Team Ida - Expedition Amundsen ! | Turjenter.no

Team Ida – Expedition Amundsen !

Skrevet av: Team Ida
Publisert: 05.11.15

Vi var så heldige å bli trukket ut til å delta på Expedition Amundsen 2016. Det var 200 plasser og 350 søkere, så vi har ventet i spenning den siste uken for å si det mildt. Jubelen var høy da vi fikk mail om at akkurat vi var blant de heldige, som det sto i mailen «Its your lucky day».

Nå lurer dere sikkert på hva Expedition Amundsen er, og det skal vi fortelle dere. Det er en konkurranse som går fra Haukeliseter til Maurset i Eidfjord. Denne løypa er 100 km og skal gås på ski med hver sin pulk på 40 kg. Grunnen til at den heter Expedition Amundsen er at vi skal gå i Roald Amundsens skispor over Hardangervidda midt på vinteren.

team ida innlegg 1

Historien bak Roald Amundsens ferd over Hardangervidda begynte i 1896 da han sammen med sin ledsager skulle krysse vidda. Dette skulle være et ledd i hans trening for å bli polarforsker. Treningen viste seg å være hardere enn selve arbeidet den var en forberedelse til, og den holdt nesten på å sette en stopper for hans planer før de var begynt.

team ida innlegg 1_2

Så det er ikke uten grunn at de på Xtremeidfjord sin nettside skriver at «Expedition Amundsen er et løp som ikke ligner noen andre løp i verden. Alene eller som en del av et lag vil du fort forstå at dette er en av verdens hardeste konkurranser. Dere vil ikke se mye til andre mennesker. Hardangervidda i februar måned kan fremstå som nydelig og idyllisk, men kan like fort fremstå nådeløs og vill. Forbered deg på tøffe tak og lite hvile. Dette er ikke Marcialonga eller Birken.» Så det hender støtt og stadig at vi tenker «hva i alle dager har vi meldt oss på? Kommer dette til å gå bra?». Overraskende nok er svaret som regel at dette blir en utfordring som vi ser frem til å begi oss uti.

Vi vet at det vil koste mye både fysisk og psykisk, men som vi gleder oss!

team ida innlegg 1_3

Du kan lese mer om løpet  HER 

 

Hvorfor Expedition Amundsen?

Parallelt med turgleden har vi begge et konkurranseinstinkt som har fått utfolde seg i naturen og vi begge har deltatt i ulike løp som har hatt naturen som fellesnevner. Så hvorfor nettopp Expedition Amundsen? Jo, vi vil være med i Expedition Amundsen fordi det er en konkurranse på naturens prinsipper. Hadde vi bare villet konkurrere og ikke vektlagt gleden ved å konkurrere i en hardfør natur som Hardangervidda kunne vi like gjerne løpt Oslo marathon eller meldt oss på birkebeinerrennet. Ikke at det er noe galt med disse konkurransene, men det er nettopp noe med at i Expedition Amundsen er det ingen opptråkka løyper og drikkestasjoner. Under Expedition Amundsen er du mer eller mindre alene med dine egne tanker og må takle eventuelle utfordringer selv. I en konkurranse som Expedition Amundsen er vi sikre på at vi får frem akkurat de kontrastene som vi søker. Vi vil kjenne på noe av følelsene vi bare kan tenke oss Amundsen hadde da han forsøkte å krysse Hardangervidda. Vi vil kjenne på følelser av mestring, glede av å ha et felles mål, ydmykhet for en vill natur og følelsen av lidelse. Det er disse kontrastene som gjør expedition Amundsen til en ultimate konkurranse og friluftsopplevelse, vi er sikre på at vi vil finne akkurat de kontrastene vi søker.

team ida innlegg 11

Vi vil kjenne på følelser av mestring, glede av å ha et felles mål, ydmykhet for en vill natur og følelsen av lidelse. Det er disse kontrastene som gjør expedition Amundsen til en ultimate konkurranse og friluftsopplevelse, vi er sikre på at vi vil finne akkurat de kontrastene vi søker.

I en konkurranse som Expedition Amundsen er vi sikre på at vi får frem akkurat de kontrastene som vi søker. Vi vil kjenne på noen av følelsene vi bare kan tenke oss Amundsen hadde da han forsøkte å krysse Hardangervidda. Vi vil kjenne på følelser av mestring, glede av å ha et felles mål, ydmykhet for en vill natur og ikke minst følelsen av å fysisk og psykisk gå i kjelleren. Disse kontrastene tror vi ikke vi finner noe annet sted enn Expedition Amundsen. Vi har lenge snakket om å delta på konkurransen, og endelig har team Ida blitt en realitet. Det må nevnes at vi også skal ha med en tredje person på laget, finske Henri, så dermed har vi endt opp som team Ida+en finne. Vi gleder oss til å starte treningen mot EXA, og Finnen på laget kommer til å filme og ta bilder under forberedelsene i forkant og under selve løpet slik at DU skal få ta del i EXA 2016!
team ida innlegg 1_4

 
ALDER: 28 & 26
BOSTED: Florø & Sveio
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this