Å gå på ski til toppen av et fjell, nyte utsikten før du suser ned igjen i herlig puddersnø (helst) er en av mine største lidenskaper. Samtidig har jeg veldig respekt for fjellet og har et kontinuerlig fokus på risikovurdering mtp blant annet snøskred når jeg er på tur. Baksiden av denne idyllen er skredulykker. Noen av dem dessverre fatale. Løsningen på å unngå snøskred er kunnskap og i de senere år har tusenvis gått på kurs. I Romsdal er interessen for slike kurs gledelig stor. Med kunnskap får vi nødvendig ballast til å gjøre gode valg både mtp å planlegge og ikke minst å gjennomføre turen sikkert og trygt. I sekken har vi det obligatoriske sikkerhetsutstyret, sender/mottaker, søkestang og spade i tillegg til skifte (ulltrøy), dunjakke, ekstra lue/votter, drikke, mat/sjokolade, førstehjelps- og litt reparasjonsutstyr. Jeg anbefaler for øvrig alle som skal ferdes på topptur i fjellet å ta skredkurs.

Gjennom vinteren meldes det med jevne mellomrom om skredfare. Dette hindrer meg sjeldent å dra på tur siden vi har mange fjell i Romsdal som jeg mener er trygge å ferdes i også når forholdene er krevende. I en artikkelserie på fem får du mine beste og fineste forslag til flotte og trygge toppturer i Romsdal der du kan unngå skredfarlig terreng. Men husk at til syvende og sist at det dine egne valg som avgjør om du kommer trygt hjem.

God tur!

Turhilsen fra Guri

følg meg gjerne på instagram @guriannehansen

GALTÅTIND

Galtåtind er av mine favoritter. Turen byr på nydelig kjøring og flott utsikt. Turen kan gjerne kombineres med andre toppturer i området og ved dårlig sikt byr skogen rundt Loftskardsetra på herlig skogskjøring.

Slik går turen

Parker ved på Øvre Kavli. Følg oppkjørt langrennløype ca 500 m over en bru. Ca 50 m etter bru, ta til venstra og følg skilt til Måsvasssbu. Det er normalt tråkket spor helt frem til Loftskardsetra siden området er populært mtp toppturer på ski.

Start fra Øvre Kavli. Ser toppen Galtåtind bakerst til venstre

Fra Loftskarsetra fortsett rett fram til elva til venstre for setra. Kryss elva og skrå videre oppover skog sida til en kommer opp på ryggen til venstre for toppen. Unngå lesiden i fallinjen fra toppen. Se vedlagte kart.

Loftskarsetra og elva er passert. Her har jeg startet stigningen gjennom skogen.

På vei opp til ryggen som fører deg til topps.

Fra ryggen fortsett oppover og hold til venstre på toppen til en kommer opp på toppryggen. Følg denne siste stykket mot toppen, men vær varsom med skavler ved toppen.

Fornøyde damer på toppen av Galtåtind. Herlig nedkjøring venter.

Flott nedkjøring samme veien. Skogskjøringen er helt nydelig!

Filmsnutt: https://www.youtube.com/watch?v=sbBzYAnZrcE&t=13s

Turdata:
  • Galtåtind, 1157 moh
  • Høydemeter: 962 moh
  • Kilometer: 4,5 km
  • Tid: 4 timer
  • Kart: toppturer i Romsdal – skikart 1:50000
  • Startsted: Øvre Kavli, GPS: UTM (32):6940005 – 440085

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this