Dette er en fin topp i et flott terreng med majestetiske kulisser som Store Vengetind og Romsdalshorn. Området byr på fin skogskjøring hvis sikten er dårlig. Er det mildvær nede i dalen så kan dette turområdet være et fint utgangspunkt for å komme seg høyere opp og kanskje få gode snøforhold. 

Slik går turen

Vegen til Venjesdalen er nå vinterbrøyta. Kjør da bomveg fram til parkeringsplass ved Venjesdalssetra.

Majestetiske omgivelser

Følg vegen forbi parkeringsplassen på setra og over brua. Like etter brua tar en av til venstre og krysser opp en kort bratt skråning. Terrenget legger seg noe etter at en har passert høyspentlinja.

Mennesker blir små i slike mektige omgivelser. Romsdalshorn i bakgrunnen.

Følg venstrekanten av et elvegjel oppover og når en passerer skoggrensa kryss over mot høyre og botnen som leder opp til Hurrungvatnet.

Fra Hurruungvatnet kan en enten følge botnen videre opp til kanten mot Kvanndalen og så følge ryggen i slakt terreng bort til toppen av selve Hurrungen. Alternativt kan en ta opp et bratt parti i starten av vatnet, og så gå direkte mot toppen i slakere terreng. Toppen ligger et stykke til venstre når en kommer opp det første bratte partiet.

Hold til venstre for selve toppen og følg vestryggen siste stykket til toppen. Se opp for skavler på toppryggen og selve toppen.

Flott utsikt fra toppen mot fjellene i Isfjorden.

Toppturbilde med utsikt mot bla Kvanndalstind.

Ned igjen er det normalt å kjøre direkte ned til Hurrungvatnet, og så krysse botnen og skogen tilbake til vegen som følges tilbake.

Herlig nedkjøring med Store Vengetind og Romsdalshorn som kulisser.

Området byr på veldig mye fin skogskjøring hvis sikten er dårlig.

Filmsnutt

Turdata:
  • Hurrungen 1292 moh
  • Høydemeter: 912 moh
  • Kilometer: 3,6 km
  • Tid: 4 timer
  • Kart: toppturer i Romsdal – skikart 1:50000
  • Startsted: Vengedalen GPS: 6934491 – 439607

God tur!

Turhilsen fra Guri

følg meg gjerne på instagram @guriannehansen

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this