Vakker utsikt over Romsdalsfjella fra Tarløysa!

Romsdalen er kjent for sitt spektakulære dalføre, et enormt utvalg av fjell, den berømte trollveggen og ikke minst den dramatiske veien opp Trollstigen. Er man glad i friluftsliv er det umulig å kjede seg her!
De siste årene har blant annet Romsdalseggen og Rampestreken tatt friluftsentusiaster med storm. I dette innlegget ønsker jeg å fronte et av mine favorittfjell, nemlig Tarløysa (1086 moh.). Tarløysa er den toppen jeg prioriterer å gå når jeg er hjemme i Romsdal, og det med god grunn. Med sin praktfulle utsikt, er dette en fin dags- eller ettermiddagstur. I tillegg slipper du mest sannsynlig å gå i kø.

Sånn kommer du deg dit

Tarløysa ligger i mellom Molde og Åndalsnes. Fra Holmemstranda er det en avkjørsel til Nysetra som er merket fra RV64. Her kjører man opp en grusvei til en tydelig merket parkeringsplass. På veien opp passerer du en bom med en avgift på 79 kr. Her kan du betale med kort.

Noen få muligheter til å sette opp telt så du kan tilbringe natten der oppe.

Turbeskrivelse: Tarløysa

Turen opp til Tarløysa går i blandet terreng med høyfjellsfølelse den siste biten. Turen starter ved oppslagstavla på parkeringsplassen. I starten må du gjennom et lite stykke med skog, og her kan det være noe bløtt. Når du kommer over tregrensa følger du stien opp skogryggen til vardene på Telen. Herfra begynner du å gå i steinur opp til den første toppen. Steinuren er vardet og du skal holde til venstre for ura opp til kanten, hvor det kommer et parti der det er noe luftig ned til Herjevatnet. Når du har nådd varden på den første toppen er det bare et lite stykke igjen! her kommer det først et flatt parti før siste innsats opp ryggen til Tarløysa. Når du har nådd toppen er det bare å finne seg til rette, senke pulsen og nyte den fantastiske utsikten over romsdalsfjella. Turen ned igjen går samme vei som du gikk opp.

Viktig informasjon

Merking: Turen er godt merket hele veien.
Varighet: 3-4 timer
Distanse: 7,6 km  tur/retur
Høyeste punkt: 1092 moh
Stigning: 683 høydemeter
Sesong: Mai-oktober

Du skal gå i både skog og ur så velg riktig skotøy. Du får ikke fylt vannflaskene på selve turen, så husk å fyll flaskene før du drar eventuelt er det en mulighet på parkeringsplassen. På toppen er det en liten hytte hvor du kan søke ly. Det er også mulig å overnatte der, hytten har fire sengeplasser. Hytta er åpen så du trenger ikke nøkkel. Husk å rydde etter deg!

Hytte på toppen hvor du kan søke ly eller overnatte.

 

God tur og nyt!!!

 

Ønsker du å følge mine turer kan du følge meg på @elinoverland på instagram.

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this