Turjentercamp på Hornneset i Meløy | Turjenter.no

Turjentercamp på Hornneset i Meløy

Torsdag 30 August kom Turjenters sommerturne til Meløy kommune. Her arrangerte vi overnattingstur ut til vakre Hornneset, og vi fikk en helt fantastisk tur!
Skrevet av: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
Publisert: 03.10.18
ANNONSE
Inneholder sponsede produkter fra Helsport

Hornneset

Torsdag 30. august kom Turjenters-sommerturne til Meløy, nord på Helgelandskysten. I Meløy kommune er det et mekka for natur og turopplevelser. Ytterst på Reipå ligger det et nydelig nes som heter Hornneset. Hornneset ble i 2016 kåret til Meløys kommunes flotteste turområde, og det er ikke uten grunn. Her finner du kritthvite strender, en flott skjærgård med nydelig utsikt ut mot havet, fjell og øyer. Vannet er krystallklart og området er mildt sagt helt nydelig. Du kommer deg med å gå ti minutter fra parkeringsplass, eller eventuelt båt. Det er også lagt opp til flere turer i området her. Vi synes at dette området var så fint at vi hadde lyst til å invitere til en lavtersekeltur med overnatting, og dele denne perlen med leserne.

Nydelige Hornneset!

 

Overnattingstur

Vi hadde oppmøte på den store parkeringsplassen ytterst i Foreveien på Reipå. Der dukket det opp to spente turdamer som var klare for å bli med på overnattingstur. Vi pakket sekkene og gikk den 10-15 minutters turen ut til Hornneset. Været var helt nydelig, og vi fikk en fantastisk solnedgang, som lyste opp himmelen i all verdens pastellfarger, og stemningen ble satt.

Solnedgang, med utsikt over telt og strand.
Vi fikk en fantastisk solnedgang, som gav et vakkert lys!

 

Ved Hornneset slo vi opp camp, og hver enkelt satte opp sitt eget telt. Vi gikk igjennom teltene vi hadde med oss, og delte erfaringer. Etter at campen var slått opp var det klart for å samlet oss på svalberget for å spise middag, og varme oss på varm drikke ved bålet. Her utvekslet vi turhistorier, tips og triks til overnatting i telt. Det var god stemning rundt bålet, og stemningen ble enda høyere da det etterhvert dukket opp nordlys som danset over nattehimmelen, og både nordlyset og månen lyste opp fjellene omkring oss. Smilende krøp vi ned i soveposen, og tok kvelden.

 

Med nordlyset dansende over teltene tok vi smilende natten imot.

Morgenen etter våknet vi på nytt opp til flott vær. Der satt vi alle i hver vår teltåpning og nøt synet av vår vakre camp-plass og trakk inn frisk sjøluft før vi samlet oss til en hyggelig frokost.

Pannekaker til frokost er en god start på dagen. Takk til Solveig for god hjelp!

 

Takk for at dere ble med på tur, og takk for at dere ville dele denne flotte opplevelsen med oss!

 
Dette innlegget handlet om:
ALDER: 33 år
BOSTED: Trondheim
Turjenter.no21.08.18
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
Team Ida13.07.18
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this