Skillefjellet

Vi er ankommet Langstrand etter et par strabasiøse dager. Nå skuer vi utover en av turens største utfordringer.

Skillefjellet, det ruver foran oss. Nesten erter oss der vi står med altfor tunge pulker og lår fulle av melkesyre. Hva gjør vi nå? Etter litt diskusjon oss i mellom finner vi ut at vi får ta en og en pulk opp fjellet, slik som vi gjorde på starten av  turen. Det kommer helt sikkert til å ta hele dagen, men det er ihvertfall tryggere.

Jeanette viser muskler

Når jeg ser mot toppen ser jeg at det kommer kjørende to scootere ned fra fjellet. Jeg roper til Jeanette at hun må stoppe dem og at hun må raska på. Hun er nemlig lenger frem i løypa enn jeg. Kanskje, bare kanskje de kan ta pulkene opp fjellet? Jeanette går så fort hun bare klarer for å nå dem. Nå stor hun midt i bakken og veiver med armene som en annen galing. FLAKS! De stopper, men de tar ikke sjansen på å ta med pulkene opp. De sier også at det brattere på andre siden.  Scooterførerne sier at båtveien er tryggest på denne tiden av året. Vi tar oss en pause på en bar lyngflekk og nyter solen.

Båtskyss

Etter litt frem og tilbake er plutselig vi, hundene og pulkene godt plassert i en båt på tur over sundet til andre siden av fjellet.  Kan vel regnes som juks eller snike på kilometerne, men det er sikkerheten som er viktigst, tross alt. Det var like etter de så vidt hadde åpnet for å ferdes utenfor egen hjemkommune. Det var ikke noe vits å utsette oss selv for noe som potensielt kunne være farlig. Sikkerhet først. Når båten svinger inn til Låtre peker Tonje (en av de snille hjelperne) opp mot der vi skulle kommet ned.  Priser meg lykkelig for at vi slapp unna det.

Låtrebakken

Etter vi er kommet oss på land gjør vi oss klar for en ny bakke. Fortsatt ikke viddepreget landskap, selv om jeg lovet Jeanette at de første to dagene skulle være tyngst, og så skulle det bli lettere. That did not happen…

Et skritt om gangen. Teller til ti i hodet før jeg gir meg selv et lite sekunds pause. Sola står fortsatt høyt på himmelen selv om det begynner å bli ettermiddag. Når jeg ser opp mot toppen så ser jeg to som sitter der og ser ned på oss. Tenker at det var en strategisk plass å sitte for å se på to idioter som karrer seg oppover i snilefart.

Når vi er nesten oppe først da gir de lyd fra seg de to tilskuerne.

– Tenkte først vi skulle hjelpe dokker, men det var artigere å se dokker slite.

Jeg lirer av meg et smil før han forteller om bakken som har gitt han noen tårer opp igjennom årene. Like før vi skal rusle videre vil han sjekke tyngden på pulken og med det fikk vi passet påskrevet. Heretter var vi Superkjerringer. Det kan jeg leve med.

Turlivet på sitt beste

Issborret fra h******

Jeg tok med et gammelt isborr på turen. Planen var å hanke inn litt fisk til middag, men det ble med planen. Nytt skjær var innkjøpt og tror du det funket?  Svaret er nei. Rusthaugen ble med på lasset hele veien uten nytte. Vi prøvde en siste gang ved camp Mellomvannet. Jeanette bruker all sin styrke for å få borret til å skru seg nedover. De spinner og skrur seg kanskje ned noen cm, men vi kommer aldri igjennom.  Det tar lang tid før ho gir seg. Jeg ga opp for lengst og nyter en iskald Monster i lynga.

Camp på Mellomvannet

Mellomvannet – Børstrand

Like ved Storelv får vi tidenes naturopplevelse. På under et minutt ser vi ikke mindre enn fem ryper, tre harer og en havørn. Jeg griper kamera og lister meg nærmere harepus. Jeanette står på toppen av bakken med begge hundene.

Alt går fint til harepusene skvetter til og både Arja og Anok oppdager dem. Jeanette hiver seg etter pulken og blir liggende i den våte vårsnøen. God venninne som jeg er flirer jeg av det hele.

Hvis du ser godt etter på bildet ser du skia til Jeanette stikke opp bak pulken min.

Etter flere dager med finvær skifter det om. Det er blitt ganske vått i snøen også, og det går trått fremover. Etter litt om og men finner vi likevel en fin camp. Turens siste energidrikk nytes og vi deler brodelig på potetgullposen. Vi er begge enige om at vi har tatt med oss for lite godteri.

Børstrand – Steinfjellet

Vi fikk testet isfiskestengene ved Gjertrudvannet. Her hørte vi fra noen lokale at det skulle være godt fiske. Vi fant et hull i isen så da prøvde vi oss på litt isfiske. De lokale sa også at tykkelsen på isen her var nærmere to meter. Det kommer nok til å være godt uti juli før den isen er borte. Det er lite som tyder på at våren er i anmarsj selv om datoen er 5. mai.

Været snur når vi setter opp camp like ved Steinfjellet. Det blåser opp og snøen laver ned. Arja og Anok har allerede spist maten og ligger sammenkrøllet og sover godt. Vi sovner tidlig i teltet til lyden av Monsen på lydbok og tenna full av smågodt.

Hasvik

Neste morgen er det klarnet opp og det er kommet gode 10 cm nysnø. Siste etappe i dag, nå er det snart Hasvik. Bak i hodet viste jeg at det er en nærbutikk i Hasvik. Gledet meg allerede til å raide godtehylla.

I løpet av dagen var vi heldig å se tre havørn sirkle over oss. Tror jeg nærmest pådro meg kink i nakken av å se opp på dem. Det er fint å kunne være tilstede i øyeblikket og det synes jeg ofte er enklere ute på tur. Det er ofte slike øyeblikk på tur, det er ikke bare oppoverbakker og energidrikk.

Vi så Hasvik i det fjerne. Snøen minket faretruende, midt i en nedoverbakke var det stopp. Etter det var det å hompe over lyng og mose før neste lille snøflekk åpenbarte seg.

Favorittplassen til Kaptein Arja

Tror du vi rakk butikken? Det gjorde vi med god margin (heldigvis).

Siste kveld nøt vi rett ved fergeleiet ved et ganske nitrist sted, men inni teltet var turfølelsen fortsatt på plass. Vi takket for turen og skålte med hver vår energidrikk og en stor pose potetgull.

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this