Dette er en av de mest tradisjonelle toppturene i Romsdalen og blant de første som blir besøkt etter snøfall.  Turen er ikke så lang, men den er variert og fin. Fra toppen har du en super havutsikt. Turen byr på variert og flott nedkjøring. 

Slik går turen

Parker på parkeringsplassen ved Skorgedalen (bomveg). I enden av parkeringsplassen ta av innover på skrå opp mot venstre. Normalt følger sporet opp den gamle slalomløypa bak Kjerringhaugen, men det er også mulig å følge ryggen til venstre for elvedalen (eller krysse midt i mellom).  Legg merke til hytta som ligger på toppen av Kjerringhaugen. Dette er Molde og Romsdal sin turistforeningshytte. Hytta er nylig blitt pusset opp og fått innlagt strøm. Hytta er perfekt mtp super vinterhelg i Romsdalen.

Vakker morgen ved startstedet i Skorgedalen.

Flott utsikt over Romsdalen.

Når du har kommet over skoggrensen følg siden opp i botnen under Skarven. Herfra er det vanlig å krysse opp venstre flanken til like før ryggen, og så følge like under ryggen til skaret like før toppen. Herfra følger ryggen opp til toppen. Vær oppmerksom på at det ofte kan være skredutsatt i lesiden under skaret før toppen.

Mange muligheter for flott nedkjøring.

Returen følger samme vei ned igjen mot Skorgedalen. Den store flanken rett ned fra toppen er litt mer skredutsatt så du må være trygg på forholdene hvis du velger denne veien.  Hold i såfall litt til venstre i starten før du velger slakeste linje ned igjen.

Bare å gi gass – hihhaaaa! Foto: Kristoffer Kippernes

Alternativ nedkjøring i flanken rett fra toppen

Film:

 Turdata:
  • Skarven 1062 moh
  • Høydemeter: 750 moh
  • Kilometer: 3,4 km
  • Tid: 3 timer
  • Kart: toppturer i Romsdal – skikart 1:50000
  • Startsted: Skorgedalen, GPS: UTM (32):6941493 – 430388

God tur!

Turhilsen fra Guri

følg meg gjerne på instagram @guriannehansen

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this