Turjente my ass | Turjenter.no

Turjente my ass

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 05.01.16

*Dette innlegget er skrevet av Linn Winsnes Rosenborg

Turjente my ass

30. desember skrev jeg blant annet følgende i et innlegg på Kommentarfeltet: Dagen før den siste kvelden i 2015 og alle hjerter gleder seg. Refleksjoner fra det gamle og planer for den nye. «Husker du da vi (sett inn morsomt minne)» etterfulgt av vennskapelig latter og enda mer mimring går hånd i hånd med lovnader for det nye året. Trening minst 4 ganger i uka, ikke bruke så mye penger på spicy lakse-maki og taxi, gå mer på tur, bruke mer tid på å ordne håret og ikke være så dass, være mer fornøyd med meg selv, være litt mindre på fylla men feste mer, være lett og ledig, ikke drikke tequila og så videre

Hvem er det vi prøver å lure? År etter år slenger vi ut nyttårsforsetter med håp i stemmen og glimt i øyet. Forsetter som vi alle vet koker bort halvveis ut i januar, i takt med at treningssentrene sakte men sikkert tømmes for paniske nyttårsforsett-mosjonister.

DSC_3387 (2)

I mitt stille sinn skrev jeg selvsagt ned sirlige nyttårsforsetter med sort, tynn penn. Listen er en god blanding av mål for det nye året, og  jeg kan vel innrømme at tur-aktiviteter dominerer. Planen om å gå fra tur-rookie til turjente består! Et lite utvalg av mine nyttårsforsetter følger under:

  • Lære å bruke kompass og GPS
  • Kline mer
  • Bli en mester i å tenne bål, selv på vinteren (finnes det kanskje en kjekk bål-læremester der ute?)
  • Gå mer på date
  • Dra på ordentlig alene-tur med kun dachsen som selskap
  • Lese bok i telt med hodelykt som eneste lyskilde uten å være redd
  • Ikke la meg stoppe av kulde og snø – men skaff snøplugger til teltet og en brenner som funker når det er kaldt
  • Bli en bedre pakker
  • Se muligheter fremfor hindre
  • Bare komme meg mer ut!

DSC_3378 (2)

Nå er vi fire dager inn i januar og jeg kan si at 2016 har startet helt strålende for min del! Jeg klinte meg inn i det nye året, har bare spist spicy lakse-maki en gang, kun brukt penger på en liten taxitur (for å komme meg hjem i de tidlige morgentimer 1. nyttårsdag, så det teller ikke), jeg har vært på TRX og trent i stykker kroppen, håret er satt opp i en uryddig og klønete knute, jeg har ikke på meg sminke og ser vitterlig ut som en dass.

Jeg fikk kompass til jul som ble testet ut på årets første søndagstur i Nordmarka. Jeg har ikke brukt kompass siden jeg gikk på speideren i typ fjerdeklasse, så er ingen pro på dette feltet. Kartet jeg har kjøpt over Nordmarka er åpenbart i altfor liten oppløsning og fungerer bedre som planleggingskart enn orienterings- og turkart, så vi gikk ikke mange kilometerne før GPS på telefonen ble tatt i bruk. Turens store mål var å få fyr på et bål og grille pølser, og turløypa så omtrent slik ut: Brekke – Låkeberget – Hammeren – Skjersjøen og samme veien tilbake.

DSC_3394 (2)

DSC_3391 (2)

Iveren kan ingen si noe på, og ved Skjersjøen ble det samlet inn både never og nørved (tror jeg). Vi bygget slik vi har fått beskjed om at en må bygge bål på vinteren, og jukset til og med litt med papir. Luft til flammene, masse fyrstikker og huff og pust. Ilden uteble. Vi flyttet litt på tennveden (som åpenbart ikke var den beste tennveden), litt mer papir. Huff og pust. Fortsatt ingen ild. Etter drøye 30 minutter var det hevet over enhver tvil at det ble safarikjeks og kakao til lunsj, og at pølsene ble liggende i sekken.

Jeg rundet av lunsjen med et litt oppgitt «turjente my ass» og vi startet på returen. Etter seks timer ute i marka var det rimelig digg med take away-middag og Gift ved første blikk på opptak.
DSC_3406

Jeg gir ikke opp altså. Jeg lover. Hvem kan vel holde seg unna skog, snø, blå-vær, natur og latterkramper over et iskaldt bål?

DSC_3382 (2)

DSC_3392 (2)

Vil du lese mer av meg? Jeg blogger fast for Nettavisen på Kommentarfeltet. Følg meg gjerne på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden. Vil du se flere hverdagsglimt er det kjempelurt å følge meg på Instagram. Vær forberedt på dachse-spam og annet fjas!

 
BOSTED: Melhus
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this