Romsdal har masse flotte ryggtraverser som ikke krever bruk av klatreutstyr. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å bestige flotte topper, gå artige rygger og få en fantastisk utsikt som herlig dessert! I en artikkelserie på 4 presenterer jeg mine beste tinderangle-godbiter fra Romsdal.

Eggen mellom toppene Litlvasstinden og Måsvasstiden i Innfjorden har jeg sett på hver eneste gang jeg har vært på toppskitur til Nonstind. Fra avstand ser den passe vill ut. Utsikten er det heller ikke noe noe i veien med. Jeg tok turen og ble overhode ikke skuffet!

Slik går turen:

Parker ved Røsta etter Bøstølen (bomveg). Følg veien videre opp til første bru, og ta til høyre rett etter brua (skiltet). Turen følger stien til Litlevatnet nesten fram til Litlevatnet. Stien er i starten merket både med røde skilt (Litlevatnet) og Lilla skilt (Brynbotn).

Like før Litlevatnet er det skiltet til Brynbotn til høyre, og den lilla merkingen viser veg. Først over ei myr som kan være litt våt, og så opp lia til venstre for elva. Omtrent halvveis kommer stien inn til elva, og følger venstrekanten av denne opp resten av stigningen.

Nydelig terreng opp til Brynbotn. Ser mot eggen mellom Litlvasstinden (venstre) og Månvasstinden (høyre).

Når terrenget legger seg går stien et stykke til venstre for elva, på god sti inn til vatnet. Forsett videre opp til bandet mellom Måsvasstinden og Nonstind. Ta sikte på SØ ryggen til Måsvasstinden og følg denne til topps.

Flott utsikt fra bandet.

Ser tilbake mot Nonstind – en skikkelig flott toppskitur.

Deretter følger artig klyving bortover til Litlevasstinden. Til tiden noe eksponert, men alle utfordringer kan omgås på østsiden. Bruk tid på å finne farbar vei! Ca midtveis på ryggen forlater man siden av ryggen og går opp til selve ryggen. Denne ryggen følges i all hovedsak hele veien til toppen av Litlevasstind. Utsikten over ryggen er bare suveren og kliving er jo skikkelig gøy da!

Ryggen er litt “rufsete” noen plasser, men utfordringene kan omgåes på østsiden.

Ser tilbake mot det litt rufsete partiet. Her har vi kommet oss opp på selve ryggen.

Ryggen videre til toppen av Litlevasstid er lettgått og utsikten er super.

Nyt en fantastisk utsikt før du følger SV-ryggen ned fra Litlevasstind retning sørenden av Ytste Brynbottsvannet. Her kommer du inn på stien som viser vei tilbake til parkeringsplass. Det er viktig at du finner denne stien. Den vil spare deg for gange gjennom til dels tett vegetasjon.

Fantastisk utsikt fra toppen.

Ser ned på Litlvannet.

På vei ned SV-ryggen til Litlvasstiden.  Fin rygg!

Tilbake ved Litlvannet.

Kart for turen.

Turdata:

Område:Innfjorden

Startsted: Røsta v/Bøstølen (Bomvei opp hit – kortbetaling)

UTM (32):6923429 – 416721

Desimalgrader:62.43275 – 7.38699

Høyde start:423 moh

HUND. Passer for hunder som er vant å klyve i fjell.

Tid: 7-9 timer

 

God tur!

Turhilsen fra Guri

 

4 thoughts on “Tinderangling i Romsdal – Måsvasstinden, Litlevasstinden (1:4)

 1. Jan says:

  Gikk denne turen lørdag! Veldig god beskrivelse og en suveren tur! Eggen virker litt uframkommelig noen steder, men planlegger man ruta godt går det bra, for de som ikke har alt for stor respekt for høyder vel å merke! Ved vått og sleipt føre kan turen bli litt i luftigste laget

  Før øvrig er det i underkant av 15 km å gå og ca 1200 høydemeter stigning på turen

  Takk for glimrende turtips!

 2. Anita Sorensen says:

  Flotte bilder som alltid Guri Anne,
  inspirerende og vakkert???

Comments are closed.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this