Romsdal har masse flotte ryggtraverser som ikke krever bruk av klatreutstyr. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å bestige flotte topper, gå artige rygger og få en fantastisk utsikt som herlig dessert! I en artikkelserie på 4 presenterer jeg mine beste tinderangle-godbiter i Romsdal.

Romsdalseggen har blitt en berømt klassiker. Nabobygda Isfjorden har Isfjordeggen! Dette er en flott ryggtravers som tar deg over toppene Snortungen, Galtåtind og Loftskardtind. Denne skjulte perlen vil du trolig få helt for deg selv hvis du tar turen. Majestetisk utsikt mot Vengetindana, Romsdalshorn og Trollveggen får du på kjøpet i tillegg til flott fjordutsikt. Jeg liker å ta en litt forkorta versjon av hele traversen slik at det hele blir en flott rundtur. Det er dette alternativet som er presentert her.

Slik går turen

Parker på Øvre Kavli. Følg skogsvei fram til skiltet med Måsvassbu. Du går samme vei som til Kirketaket i starten. Stien er tydelig market med T-merking. Etter Vårseterhjellen er det en gammel skogsvei som for det meste er steinlagt, og grei å gå selv i våte perioder. Like før Loftskarsetra er det ei bru over elv. Fra Loftskarsetra følger stien høyresiden av dalen slakt oppover, og så litt stigning på slutten til selve Loftskaret. Herfra sees Måsvatnet og Måsvassbu. Følg ryggen noe bratt opp til navnløs topp 1097 og videre opp til steinhytten «Vår» Alternativt kan du følge botnen opp til ryggen. Mange synes det er like greit.

Her har vi kommet oss opp på navnløs topp på 1097- flott utsikt!

Ser ryggen videre opp mot Loftskardtind. Steinhytten “Vår” ligger rett til venstre ved den øverste snøen på ryggen.

Ved hytta «Vår» er det naturlig med en matpause. Deretter er det bare å kose seg over ryggen via toppene Loftskardtind og Galtåtind. Husk å nyte utsikta! Retur via SØ-ryggen til Galtåtind og tilbake til Loftskardsetra. Retur samme vei som du kom.

Snart på toppen Loftskardtind. Brei fin rygg.

Traff to spreke damer på toppen av Loftskardtind. Randi Gjul Hjelvik (tv) og Bea Unhjem Vangen gikk hele Isfjordeggen denne dagen!

Ryggen over til Galtåtind er passe bred og fin å gå. Flott utsikt!

Fantastisk utsikt fra Galtåtind! Her kan du velge å gå ned ryggen til Loftskrdsetra eller gå videre til Snortungen og Breivikskaret.

Flott utsikt hele veien til Breivikskaret hvis du velger å gå hele veien.

Husk å nyte turen – god tur! Turhilsen fra Guri

 

 Turdata:

Sted: Isfjorden

Startsted: Øvre Kavli (Hellerøra)

6940005 – 440085

62.58600 – 7.83358

195 moh

HUND. Passer veldig bra til fjellvante hunder.

Kart for turen: her er hele turen inntegnet, men hvis du vil gå rundturen som beskrevet over så følger du ryggen ned fra Galtåtind og ned til Loftskardsetra.

 

 

 

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this