ut på tur, aldri sur!

Vi kan aldri få nok turvenner! Derfor synes jeg at det er ekstra gøy å ta med meg noen som aldri har sovet ute før. Da får jeg et ansvar om å gjøre det så koselig og komfortabelt som mulig, sånn at min venn kanskje også kan bli min nye turvenn. Jeg vil vise naturens beste sider, terapien i det å slå av mobilen og bare nyte stillheten, spise god mat og våkne til fuglekvitter og frokost på senga. Og det beste? Det er at vi som oftest planlegger en ny tur allerede på veien hjem.

Så.. Tenker du å ta med deg en venn på sin aller første telttur i år? Her er et par ting som kan være greit å tenke på for å gi en god opplevelse:

Start med én natt

For en som aldri har sovet ute før, kan det være greit å starte med å sove ute én natt. Går ikke ting som planlagt er det betryggende å vite at man skal hjem dagen etter. I tillegg gir det rom for å ta med seg litt ekstra stæsj i sekken som kan bidra til at oppholdet blir enda bedre! En lyslenke i teltet, en liten pute for ekstra komfort, spill, mye mat og noe godt å drikke er eksempler dere kan unne dere plass til på slike turer og som kan gjøre turen mer behagelig.

Lengde på turen

Hvor langt dere ønsker å gå vil være veldig individuelt og baseres på ønsker, behov og fysisk form. Noen foretrekker korte turer, mens andre lengre turer. På akkurat denne turen kan det være mer relevant å vite hvor man skal og at man kan veien dit så dere unngår å rote dere bort og bruke tid på å navigere dere fram.

Telttur litjefjellet
En halvtimes gåtur kan gi ekstrem fin utsikt, sånn som her på Litjefjellet. Ser du teltene våre?

Hjelp til med pakkelisten

Å pakke til en overnatting ute i naturen er ikke alltid like lett. Å være redd for å fryse er ofte et argument som kommer opp som unnskyldning for og ikke sove ute. Pass derfor ekstra godt på at den du har med deg har pakket nok og riktig tøy, og at alt utstyret som trengs er med.

Velg en dag med fint vær

Det finnes kanskje ikke dårlig vær, men for en som aldri har sovet ute før vil opplevelsen mest sannsynlig være mer positiv hvis himmelen er blå og man kan nyte tid ute med middag og kveldssol. Gå for en dag med finvær så dere slipper unødvendig stress, våte klær og slik at dere kan nyte gåturen mot teltplassen og tilbringe ettermiddagen utenfor teltet.

Telttur i vakre Jotunheimen.

Disk opp en god middag

Glem real turmat for akkurat denne turen! Overrask vennen din med en middag og frokost som kunne vært servert hjemme. Det skal ikke mye til for å lage en skikkelig middag ute, noe de fleste setter pris på. Her er det bare kreativiteten som stopper. Og litt godteri er aldri feil på tur!

Gunhild og Helene gir deg noen gode turmat-tips her

Pannekaker med nyplukket blåbær til frokost etter en natt i hengekøya.

Husk at denne turen skal være en mestringsopplevelse for den som er på sin første telttur. Målet er at personen skal dra hjem å føle at han/hun kunne tilbrakt en natt til ute, eller få lyst til å dra på tur igjen i nærmeste fremtid. Da har du kanskje fått deg en ny turvenn for livet.

God tur!

Ønsker du å følge meg på mine turer finner du meg på instagram @elinoverland

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this