Jeg, Helene og Elin meldte oss sporenstreks på, så da var det bare å pakke sekken!

Vi avtalte å møtes etter jobb på mandag, ta t-banen til Vettakollen og tilbringe en natt i hengekøye før jobb på tirsdag. Hurra for spontanitet i hverdagen, og hurra for Ida som tok et så bra initiativ!

Turrute Vettakollen
Ferden går til Vettalkollen!

Over Oslo på under en time

Det finnes mange steder i Oslo vi kunne dratt, men denne gangen valgte vi klassikeren Vettakollen. Siden vi skulle dra etter jobb trengte vi et sted hvor man kommer raskt frem for å få med oss litt sol og solnedgang på toppen. Å komme seg fra byen til Vettakollen er latterlig lett. Ta t-banelinje 1 mot Frognerseteren, og gå av på Vettakollen-stoppen. Herfra er det merket sti til toppen, og det tar ca 30 min å gå opp. Man kan også gå fra Sognsvann, det er litt lengre.

Turjenter Gunhild Ida Og Helene På Vettakollen

Vi møtte noen få folk på veien, og rakk å komme oss opp mens det enda var sol. Noe av det beste med å bo i Oslo er at selv om det er en storyby så er det utrolig lett å komme seg ut i naturen! Vel oppe fant vi den perfekte spoten for å henge opp hengekøyene på østsiden, før vi satte oss ned på vestsiden til solnedgang, bål og middagen over alle middager, nemlig taco.

Visste du at du kan flytte et bål?

Når solen hadde gått ned ble vinden ganske kald, til tross for at vi hadde bål. Der vi hang opp hengekøyene var det le, så vi tenkte at vi heller burde sitte der. Men nå hadde vi jo et bål, og vi hadde ikke nok ved til å fyre opp et nytt. Da kom Ida med nok et godt forslag – vi kan jo flytte bålet? Det hadde aldri vi andre tenkt på, men vi fikk det faktisk til. Så da ble det forlenget bålhygge i le for vinden, med skravling, solbærtoddy og sjokolade før vi la oss i køyene. Turhygge på sitt beste!

Turjenter Elin Og Helene Ved Bålet
Elin og Helene varmer seg på bålet!

Slik holder du på varmen på vintertur

På Instagram har vi fått mange spørsmål om hvordan man kler seg og hva slags utstyr man må ha med på en slik tur.

På kroppen: ull, ull og ull

Ullstilongs, ulltrøye, tynne ullsokker + tjukke ullsokker, ullgenser, ullbuff og ullue.

I hengekøya: dun, dun og dun

Et godt liggeunderlag, vi brukte Exped Downmat med dunfyll. Over det hadde jeg en skinnfell. I hengekøye er det veldig viktig med god isolering underfra, det er der det blir kaldest. Er du veldig frysen kan det være lurt med et lett liggeunderlag under Expeden i tillegg! Soveposen vi gikk for var Rago Superlight Winter. Den veier kun 1,1 kg og er helt nydelig.

Her kommer verdens beste tips

VARMEFLASKE I POSEN er faktisk verdens. beste. tips. Kok opp vann og hell på en flaske (Nalgene-flaskene er perfekte til dette formålet), legg den i soveposen og kos deg med den hele natten. Så digg!!!

Rago Superlight Winter Lady Og Nalgene Varmeflaske

Lysshow, stjernehimmel og soloppgang

Det er lite som kan sammenlignes med å legge seg i en god og varm sovepose og kikke opp på stjernehimmelen og bort på lysshowet som er Oslo by. Tenke litt på alle som har lagt seg der nede, slik vi pleier å gjøre, og hvor fint det er å sovne ute i friluft oppe på toppen. Mens de der nede har sett på TV, har vi her oppe sett på bålet. Og mens de der nede enda ikke hadde stått opp, våknet vi til en spektakulær soloppgang. 

Lys Over Oslo

Til soloppgangen sørget Elin for varm kaffe i koppene, og vi ble liggende en stund i posene før det var på tide å pakke sammen. Det var gjort i en fei, og kvart over sju var vi på vei nedover til hverdagen igjen. Vi hoppet rett på t-banen og dro hvert til vårt, rett på jobb.

Morgenkaffe I Hengekøya

Morgenkaffe I Soveposen

Nok en ny turerfaring

For meg og Helene ble dette vår første overnattingstur ute på vinteren. Vi har snakket om det lenge, men ikke fått ut fingeren. Så da passet det veldig bra at Ida gav oss et spark bak! 

Noe av det fineste med å være med på denne bloggen er at alle er så sykt flinke til å hjelpe hverandre. Det er veldig gøy å vite at vi inspirerer alle dere som leser bloggen, men dere skal vite at vi turjentene inspirerer hverandre også. Jeg leser hvert eneste blogginnlegg som blir lagt ut, og hver gang gir det meg en liten dytt til å komme meg ut. Det er så fint!

Turjenter Ida På Vettakollen

Håper dette innlegget bidrar til at flere går for en spontantur i nærmarka – det kan anbefales!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this