Ukens Turjente - Uke 45! - Turjenter.no

Ukens Turjente – Uke 45!

Si hei til turentusiast, fotograf og dronepilot Marthe - og forbered deg på å få lyst til å utforske Finnmark!
Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 07.11.18
ANNONSE
Ukens turjente premieres med sponsede produkter fra Helsport

Dagens anbefaling: trenger du turinspirasjon, eller nye turdrømmer – sjekk ut Marthe sin instagramkonto, der legger hun ut flotte bilder og videoer på kontoen @nyvoll!

Navn: Marthe Nyvoll
Bosted: Hammerfest i Finnmark
Alder: 26 år

Favorittaktivitet:
Det er mange! Som regel er alt som kombinerer hund og friluftsliv toppen av livets kransekake. Men skal jeg være helt dønn ærlig så er min store favoritt å ta med kameraet og dokumentere hva jeg ser og opplever ute. Når jeg er ute med kameraet eller dronen så føler jeg at jeg er på jakt etter fine øyeblikk. Det øyeblikket solen kommer frem etter måneder med mørketid, når trærne er dekt av snøens stillhet eller det øyeblikket noen andre har en fin opplevelse utendørs er det jeg søker! Mens mine venner fisker prøver jeg å fange øyeblikket de får fisk – du må selv være på hugget og når alt klaffer så vil du for alltid ha minnet med deg. Jeg er veldig glad i å filme, og det er en veldig fin følelse å kunne redigere sammen en film fra noe du har opplevd sammen med venner.

Hva er turplanene dine framover?
Mine turplaner fremover er å prioritere helger til å være utendørs. I midten av november forsvinner solen fra oss og kommer ikke tilbake før uti januar. Dette gjør dagene våre veldig korte, og det blir viktig å komme seg ut og oppleve det lille lyset som er. Ellers blir det noen lange mørke måneder mellom november og desember. Forhåpentligvis får vi noen skikkelige snøfall fremover slik at terrenget lysner og man kan ta frem skiene!

GalleriNyvoll10
GalleriNyvoll10

GalleriNyvoll9
GalleriNyvoll9

GalleriNyvoll6
GalleriNyvoll6

GAlleriNyvoll5
GAlleriNyvoll5

GalleriNyvoll4
GalleriNyvoll4

GalleriNyvoll3
GalleriNyvoll3

GalleriNyvoll2
GalleriNyvoll2

GalleriNyvoll1
GalleriNyvoll1

Favoritt turdestinasjon og hvorfor?
I Finnmark kan man slå ut armene og gå fine turer hvor som helst! Du kan besøke vakre skogdekte Skoganvarre i Porsanger, gå milevis på ski på Sennalandet eller gå turer rett fra havgap til fjelltopp på Sørøya. Og det er kun et lite knippe av hva fylket har å tilby. Her fins det ingen begrensninger! For tiden føler jeg meg veldig trukket mot Porsanger som er min barndoms kommune. Her har jeg familie, venner og tilgang til hytte i skogen. Det er selskapet som gjør friluftslivet for min del, og utendørs samler vi felles minner på en helt annen måte enn vi gjør inne.

Hva klarer du deg ikke uten i sekken?
Det er nok kameraet, men jeg vet bedre enn å dra ut uten ulltøy, fyrstikker og mat. Min neste investering blir en liten og god fjellduk, den vet jeg kan redde liv når været snur. Man skal ikke kimse av hvor raskt ting kan gå galt om vinden øker eller temperaturen synker mens man er på tur i Finnmark.

Største turdrøm?
Jeg lever mine største turdrømmer på hver eneste tur. Jeg kan ikke pårope meg å ha noen storslagne drømmer og mål for hva jeg skal utøve utendørs. Jeg er et menneske som er veldig i øyeblikket når jeg er på tur. Jeg kan se en fantastisk solnedgang og tenke «dette er drømmen, bedre blir det ikke!».  Men neste tur er jeg så heldig og ser en elg på tur og tenker akkurat det samme.

Hva gir naturen deg?
Naturen gir meg muligheten til fri utfoldelse og mestring i bøtter og spann. Når jeg var yngre så jeg ikke naturen for annet enn vinden som rotet til håret, regnet som ødela sminken og kulden som tvang meg inn i ukule vinterklær (jeg gikk i joggesko på trass gjennom hele vinteren). Jeg følte rett og slett at klimaet i Finnmark jobbet mot meg. Etter å ha studert noen år i flere større byer sør i landet har jeg innsett hvor velsignet vi som bor i Finnmark er, og hvor unikt det er å ha denne umiddelbare tilgangen til ren natur rett utenfor døra! Nå er jeg ferdig med å kle meg kult og moteriktig, nå er det viktigste å være varm og tørr! Og straks man finner ut dette blir naturen en langt bedre turkamerat. Nå gir naturen meg muligheter, ikke begrensninger.

Ikke bare tar Marthe nydelige bilder, hun er en røver med dronen også – vi anbefaler deg å ta noen minutters pause i dagen for å nyte denne videoen – på tide å utforske Finnmark, vel?

Vi kårer ny vinner hver uke – alle kan vinne, og du deltar enkelt å greit ved å merke dine instagrambilder med #turjenter!
 
Dette innlegget handlet om:
BOSTED: Melhus
ANNONSE
Turjenter.no16.08.18
ANNONSE
Turjenter.no17.10.18
ANNONSE
Turjenter.no02.10.18
ANNONSE
Turjenter.no31.05.18
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
ANNONSE
Turjenter.no11.09.18
ANNONSE
Turjenter.no14.06.18
ANNONSE
Turjenter.no22.11.18
ANNONSE
Turjenter.no17.07.18
ANNONSE
Turjenter.no06.07.18
ANNONSE
Julie Korneliussen01.07.16
ANNONSE
Julie Korneliussen23.06.16
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no24.07.18
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
ANNONSE
Turjenter.no04.09.18
Turjenter.no21.08.18
Team Ida13.07.18
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no07.06.18
ANNONSE
Turjenter.no31.10.18
ANNONSE
Turjenter.no01.08.18
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no24.09.18
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
ANNONSE
Turjenter.no08.08.18
ANNONSE
Turjenter.no19.09.18
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
ANNONSE
Turjenter.no15.11.18
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
ANNONSE
Gunhild og Helene06.09.17
ANNONSE
Turjenter.no28.08.18
ANNONSE
Turjenter.no24.10.18
ANNONSE
Turjenter.no25.02.19
Turjenter.no03.12.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this