Så du 71 grader nord 10. oktober og fikk med deg den spektakulære og fantastiske turen deltakerne fikk til toppen av Svartvasstind i Romsdal?

71 grader nord er et av mine favorttitprogrammer og den mandagen fulgte jeg programmet fra Statfjord B. Ahhh, for en opplevelse de hadde! Helt fantastisk turterreng, eksponert rygg samt nydelig 4’er klatring. Kombinert med Romsdalens uslåelige utsikt var det bare helt sinnsykt rått å se på.

Lørdagen etter programmet ble sendt hadde jeg kommet meg hjem fra jobb og det fantastiske høstværet holdt stand. Desperat etter tur ble valget enkelt, det bare måtte bli en reprise av Svartvasstind!

Lørdag morgen kjørte vi fra Åndalsnes retning Ålesund. Etter ca 20 minutt var vi kommet til Måndalen og tok av ved Voll kirke. Vi kjørte helt til enden og parkerte 50 m forbi bomkassa for veien opp til Venåssetra. Starten av stien var ikke market. I stedet fant vi en traktorvei rett bak det hvite huset som ledet oss til den rødmerka stien etter ca  150-200 m. Bruk tid på å finne stien siden starten er ganske så bratt og tar deg gjennom til dels tett vegetasjon.

Starten fikk blodpumpa godt i gang. Kombinert med en litt ekkel forkjølelse gikk det ikke akkurat raskt med meg denne dagen. Jeg skulle nok ha holdt meg i ro, men etter 14 dager i havet var det totalt uaktuelt!

untitled-09479

Nydelig oppover Venåsdalen.

Etter hvert flatet det ut og oppe ved knappe 600 moh kom vi til noen bygningsrester fra tidligere seterdrift. Stien videre deler seg her faktisk. Den stien du skal følge går opp til høyre, ca kl 2 hvis du ser oppover dalen. Starten er ekkel å se og ikke merket. Noen velta busker (ca 50 meter etter setra) leder deg på rett vei. Rett etter de velta buskene fortsetter merkingen. Fordelen med å finne akkurat denne stien er at den tar deg gjennom ett parti med tett buskekratt.

De røde merkene ble etter hvert erstattet av varder oppover den vakre Venåsdalen retning Venåsskaret. Rett før skaret dreide vi nordover og fulgte ryggen til fortoppen. Utsikta opp denne ryggen var bare sinnsyk rå! «Helt utrulig» sa Agnes mange ganger. Selve toppen på Svartvasstind så vi også. Ahhh, gledet meg som en unge til å begynne klatringen! Ryggen som ledet oss til innsteget var enkel og de få utfordringene som var kunne omgåes på enten sør- eller nordsiden.

untitled-09485

Nydelig utsikt utover Venåsdalen.

untitled-09500-2

Nydelig utsikt i fjellet i dag.

untitled-09536

Nydelig rygg retning Svartvasstind.

untitled-09501

Fin rygg rett før innsteget til selve toppen.

For å nå selve toppen av Svartvasstind må man klatre ca 22 meter med nydelig 4’er klatring. Det er en veldig fin og fast vegg med gode tak og sikringsmuligheter. Synes selv det er greit med svasko opp her, men har du gode sko så bør det også gå fint. Selve toppen ligger 20 meter bortenfor rapellfeste som er en stor steinblokk. En smal og luftig egg tar deg helt til topps! Det er skikkelig spektakulært å vandre langs denne ryggen.

untitled-01103

Herlig klatring for å nå selve toppen.

untitled-09504

Fornøyde damer på toppen av Svartvasstind. Store glis på meg, Agnes og Elin.

untitled-09510

Fantastisk utsikt over Romsdalen.

Ahhhhh, hadde knapt stemme, men gliste fra øre til øra sammen med resten av gjengen på selve toppen. Det vare bare så SINNSYKT RÅTT å nyte den spektakulære utsikta! Synes turen fortjener en plass på lista sammen med de andre festkaramelltoppene i Romsdalen.

En nydelig rapell tok oss ned igjen. (Ta med litt slyngebånd for rapell) Dette ble nok utrolig flott dag i fjellet. Romsdalen leverte nok en gang!

untitled-01144

Herlig rapell ned igjen.

untitled-09534

Tok en liten tur innom denne pinakkelen for å ta en bilde.

Takk for en magisk dag i fjellet Agnes, Elin og Guttorm!

Filmsnutt fa turen

Turhilsen fra Guri

svartvasstind2

Kart for turen.

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this