Sommerflukten til New Zealand | Turjenter.no

Sommerflukten til New Zealand

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 20.09.16
**Dette innlegget ble opprinnelig skrevet av Marte Tveten**

(VIDEOINNLEGG + MASSE BILDER) Det er sommer, og Norge bader i sol og regn – om hverandre. På sosiale medier popper det opp solfylte sommerbilder. Samtidig kommer det oppdateringer fra den sørlige halvkule – PUDDERALARM. Vinteren har kommet til New Zealand. Og vips, så kom reisesuget brått og det kribla i beina å få kjørt på ski igjen! Litt fram og tilbake med mitt kjære reisefølge, Adam, og flybillett til Christchurch blir bestilt. 14 august forlot vi studiestart og hverdagen til fordel for å utforske New Zealands sørøy og kjøre frikjøringskonkurranse!

dsc_0086

Lake Tekapo

Etter nesten to dager med reising, venting, harde flyseter og vonde rumper landet vi relativt opplagte på Christchurch flyplass. Vi plukka opp leiebilen, fikk tak i et kart og bestemte oss for første stopp: Lake Tekapo. Det er en innsjø som ligger i nærheten av Mount Cook (3724 moh), som er det høyeste fjellet på New Zealand. Her var det fjell på alle kanter! Vi kom oss tidlig i seng og bestemte oss for å bruke første hele dagen på å komme nærmere Mount Cook.

dsc_0118

Det var faktisk veldig lett å komme seg til så og si foten av Mount Cook. Vi kjørte noen mil langs med Lake Pukaki. Fjellene ble mektigere og mektigere, og høyere og høyere. I enden av innsjøen parkerte vi og der i fra gikk det en veldig fin sti videre innover i fjellet. Ca 6 km lengre inn kom man til Hooker Lake og foten av Hooker isbreen med Mount Cook rett ovenfor! Det var en skikkelig fin tur. Det er første gang jeg har gått i så rå natur, uten å kjenne meg eksponert. Stien og alt var veldig godt vedlikehold og lett å vandre på, men samtidg så var det helt sjukt fin natur rundt deg som gjorde at det føles som man var ute å gjorde EXTREME greier 😉

dsc_0164
Lake Pukaki, med Mount Cook i enden

dsc_0187

dsc_0203

dsc_0239

dsc_0214

dsc_0280

DETTA ER KULT. På vei ned igjen gikk vi forbi et skilt hvor det sto “Freda’s rock”. Videre viste det seg at detta var en stein tilhørende ei skikkelig  TURJENTE! Freda du Faur var føeste kvinne å bestige Mount Cook, 3. desember 1910. Og den steinen jeg står ved, den har hu stått ved før meg! Det er tøft. Da blei jeg sååå inspirert.

dsc_0258

Etter turen kom skisuget enda mer! Nå måtte vi komme oss opp enda mer i høyden for å få kjørt på ski. Snøgrensa ligger gjennomsnittlig høyere på New Zealand enn hjemme og i Alpene, så for å lettest komme seg på ski, valgte vi å kjøre videre mot Wanaka. Vi hadde 4 dager i Wanaka, hvor vi fikk prøvd skianleggene Treble Cone og Cardrona. Treble Cone likte jeg veldig godt! Ganske lite preparerte løyper og masse masse offpist og frikjøring!

dsc_0318

dsc_0344

Videre hadde vi en uke i Queenstown. Mellom den 22 og 27 august var det to frikjøringskonkurranser i The Remarkables skifield, kalt The North Face Frontier 2* and 4*. Disse to konkurransene er en del av Freeride World Qualifier Tour, som er kvalifiseringscupen for Freeride World Tour. Sesongen 2017 startet i Røldal i år, og der vant Adam snowboardklassen og dermed så leder han cupen! Mens jeg tryna.. Så det at det skulle være to konkurranser på New Zealand gjorde turen enda mer spennende. Siden Adam nå leder cupen, var det også gøy for han å fortsette å prestere slik at han kan holde ledningen, og kanskje til og med kvalifisere seg til FREERIDE WORLD TOUR.. Det hadde vært så fett! Jeg var derimot veldig revansjesugen etter jeg tryna i Røldal og var gira på sette to bra runs. Mandag 22 august var den første konkurransen. 80 startende og 13 jenter i ski jenteklassen. Jeg hadde funnet meg en ganske så kreativ linje, siden ingen andre kjørte den, hehe, og landa alle fire droppene mine! Det var så gøy! Og jeg kom på 4. plass! Surt å være så nære pallen, men guri malla, jeg hadde det jo så gøy på ski!

14066255_1175346379173981_5986116491888122973_o
Se deler av runet mitt og mer fra New Zealand i filmsnutten jeg har mekka sammen!

Den andre konkurransen ble satt til å være lørdag 27 august. Derfor så fikk vi noen fine dager oppe i Remarkables hvor vi fikk gått tur opp langs med ryggen på Remarkables. Og for en utsikt! Kontrastene er helt rå.

dsc_0409

dsc_0434

Nedkjøringa var nesten like fin som utsikten 😉 Jeg skjønner godt at folk fra New Zealand blir gode på ski, for føret var hardt!

dsc_0531

Etter fine dager på tur og i bakken var det endelig dags for den andre konkurransen. Denne konkurransen telter mer enn den første, siden den gir mer poeng i sammendraget og det er “kun de beste” som får bli med, siden startfeltet var kutta ned til 50 kjørere. I ski jente klassen var vi 11 jenter. Fjellsida var også en annen. Den var kortere, men brattere og jeg synes sida var mer krevende å kjøre. Jeg hadde igjen valgt en linje som ingen andre kjørte og hadde et stort drop i slutten som jeg var så gira på å kjøre! Jeg kjørte litt dårligere, men landa hele runet, men mista litt flyt i den øverste delen. Vinneren av jentene ble Elisabeth Gerritzen fra Sveits, som i fjor kvalifiserte seg til Freeride World Tour, så det var en fin oppvarming for henne før alvoret snart starter for henne 😉 Jeg fikk 5. plass og det er jeg fornøyd med! Nå har jeg to relativt bra plasseringen, og det før sesongen har begynt i Alpene og hjemme i Norge.
Adam kjørte ikke den første konkurransen. Han ville spare seg til denne. Han kjørte fortest av alle snowboarderne og hadde en veldig bra linje, men på siste droppet hadde han rumpa nedi i landingen. Det trekker dommerene mye på, så han måtte nøye seg med 6.plass. Men, han leder sammenlagt fremdeles!

bilde-27-08-2016-04-22-41

dsc_0484

De siste dagene kjørte vi langs med vestkysten, sto på ski i Cragieburn, slappa av litt og hvilte slitne bein før vi vendte nesa tilbake til andre siden av jorda <3

dsc_0504
Stjernehimmelen var spesiell
 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this