat som du hadde forventet.

For å forhindre en eventuell forventningsbrist underveis i turen har jeg valgt å forsøke å minimere sjansen for dette. Jeg har valgt å ikke “låse” meg til en spesiell destinasjon og til en aktivitet, men heller til et visst område så man har et utvalg av forskjellige aktiviteter å sysle med dersom eksempelvis ikke været skulle klaffe for akkurat den turen man vil ta.

Jeg har lastet bilen med utstyr for toppturer, surfing, fisking, fridykking, eventuelt sykling, klatring, lengre vandreturer og ikke minst bøker i tilfelle slaraffennlivet i teltet frister mer. Uansett hva som skulle skje er jeg sikra å hvartfall kunne gjøre en eller flere av disse aktivitetene selv om ikke alt annet klaffer.

image

Team Ida vimsende rundt på tur i fjor sommer med et vær som ikke klaffet så bra, men med skallbuksa og varme klær så blei turen heilt topp.

image

Beachen i Stryn hvor du kan klatre selv om det regner.

imageFoto: Ingvild Velsvik

imageFoto: Ingvild Velsvik

image

image

Siden jeg ikke er avhengig av å pakke lett i bilen så har jeg valgt å ikke spare på utstyret. Alt er nedpakket i forskjellige bokser så det skal være lett å ta frem det utstyret du trenger for dagen. Ønsker jeg en flerdagerstur i fjellet så har jeg også med stor nok sekk til dette.

Så lenge en har plass i bilen, så ser jeg ingen grunn til å stå angrende underveis i ferien over de tingene du valgte å legge igjen hjemme. Kanskje du får en ryddigere bil med bedre plass, men da er du en aktivitet i minus dersom alt ikke skulle gå som planlagt.

Uansett så håper jeg alle turjenter har en fin ferie, enten dere har vært eller skal på ferie. Hvem vet, kanskje vi treffes i løpet av sommeren på en eller annen fjelltopp eller under en annen aktivitet.

image

imageFoto: Henri Palm 

image

 
ALDER: 28 & 26
BOSTED: Florø & Sveio
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this