Romsdal har masse flotte ryggtraverser som ikke krever bruk av klatreutstyr. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å bestige flotte topper, gå artige rygger og få en fantastisk utsikt som herlig dessert! I en artikkelserie på 4 presenterer jeg mine beste tinderangle-godbiter i Romsdal.

Stigbotthorn-traversen som jeg har kalt turen går i et utrolig flott fjellområde. Du har orkersterplass mot majestetiske topper som Bispen, Kongen og Trolltindmassivet. Turen avsluttes med en fantastisk utsikt utover Romsdalen!

 

Slik går turen

Parker ved brua over til Alnesdalen like etter Strupen. Gå over brua og ta av rett oppover mot den bratte vestveggen på Stigbotnhornet. Stien følger stort sett bergrygger oppover og er delvis vardet. Hold litt til venstre opp til et bratt parti der stien følger en liten renne, og så skrår svakt mot høyre oppover til ura under vestveggen. Herfra går stien til høyre og litt nedover rundt en hammer til høyre for veggen. Når en runder kanten følges en vegetert hylle på skrå oppover til høyre et stykke, før det åpner seg oppover og en kan gå opp på ryggen der en ser ned på Trollstigen. Følg ryggen eller litt til høyre for denne oppover. Litt småklyving til toppen. På toppen ser du rett inn i baksiden på Trollveggen – spektakulært!

Lett klyving for å komme seg til toppen av Stigbotthornet.

Fantastisk utsikt mot majestetene i Romsdal – Bispen, Kongen og Dronninga.

Fra eggen ser man rett inn i baksiden av Trollveggen.

Fra toppen følges hele ryggen via de navnløse toppene 1597 og 1622. På flaten merket med 1474 på kartet setter du kursen retning Mannen. Det er en del ur i området så gå forsiktig. Ved Mannen kan du nyte en sinnsyk rå utsikt rett ned i Romsdalen. Returen tar du via Alnesdalen på godt oppmerket sti.

Fra toppen av Stigbotthornet er det bare å følge ryggen videre. Flott utsikt.

Artig rygg dette!

Det begynner å flate ut. Kursen settes mot Mannen retning Karlskråtind – midt i bildet.

Vakkert i Alnesdalen. Perfekt avslutning på en flott tur. Turhilsen fra Guri

 

Turdata

Område:Trollstigen

Startsted: Strupen

UTM (32):6924812 – 430914

Desimalgrader:62.44807 – 7.66124

Høyde start:740 moh

HUND. Passert utmerket for fjellvante hunder.

Tid: 6-8 timer

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this